fbpx
Connect with us

Judeţ

Asfaltări de drumuri, construcții de școli, grădinițe și sală de sport la Micăsasa

Avatar

Published

on

Asfaltarea a 5 kilometri de drumuri comunale, construcția unei grădinițe și a unei săli de sport și reabilitarea școlii din centrul de comună sunt principalele proiecte ale administrației locale din Micăsasa.

Autoritățile locale din Micăsasa au în vedere trei mari proiecte de investiții pentru localitățile componente ale comunei. Astfel, pentru Micăsasa și Țapu există un proiect care prevedere asfaltarea a 4,8 kilometri de drumuri comunale. Proiectul a înregistrat unele probleme, a fost refăcută documentația și s-a cerut prelungirea cu un an a termenului de execuție astfel încât proiectul să fie dus la bun sfârșit.

Un alt proiect important prevede construcția unei grădinițe în satul aparținătot Țapu. În acest caz mai este nevoie doar de avizul ISU, restul documentațiilor fiind întocmite, etapă urmată de începerea efectivă a lucrărilor. În sfârșit, o investiție mai complicată este în centrul de comună, la Micăsasa, unde există un proiect de reabilitare a școlii și construcția unei săli de sport. Potrivit autorităților locale, în cazul acestui proiect se caută soluții pentru executarea unor lucrări de calitate, investiția fiind subevaluată.

“Legat de proiectele pe care le-am moștenit, avem trei proiecte. Unul este pe infrastructura rutieră, 4,8 kilometri de drum în localitățile Micăsasa și Țapu. Acolo am deblocat situația, am refăcut proiectul, am schimbat asistența tehnică, am refăcut planșele cu totul, cu soluții reale din teren și am ajuns la un acord cu constructorul să deblocăm și am cerut de la AFIR prelungire încă un an să încheiem proiectul bine.

Celelalte două proiecte sunt pe PNDL, unde deocamdată așteptăm să se deblocheze pentru că am primit o notificare de la Ministerul Dezvoltării că s-au sistat banii, dar la rectificare probabil se vor debloca. La Țapu avem construire grădiniță unde a fost proiectare și execuție.

Proiectarea este gata, am depus documentația pentru avize, mai este nevoie de un aviz de la ISU, iar la Micăsasa e mai complicate situația la proiectul privind reabilitarea școlii și construirea sălii de sport pentru că acolo este subevaluată și acolo încercăm să căutăm soluții să facem lucrări de calitate”, a explicat primarul din Micăsasa, Timotei Păcurar.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

170.000 de lei pentru bisericile din Mediaş

Avatar

Published

on

Nouă biserici din municipiul Mediaș vor primi ajutor financiar din partea municipalității.

La ședința Consiliului Local pentru luna iulie, aleșii medieșenilor vor aproba, cel mai probabil, hotărârea privind acordarea unui sprijin financiar pentru cele 9 culte religioase sau parohii de pe raza municipiului. Banii vor fi folosiți pentru diferite lucrări de investiții sau renovări, realizarea picturilor sau pentru susținerea costurilor cu încălzirea în timpul iernii. Valoarea totală a ajutorului care va fi acordat bisericilor din Mediaș este aproximativ 170.000 de lei.

Din această sumă, 30.000 de lei vor merge către Parohia Ortodoxă Română Mediaş-Catedrală II şi tot 30.000 de lei vor fi alocaţi pentru Biserica Buna Vestire din cartierul Gura Câmpului. Parohia Ortodoxă Română Mediaş-Catedrală II va primi 50.000 de lei, , iar câte 15.000 de lei sunt prevăzuţi pentru Biserica Reformată, respectiv Biserica Creştină după Evanghelie Izvorul Vieţii.

Parohia Greco-Catolică Română Unită cu Roma Mediaş I, de pe strada Mihai Viteazu, va beneficia de 20.000 de lei, iar Parohia Ortodoxă Sfânta Treime II Mediaş, de pe strada Calafat va primi 10.000 de lei. În sfârşit, Parohia Greco-Catolică Mediaş IV de pe strada Sticlei va beneficia de 20.000 de lei, iar Biserica Unitariană de pe strada I.C Brătianu va primi 10.000 de lei.

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO 4 autoturisme distruse în urma unu incendiu violent, în Mediaş

Avatar

Published

on

Un incendiu violent s-a produs, vineri, la o societate comercială de dezmembrări auto din municipiul Mediaş, iar 4 autoturisme au fost distruse.

Vineri după amiaza, pompierii militari din cadrul Detașamentului Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș, pe strada Gării pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe autoturisme aflate în parcarea unui operator economic cu domeniul de activitate dezmembrări auto.

Pompierii au iuntervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la patru autoturisme situate una lângă alta. Intervenția rapidă a salvatorilor a condus la localizarea și lichidarea incendiului fără ca acesta să cuprindă toate autoturismele aflate în imediata apropiere. Nu s-au înregistrat victime în urma incendiului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, auza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de scânteile rezultate din utilizarea unui flex.

FOTO: ISU Sibiu

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO Un motociclist a murit după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism

Avatar

Published

on

Un nou accident rutier mortal s-a produs vineri după amiaza în judeţul Sibiu. Un motociclist şi-a pierdut viaţa la Tălmaciu după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism.

Pe Drumul Naţional 7, la intrarea în Tălmaciu dinspre Vâlcea, un motociclist a intrat în coliziune cu un TIR şi un autoturism, impactul fiind devastator. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Ambulanţei Sibiu, însă nu s-a mai putut face nimic pentru motociclist, care a decedat în urma producerii evenimentului rutier.

Poliţiştii rutieri sibieni se află la locul tragediei şi efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest accident mortal. Traficul în zona evenimentului se desfăşoară îngreunat.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Slimnic, judetul Sibiu

    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Slimnic, in data de 24 iulie incepand cu ora 2:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 24 iulie, incepand cu ora 12:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. .  

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE