Connect with us

Comunicate de presa

Apă Canal Sibiu sprijină dezvoltarea sectorului comercial din zona Cireșica – Arhitecților

Publicitate

Publicat

pe

02.06.2021

          O lucrare ce va face posibilă construirea unui centru comercial din zona Cireșica – Arhitecților, va fi realizată joi, 3 iunie ac, când vor fi deviate 3 conducte de mari dimensiuni de pe terenul unde va fi realizată viitoarea construcție.

PUBLICITATE

          Lucrările vor avea loc între orele 09,00 – 12,00, timp în care se va întrerupe furnizarea apei potabile pentru blocurile-turn nr. 107, 112 și  113 din Aleea Streiu, precum și nr. 18 și 20 de pe str. Siretului. De asemenea, sunt posibile scăderi ale presiunii pentru locuitorii blocurilor din perimetrul delimitat de străzile: Calea Cisnădiei, Rahovei, Aleea Șteaza și Aleea Seviș.

          Pentru a veni în sprijinul consumatorilor afectați, Apă Canal Sibiu va pune la dispoziție apă de utilizare menajeră prin intermediul unei autospeciale ce va staționa în fața Grădiniței nr. 43 de pe Aleea Streiu.

          Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777.

PUBLICITATE

          Apă Canal Sibiu mulțumește abonaților săi pentru înțelegere față de această lucrare ce va duce la îmbunătățirea infrastructurii de alimentare cu apă cât și la creșterea calității și diversității serviciilor comerciale din zonă.

PUBLICITATE

Comunicate de presa

Întreruperi de energie electrică în 5 localităţi din judeţul Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

LUNI 27 SEPTEMBRIE

· între orele 9-12 în CISNADIE, strada: TRANSILVANIEI, NR.5.

· între orele 9-15 în PALTINIS, strada: ZONA VALARI-BLIDAREI.

· între orele 9-15 în GURA RAULUI, strada: MARAJDIE.

MARTI 28 SEPTEMBRIE

· între orele 8-16 în MEDIAS, strazile: MILCOV, NR.1, BL.4; MILCOV, NR.5, BL.2; MILCOV, NR.3; MILCOV, NR.7, BL.1; MILCOV, NR.9, BL.14.

· între orele 9-12 în SELIMBAR, strada: THEODOR AMAN –partial.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Weekend Medieval la Cisnădioara – 24-26 septembrie 2021

Publicitate

Publicat

pe

Grupul de reconstituire Anacronism în colaborare cu Parohia Evanghelică Cisnădioara vă invită la Cetatea din Cisnădioara unde în perioada 24-26 septembrie 2021 veți putea avea parte de trei zile ca-n povești, la evenimentul Weekend Medieval la Cisnădioara.

Evenimentul își propune să deschidă o „poartă a timpului” și să prezinte un fragment din viața locului din perioada Evului Mediu. Astfel vizitatorii, iubitori ai naturii, interesați de istoria locului și a culturii medievale, vor avea ocazia ca în această perioada, să întâlnească în curtea cetății cavaleri și domnițe, să participe la diferite jocuri și activități medievale.

Tema principală a Weekendului Medieval din Cisnadioara are la baza Pelerinajele din secolul XIII. 

Evenimentul include prezentări, ateliere, demonstrații de lupte cavalerești și jocuri cu caracter medieval pentru copii, expoziție de unelte și arme medievale.

Cetatea din Cisnadioara, loc special prin istoria și legendele care o înconjoară de mai bine de 800 de ani, loc de pelerinaj în Evul Mediu, situată într-un peisaj magic, a reprezentat dintotdeauna o atracție pentru oamenii dornici să se încarce cu spiritualitatea locului.

Modesta bazilică romanică construită pe dealul ce se înalță în mijlocul localității Cisnadioara servea drept loc de pelerinaj, motivul pentru care credincioșii veneau aici să se roage era hramul bisericii Sf. Mihail. Sfântul Mihai este cantaritorul faptelor noastre, iar cei care se rugau lui le erau iertate păcatele, motiv pentru  care locul a fost des frecventat. Biserica a fost folosită ca loc de pelerinaj până la Reforma Luterană din anul 1517 când biserica a fost scoasă din funcțiune.

Astăzi cetatea este unul dintre puținele monumente istorice care s-au păstrat în forma sa inițială, suferind de-a lungul timpului foarte puține modificări.

Așadar anul acesta Cetatea va deveni din nou un loc de pelerinaj, dar de data aceasta pentru iubitorii de istorie și de cultură medievală și pentru cei  care doresc să petreacă o zi plină cu aventuri și jocuri în pitorescul peisaj oferit de  localitatea Cisnadioara.

Aici vom putea descoperi cum era viața în cetate. Vom întâlni cavaleri curajoși ce apară zidurile cetății și de la care putem învăța cum să mânuim spada și cum să tragem cu arcul, călugări harnici ne dezvăluie cum erau făcute lucrurile pe vremuri, chiar și jocuri pentru adulți și copii cu care să ne petrecem timpul liber. Este locul în care ne deconectam de agitația urbană și descoperim o viață mai simplă departe de stresul cotidian în liniște, unde ne putem bucura de natură și peisajele sale frumoase, descoperind istoria unui loc de mult uitat.

Nu în ultimul rând dorim să amintim că la realizarea programelor i-am avut în minte și pe cei mici și dorința lor de a se juca, astfel că am amenajat o curte de jocuri medievale creată special pentru copii.

wm 3
WM 2
WM 1

Pentru mai multe informații despre program, activități și invitați, va rugăm să vizitați pagină de Facebook: Anacronism https://www.facebook.com/Anacronism

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Intervenție la rețeaua de apă a comunei Șelimbăr

Publicitate

Publicat

pe

Luni, 27 septembrie 2021, între orele 09,00 – 13,00, se va interveni la căminul de cuplare a conductei de alimentare cu apă potabilă a comunei Șelimbă

În timpul lucrărilor sunt posibile scăderi de presiune pe străzile din zona joasă a localității Șelimbăr, până la lipsa totală a apei pentru locuitorii blocurilor de pe strada Tudor Vladimirescu (etajele superioare), din Cartierul Tineretului, precum și din zona înaltă a localității Bungard.

Apă Canal Sibiu SA va pune la dispoziția consumatorilor apă de utilizare menajeră, prin intermediul unei autospeciale ce va putea fi solicitată prin intermediul Dispeceratului.

La reluarea furnizării este posibil ca apa să fie ușor tulbure.

Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777.

 

 

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE