Connect with us

Turism

„Anii Drumeției”, program de dezvoltare a ecoturismului în județul Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Agenția Județeană pentru Turism Sibiu și Consiliul Județean Sibiu au anunțat debutul programului „Anii Drumeției”, care are ca scop promovarea ecoturismului în județ.

Programul „Anii Drumeției”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu, și-a propus mai multe obiective, între care evaluarea traseelor turistice existente în momentul de față, identificarea de trasee noi, omologarea și introducerea acestora în circuitul turistic. Stabilirea unor standarde pentru infrastructura acestor trasee este un obiectiv important, acestea urmând să fie aplicate la nivelul întregului județ. Potrivit echipei Anii Drumeției, prin infrastructură se înțeleg marcare, signalistică, infrastructură, precum și intervenții specifice pe trasee, în funcție de specificul zonei în care se află – zona colinară și cea de munte.

„Toate obiectivele noastre gravitează în jurul sporturilor practicabile în județul Sibiu în funcție de sezon: pedalatul lejer în zona colinară sau alegerea unui traseu dificil de mountain-bike, drumeție pedestră pe trasee ușor accesibile, poteci tematice sau experiențe montane pe crestele munților Făgăraș, Lotru sau Cindrel; echitația, sporturile de apă precum stand-up paddle sau canoe, observarea florei și faunei, foraging și schi de tură” spune Sergiu Olteanu, manager al acestui proiect.

PUBLICITATE

„Vom amenaja zone de belvedere, cu panouri de informare în care vom integra informații despre zonele naturale protejate, dar și detalii despre floră și faună. Vom realiza o platformă online menită să promoveze ecoturismul în județul Sibiu, care va oferi utilizatorilor o experiență prietenoasă prin care își vor putea planifica călătoria în funcție de activitățile preferate.” a mai explicat Sergiu Olteanu în ce va consta acest proiect ambițios.

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, împreună cu Adrian Bibu, administrator public al județului Sibiu, au fost prezenți la eveniment și au participat alături de jurnaliști la o scurtă drumeție în zona Rășinari, care a inclus și o deplasare cu bicicletele, pe drumul de întoarcere.

„Una dintre cele mai importante componente ale acestui program o reprezintă implicarea comunităților locale: administrații și instituții publice, operatori privați din turism, puncte gastronomice locale. De asemenea, ne propunem să încurajăm inițiative care întrezăresc odată cu acest demers o oportunitate și dezvoltă servicii specifice acolo unde acestea lipsesc” a transmis Daniela Cîmpean.

Este important și faptul că operatorii economici și turistici din Sibiu care își doresc să dezvolte activități în cadrul Programului „Anii Drumeției” vor fi susținuți de echipa AJT „prin sesiuni de mentorat pentru a organiza pe termen lung evenimente sustenabile”.

Datele oferite de Agenția Județeană de Turism Sibiu arată că, în prezent, județul Sibiu deține peste 650 km de trasee omologate: 21 de trasee în Munții Cindrel, 26 în Munții Făgăraș și opt în Munții Lotrului. În cadrul județului se regăsesc 16 situri Natura 2000, care acoperă aproximativ 50% din suprafața sa totală.

PUBLICITATE

Administrație

Echipa de la „Anii Drumeției” a dezvoltat un prototip de bancă pentru traseele turistice

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

„Anii Drumeției”, un program pus în practică și finanțat de Consiliul Județean cu 1,5 milioane de lei, a făcut un nou pas în dezvoltarea turismului de drumeție. După ce ne-a arătat cum se vopsesc marcajele pe copaci, acum a prezentat un prototip de bancă de odihnă, care trebuie să fie un model pentru toate băncile de pe trasee.

Un buștean tăiat în două, realizat pe cât posibil din lemn de foiase, obținut indiscutabil din surse legale. Acesta este modelul de bancă de odihnă pe care l-a studiat și l-a pus în practică echipa de la „Anii Drumeției” împreună cu specialiștii de la Salvamont și cei de la Muzeul Astra – Centrul pentru Patrimoniu, Conservare și Restaurare. Prototipul a fost deja amplasat în natură, în Poiana Găujoara, unde se intersectează mai multe trasee de drumeție.

PUBLICITATE

Avem și un filmuleț în care putem vedea cât de simplu este să construiești acest tip de bancă de odihnă.

PUBLICITATE

https://www.facebook.com/105497168320482/videos/390075535796309

Banca respectă Ghidul de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție Pedestră și de Cicloturism în Zona Montană și Colinară în județul Sibiu, un document adoptat de Consiliul Județean Sibiu.

PUBLICITATE

„Este important ca pe toate traseele de drumeție din județul Sibiu, să se folosească  același model de mobilier, și anume banca simplă din lemn, realizată după specificațiile regăsite în Ghidul de Bune Practici” spune Adrian Bibu, coordonatorul acestui program.

PUBLICITATE

„Mobilierul din lemn propus este menit să fie unul trainic, greu vandalizabil, ușor de realizat din materiale de la fața locului, specifice fiecărei regiuni din județul Sibiu”, mai spune cel care este administrator public al Județului Sibiu.

PUBLICITATE

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

PUBLICITATE

Consiliul Județean  Sibiu a alocat 1.500.000 de lei pentru prima etapă a programului pilot de promovare a ecoturismului în județul Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Info utile

O nouă cursă europeană cu plecare de pe Aeroportul Sibiu, din această toamnă

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Una dintre companiile care operează zboruri din Sibiu a anunțat extinderea operațiunilor de pe Aeroportul Sibiu, cu o nouă rută spre Dublin, care va fi operată cu două curse săptămânale.

Începând din luna noiembrie, Ryanair va pune în circulație două zboruri săptămânale cu destințai Dublin, cu plecare din Sibiu. Este a șaptea destinație a companiei, cu aviaone care pleacă din Sibiu. În prezent, Ryanair operează de la Sibiu zboruri directe spre Veneția Treviso – Italia în zilele de marți și sâmbătă, spre Corfu – Grecia în zilele de marți și sâmbătă și spre Bologna – Italia, în zilele de luni și vineri. Din sezonul de iarnă, compania aeriană va opera zboruri directe și spre Milano Malpensa – Italia, Liverpool – Marea Britanie, respectiv Billund – Danemarca.

PUBLICITATE

„Prezența Ryanair la Aeroportul Internațional Sibiu creează dinamică în rețeaua de rute, asigură accesul la noi piețe și, nu în ultimul rând, contribuie la deservirea corectă a fiecărei categorii socio-profesionale care utilizează serviciile aeroportului sibian. Dezvoltarea continuă a parteneriatului cu cel mai recent operator aerian la Sibiu este rezultatul unui efort susținut și integrat, la nivel instituțional și administrativ.”, a declarat Marius Ioan GÎRDEA, director general al Aeroportului Internațional Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Economie

Noi zboruri pe Aeroportul Sibiu. Curse spre Anglia și Italia, de la toamnă

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Una dintre companiile aeriene din ce în ce mai active în Sibiu, RyanAir, a anunțat lansarea a două noi curse aeriene către Marea Britanie și Italia, în sezonul de iarnă 2021.

Două noi rute aviatice vor fi deschise în această toamnă de pe Aerorportul Sibiu, cu destinația Milano Malpensa, Italia, începând cu 31 octombrie și Liverpool, Marea Britanie, începând cu 1 noiembrie. Noile rute vor fi operate cu câte două curse săptămânale fiecare.

PUBLICITATE

RyanAir, compania care aduce aceste două curse la Sibiu, mai operează zboruri directe spre Veneția Treviso – Italia, în zilele de marți și sâmbătă, spre Corfu – Grecia, în zilele de marți și sâmbătă, și spre Bologna – Italia, în zilele de luni și vineri. De asemenea, din sezonul de iarnă compania aeriană va opera zboruri directe și spre celebrul oraș Billund, Danemarca, locul de origine al celebrului Lego.

„Faptul că operatorii aerieni îndrăznesc să investească după aceste momente dificile este o dovadă clară a poziției și potențialului de trafic al aeroportului din Sibiu. De-a lungul pandemiei, am continuat să planificăm în avans cu partenerii noștri operatori aerieni noi oportunități de călătorie, rămânând încrezători că pasagerii se vor întoarce la călătoriile internaționale”, a declarat Marius Ioan GÎRDEA, director general al Aeroportului Internațional Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE