fbpx
Connect with us

Religie

Alimente pentru 190 de persoane din parohiile județului Sibiu

Avatar

Published

on

Aproape 200 de persoane din diferite parohii ale județului au primit alimente în cadrul proiectului „Cămăruța Milosteniei – Împreună dăruim bucurie și speranţă”.

Departamentul social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului a distribuit alimente neperisabile în mai multe parohii din Protopopiatul Mediaş, judeţul Sibiu. Activitatea a avut loc marţi, 20 aprilie, în cadrul Proiectului „Cămăruța Milosteniei – Împreună dăruim bucurie și speranţă” implementat de Arhiepiscopia Sibiului, prin care la bisericile din eparhie se organizează colecte de alimente neperisabile pentru a fi împărţite mai apoi familiilor defavorizate social.

Advertisement

Reprezentanţii Departamentului social-filantropic, inspectorul eparhial preot Tiberius Kiss, referentul Ioan Miu și asistenții sociali Gabriela Răduleț și Roxana Marin, au împărţit alimente în parohiile Ştenea, Buia, Petiş, Veseud şi Șeica Mare, anunță site-ul Mitropoliei Ardealului. Într-o singură zi, reprezentanţii eparhiei au distribuit împreună cu responsabilii din comunitățile menţionate 1,5 tone de alimente, în valoare de aproape 9.000 de lei la un număr de 190 beneficiari, dintre care 50 beneficiari permanenți ai serviciilor social-filantropice ale Arhiepiscopiei Sibiului.

„Alături de preoții parohi, echipa Departamentului social-filantropic a identificat și distribuit persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor sărace și izolate din aceste localități, pachete cu alimente: zahăr, ulei, făină, orez, griș, conserve, dulciuri, paste şi mălai. Alimentele au fost colectate în cadrul parohiilor sibiene și predate săptămânal prin grija părintelui protopop de Sibiu, Ioan Coșa, a preoților parohi și a voluntarilor, către locul de depozitare al Arhiepiscopiei Sibiului”, a precizat consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, preotul Adrian Roman.

FOTO: Mitropolia Ardealului

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fapt Divers

FOTO: Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Sibiu

Avatar

Published

on

Sâmbătă seara, Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Aeroportul Sibiu, de unde a fost preluată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Mitropolitul Ardealului.

Acesta a oficiat o slujbă de mulţumire în Catedrala mitropolitană, iar mai apoi Sfânta Lumină a fost dăruită preoţilor din Sibiu şi împrejurimi pentru a fi oferită credincioşilor din parohii.

Advertisement

“Sfânta Lumină pogorâtă astăzi în biserica de pe mormântul Mântuitorului Iisus Hristos a fost adusă în Sâmbăta Mare la Sibiu, prin eforturile fraţilor Mircea şi Sorin Leţiu. Sfânta Lumină a fost oferită la Aeroportul Internaţional din Sibiu Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a împărţit mai apoi Sfânta Lumină delegaţiilor din eparhiile sufragane Mitropoliei Ardealului, protopopilor, preoţilor şi credincioşilor prezenţi, în condiţii de siguranţă sanitară impuse de această perioadă de pandemie.

Sfânta Lumină a fost adusă apoi la Catedrala mitropolitană din Sibiu unde va fi împărţită credincioşilor la miezul nopţii. Ierarhul a oficiat o slujbă de mulţumire în Catedrala mitropolitană, iar mai apoi a împărţit Sfânta Lumină preoţilor din Sibiu şi împrejurimi veniţi să primească acest mare dar pentru a-l oferi la rândul lor credincioşilor din parohii”, informează site-ul Mitropoliei Ardealului.

FOTO: Mitropolia Ardealului

Advertisement

Continue Reading

Judeţ

12 copii care provin din familii defavorizate, botezați la Brădeni

Avatar

Published

on

12 copii din localitatea Brădeni care provin din familii cu probleme materiale au fost încreștinați prin implicarea comunității locale. Inițiatorii evenimentului au găsit nași pentru micuți, atât în țară, cât și în străinătate.

Gest minunat la Brădeni. 12 copii din familii defavorizate din localitate au fost botezaţi recent prin eforturile Parohiei Brădeni, păstorită de preotul Mihai Iulian Ţăruş, ale teologului Valentin Guia şi cu implicarea Mariei Sasu, a Primăriei şi Consiliului local Brădeni. Prin implicarea teologului Valentin Guia în această acțiune s-au găsit naşi pentru fiecare copil, atât din ţară, cât şi din Danemarca. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei „Sufletul Transilvaniei” din Oradea, Adrian Chiş, în calitate de naş.

Advertisement

Copiii botezaţi au primit pachete cu hăinuţe, încălţăminte şi jucării din partea naşilor binefăcători şi a celor implicaţi în acest eveniment prin care au fost încreştinaţi micuţii din Brădeni.

FOTO: Mitropolia Ardealului

Advertisement
Continue Reading

Cultura

“Lumini Pascale” – 3 evenimente deosebite în Săptămâna Patimilor

Avatar

Published

on

În Săptămâna Patimilor, Filarmonica de Stat din Sibiu a pregătit un proiect cu totul deosebit. Este vorba despre”Lumini Pascale”, care continuă în Săptămâna Mare a Paștelui Ortodox cu trei evenimente programate în 26, 27 și 28 aprilie 2021. Două dintre acestea se vor desfășura în Catedrala Mitropolitană din Sibiu: Slujbele Deniei cu Corala ”Timotei Popovici” și Corul Euphonia. Miercuri publicul va putea asculta lucrarea ”Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce” compusă de Joseph Haydn, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii Sibiu.

Luni 26 aprilie cu începere de la ora 18, Corala ”Timotei Popovici” a Universității ”Lucian Blaga” Sibiu participă la Slujba Deniei cu un program de Muzică Religioasă. Dirijorul corului va fi Pr.lect.dr. Dan-Alexandru Streza. Începuturile Corului Catedralei Mitropolitane din Sibiu sunt legate de însăși Catedrala Mitropolitană, a cărei constructie a fost terminată în anul 1906. Primul dirijor al corului a fost Pr.Prof.Timotei Popovici (1870-1950), care din anul 1899 și-a început activitatea la Sibiu, ca dirijor și compozitor, conducând Corul Catedralei Mitropolitane până în anul 1940. Între continuatorii săi la pupitrul Corului Catedralei Mitropolitane trebuie menționat în primul rând compozitorul și dirijorul Pr.Prof.Gheorghe Șoima (1911-1985), care a dirijat Corul între anii 1940-1985. De-a lungul anilor corul a participat la numeroase evenimente laice sau bisericești – sfințiri de biserici, concerte și turnee, iar in timpul celui de al doilea război mondial i-a colindat de Crăciun pe răniții internați în spitalele sibiene.

Advertisement

A doua Denie cu Cor este programată marți 27 aprilie, tot la Catedrala Mitropolitană, cu începere de la ora 18. Invitați de această data sunt membrii corului EUPHONIA al Filarmonicii din Rm.Vâlcea cu dirijorul Aurel Poena. Fiind considerată una din cele mai prestigioase formații corale din România, inițial a apărut în peisajul muzical în anul 1981 sub denumirea “Arutela” și la numai un an va primi titulatura “Euphonia”, sub care se va consacra şi va câştiga aprecierile publicului şi criticilor atât din Romania, cât şi din străinatate. Fondator și dirijor al Corului a fost timp de peste 35 de ani profesorul Mihail Ștefănescu care a și manageriat activitatea Filarmonicii în perioada 1995 – 2017. Corul Euphonia a efectuat numeroase turnee în străinătate şi a înregistrat mai multe cd-uri în România şi în studiourile BRAS D`OR.

Ulimul eveniment din seria concertelor dedicate Sărbătorii Pascale este un concert simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Victor Dumănescu, programat pentru desfășurare miercuri, 28 aprilie, la Sala Thalia cu începere de la ora 19. Publicul va putea asculta lucrarea ”Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce” compusă de Joseph Haydn. Invitat pentru acest concert este actorul Vlad Robaș. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE