Connect with us

Info utile

Apa Târnavei Mari Mediaș a majorat prețurile la apă și canalizare

Avatar

Publicat

pe

Operatorul regional Apa Târnavei Mari a majorat tarifele la apă și canalizare din prima zi a acestui an. Astfel, tarifele au crescut cu aproximativ 90 de bani/metru cub, atât la apa potabilă, cât și la canalizare.

Reprezentanții Apa Târnavei Mari Mediaș susțin că au fost practic nevoiți să crească prețurile, aceasta fiind o componentă esențială a contractului semnat anul trecut și care se referă la dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în nord-estul județului Sibiu. Ioan Munteanu, directorul Apa Târnavei Mari Mediaș, a spus că aprobarea planului de creștere tarifară pe toată perioada de derulare a proiectului a fost una dintre condițiile finanțării investițiilor.

Anul trecut, la Mediaș a fost semnat documentul de finanțare a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare. Este vorba despre un contract în valoare de aproximativ 122 de milioane de euro, fonduri europene care vor fi folosite pentru reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare pe mai multe străzi din Mediaș, dar și în localitățile din nord-estul județului Sibiu.

PUBLICITATE

În cadrul proiectului se vor realiza sau după caz reabilita, sistemele de alimentare cu apă și canalizare în 37 de localități din zona de nord a județului Sibiu din cadrul a 18 unități administrativ-teritoriale. În ceea ce privește infrastructura de apă, proiectul prevedere o extindere a rețelelor de aducțiune și rețelelor de distribuție de peste 200 de kilometri, iar în ceea ce privește sistemele de canalizare vor fi realizați peste 70 de kilometri de rețele noi, urmând să fie modernizate și reabilitate rețelele de pe aproximativ 50 de kilometri. În total, aproape 100.000 de locuitori ai zonei de nord a județului vor beneficia de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare peste câțiva ani.

“Așa upă cum se știe, în anul 2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu. Acest proiect a fost aprobat ca urmare a unor hotărâri de consiliu local de către toate unitățile administrativ-teritoriale implicate în acest proiect, precum și de către Hotărârea 10 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari.

O componentă a acestui proiect o presupune și aprobarea planului de creștere tarifară pe toată perioada de derulare a acestui proiect. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2021, operatorul regional Apa Târnavei Mari a fost nevoit să majoreze tarifele astfel: 4,26 de lei metrul cub de apă potabilă și pentru apa uzată 4,28 de lei metrul cub. Menționez faptul că ultima majorare de tarif în termeni reali s-a produs în anul 2013, practic acum opt ani de zile, tot ca urmare a implementării unui proiect regional”, a spus Ioan Munteanu, directorul Apa Târnavei Mari Mediaș.

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa

Restricții de circulație, pentru cursa ciclistă „Criteriul Toamnei”

Publicitate

Publicat

pe

 Sâmbătă, 18 SEPTEMBRIE 2021, Asociatia Club Sportiv Aria pentru Sport organizeaza cu sprijinul Primariei Sibiu si a Consiliului Judetean Sibiu prima ediție a competiției cicliste rutiere de masă „Criteriul Toamnei”.

Întrecerea, care se derulează ca în toți anii precedenți, sub genericul „Mișcare pentru sănătate” va reuni la start peste 400 concurenți (feminin și masculin) din municipiul și  județul Sibu, precum și din țară, în limitele categoriilor de vârstă 14-17 ani, 18-35 ani, peste 35 ani.

PUBLICITATE

Concursul se înscrie între manifestările și acțiunile din județul Sibiu, subsumate sportului de masă și promovării mersului pe bicicletă ca mijloc alternativ de deplasare, de sport și de agrement.

Traseul competiției, care măsoară 19 km, este: START Calea Poplacii (intrarea în oraș, zona Inspectoratului Judeţean de Jandarmi)– DJ 106 R – DJ 106 D – Poplaca– DJ 106 A – Rășinari – Muzeul Satului (SOSIRE).  

 Pentru siguranța cicliștilor, pe traseul menționat mai sus, sâmbătă, 18 septembrie a.c. circulația rutieră va fi închisă, după cum urmează:

PUBLICITATE

-Între orele  10,00 – 11,00 pe DJ 106 D Rășinari (podul peste Șteaza) spre Poplaca – Poplaca –  DJ 106 R spre Sibiu, până în cartierul Valea Aurie, intersecția străzii Calea Poplăcii cu str. Valea Aurie.  Același interval orar de interdicție este valabil și în sensul de mers invers, din Sibiu – Valea Aurie către Poplaca.

– Între orele 10,20 – 12,00 pe tronsonul Dumbrava Sibiului (zona Hotelului HILTON) –DJ 106 A spre Păltiniș, până în Rășinari, la intersecția cu DJ 106 D (podul peste râul Șteaza);

Cerându-vă scuze pentru disconfortul creat, sugerăm conducătorilor auto cu urgențe, care necesită deplasarea în zonele adiacente parcursului cicliștilor să utilizeze următoarele variante:

PUBLICITATE
  • Sibiu – DN 1 (Cristian) – DJ 106 E până la Orlat sau spre localitățile din Mărginimea Sibiului;
  • DJ 106 M din Orlat către Gura Râului;
  • DJ 106 J pe Valea Mărăjdiei, pentru cei care merg spre Păltiniș.

În situația în care cicliștii vor parcurge traseul mai rapid, circulația rutieră va fi redeschisă anticipat intervalelor orare menționate.

ACS ARIA PENTRU SPORT

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Plați online pentru numerele de înmatriculare şi pentru cele preferenţiale

Avatar

Publicat

pe

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a introdus posibilitatea efectuării de plăți electronice pentru achitarea contravalorii numerelor de înmatriculare, a tarifului de atribuire a unui număr preferențial și pentru păstrarea combinației numărului de înmatriculare în cazul radierii sau a transferului de proprietate al autovehiculului.

Plata plăcuțelor de înmatriculare pentru autovehiculele înmatriculate în România se poate efectua, din 16 septembrie, pe site-ul www.ghiseul.ro cu un card bancar valid, fără să fie nevoie de autentificare. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor atrage atenția că, pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul platformei, dovada plății este obligatorie, iar confirmarea plății se va transmite pe adresa de e-mail indicată de utilizator.

PUBLICITATE

Decizia contribuie la eliminarea unor drumuri inutile pentru plata înmatriculării, dar și la eliminarea plăților cu numerar direct la ghișeul serviciilor de înmatriculări.

În prezent, prin intermediul site-ului ghișeul.ro se mai pot efectua plățile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Info utile

Localitate din județul Sibiu, fără energie electrică

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

JOI 16 SEPTEMBRIE

PUBLICITATE

între orele 9-13 în AVRIG, strazile: BRUKENTHAL S –partial; LIBERTATII; EROILOR -partial; CANEPII –partial; UNIRII –partial; RAULUI –partial; JOAGARULUI; NEGOIU.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE