Connect with us

Info utile

Atenție la contract! Ce trebuie să știi pentru a încheia un parteneriat avantajos cu furnizorul de energie

Publicitate

Publicat

pe

V-ați decis să schimbați contractul de furnizare a energiei electrice sau chiar și furnizorul? Dacă da, atunci este important să vă informați bine înainte. Vă recomandăm să alegeți oferte pe piața concurențială de energie care să țină cont nu doar de preț, ci și de restul clauzelor prevăzute în contract și de ansamblul serviciilor pe care le oferă furnizorul respectiv.

Așadar, dacă doriți să treceți de pe piața pentru serviciu universal pe cea concurenţială sau să vă schimbați furnizorul e bine să fiți atenți la calitatea serviciului de furnizare și la caracteristicile produsului oferit, precum și la stabilitatea financiară a companiei. Vă puteți informa dacă furnizorul:

PUBLICITATE
  • face investiții periodic pentru îmbunătățirea serviciilor destinate clienților
  • are o varitate de oferte de preț
  • oferă servicii auxiliare, cu valoare adaugată
  • e ușor de contactat

Este important să puteți alege între factura fizică și cea electronică, între mai multe canale de plată a facturii, să aveți la dispoziție canale de contactare diverse – telefonic, online, magazine -, call center specializat, precum și centre de relații cu clienții răspândite în toată țara.

De asemenea, pe lângă stabilitatea prețului, condițiile de plată sau durata contractului, aveți grijă la clauzele penalizatoare, la cele care își produc efectul după încetarea contractului sau la cele referitoare la terminarea contractului înainte de termen ori la cele care dau dreptul furnizorului să modifice regulile în timpul jocului.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia oferă o serie de produse destinate clienților din toate zonele țării. La Enel, aveți garanția unor prețuri fixe la energia electrică pentru perioada aleasă și puteți gestiona totul online. Mai mult, puteți alege oferte ce conțin și servicii cu valoare adăugată, cum ar fi asistență tehnică, optând pentru ofertele Enel Asistență, Enel Asistență +, sau puteți achiziționa aparatură electronică cu plata în tranșe și cu serviciul de instalare inclus.

Prin alegerea ofertelor promoționale din categoria Salut de la furnizorii Enel, disponibile până la data de 30 iunie 2021, clienții care semnează primul contract pe piața concurențială sau încheie pentru prima dată un contract cu compania Enel își securizează un preț fix la energia electrică timp de 12 luni, fiind  astfel protejați de orice eventuală creștere a prețului electricității pe piață.

PUBLICITATE

Care este perioada maximă pe care pot să închei un contract pe piața liberă de electricitate?

La Enel, contractul de furnizare de energie electrică pe piața liberă poate fi încheiat pe un interval de timp determinat sau pe unul nedeterminat, însă perioada de valabilitate a unei ofertei este de 12 luni. Înainte de expirarea acesteia, veți primi o notificare cu prețul ofertei similare, valabilă pentru o nouă perioadă. Puteți alege prelungirea contractului în condițiile comunicate sau o altă ofertă de furnizare (de la Enel sau de la alt furnizor). Este important să ne anunțați până la data menționată în notificarea primită fie prin e-mail, fie utilizând un alt canal de comunicare, altfel oferta este considerată acceptată în mod tacit. În cazul altor furnizori, perioada și condițiile de prelungire pot fi diferite. Informați-vă asupra acestui aspect înainte de a semna contractul.  

PUBLICITATE

Ce plătesc în factura de energie electrică pe piața concurențială?

Prețul de energie electrică pentru piața concurențială are aceleași componente ca în cazul facturii pentru prețul de serviciu universal, însă ele sunt evidențiate în mod distinct. Astfel, trebuie să știi că factura de energie include mai multe componente, nu doar prețul propriu-zis de furnizare a energiei active facturate la prețul din oferta pe piața concurențială. Celelalte componente incluse în factură sunt cele aferente serviciilor facturate la tarifele reglementate, cum ar fi:

  • serviciile de transport, de sistem și de distribuție (acestea din urma diferă în funcție de zona de rețea în care este situat locul de consum și sunt reglementate de ANRE)
  • contravaloarea certificatelor verzi
  • contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență
  • accize și TVA, ultimele calculate conform actelor normative în vigoare.

Este obligatorie trecerea pe piața concurențială?

Indiferent dacă sunteți clienți pe piața concurențială sau aveți un contract la prețul de serviciu universal, nu există obligativitatea alegerii unei oferte de pe piața concurențială, cum nu există un termen limită pentru a solicita încheierea unui nou contract de furnizare a energiei electrice sau vreo interdicție de revenire la prețul de serviciu universal. Avantajele produselor la prețuri de piață concurențială sunt însă semnificative.

PUBLICITATE

Flexibilitatea este elementul principal, pentru că, în calitate de client, puteți oricând să alegeți orice ofertă vi se potrivește. Vorbim nu doar despre prețul energiei electrice furnizate, ci și despre serviciile de asistență pentru casă sau despre diverse produse electrocasnice pe care doriți să le achiziționați de la furnizor împreună cu un produs de electricitate și să le plătiți odată cu factura de electricitate.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

În atenția elevilor: Tursib schimbă, de luni, orarul traseelor școlare, din cauza aglomerației din trafic

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Tursib a decis să schimbe programul de circulație pentru două dintre traseele școlare pe care le-a introdus din 13 septembrie, pentru a se conforma cu programul școlilor la care trebuie să ajungă elevii și cu aglomerația din trafic.

Compania de transport local Tursib a modificat programul de funcționare pentru traseele școlare E5 și E7, care transportă elevii din zonele Broscărie, pe traseul spre centru, și din zona Mihai Viteazu spre centru.

tursib trasee scolare

„După o analiză a timpilor de sosire în stație realizată de societatea Tursib, Primăria Sibiu și Poliția Locală Sibiu, începând de luni, 20 septembrie se vor implementa modificări în orarul a două dintre trasee”, precizează reprezentanții Tursib.

Modificări trasee școlare TURSIB:

Pe traseul E5 (cartier Broscărie – școala Regina Maria) ora de plecare din stația de capăt de linie – IRMES 1, se modifică. Autobuzul va pleca mai devreme, la ora 07.14.

Pe traseul E7 (bulevardul Mihai Viteazu – școala Regina Maria) ora de plecare din stația de capăt de linie – Lămâiței se modifică. Autobuzul va pleca la ora 07.14.

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura sosirea în timp util în stațiile de la Colegiul Octavian Goga și respectiv Școala Regina Maria, având în vedere întârzierile înregistrate de autobuze în săptămâna care se încheie cauzate de aglomerația din zona celor două unități de învățământ la ora intrării la cursuri a elevilor”.

Tursib va continua să urmărească traseele școlare pentru optimizarea operării autobuzelor pe aceste rute.

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Cisnădioara, mai curată. O acțiune de curățenie organizată de membrii comunității

Publicitate

Publicat

pe

Membrii ai comunității Cisnădioara se adună din nou sâmbătă, 18 septembrie intre orele 09.00-11.00 pentru o nouă acțiune de curățenie a localității în care locuiesc.

Acestia s-au mobilizat si au organizat pe parcursul verii mai multe actiuni de curatenie a localitătii, au pus afise cu rugamintea pastrarii curateniei de catre turisti si au putut constata cu bucurie ca multi oameni sunt sensibili si raspund pozitiv indemnului de a-si strange gunoiul la plecare de la picnic/gratar.

De această dată a venit rândul zonei denumite pe harta creata de localnici VALEA LUMINOASĂ, unde se va curata vechea groapa de gunoi a satului de pe strada Raului (loc intalnire podul de la intersectia strazilor Raului cu valea Argintului ) si de asemenea, o altă echipa va curata drumul din padurea spre Cisnadioara (loc intalnire statia de autobuz de la intrarea pe str.Marului – strada cu Apfelhaus).

Avand in vedere ca acest drum este parcurs nu doar de membrii comunitatii ci si de turisti, biciclisti iubitori de natura si frumos, facem apel la cei care doresc sa participe sa ni se alature. Contributia fiecaruia conteaza!

Principiul dupa care ne-am ghidat la toate actiunile organizate pana acum a fost ”nu exista vremea rea ci doar imbracamintea nepotrivita”!

Cine doreste sa participe e asteptat! Sacii, manusile sunt asigurate de primaria Cisnadie si de asemenea, Soma va ridica sacii stransi la finalul actiunii.

WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (1)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (3)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (4)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (7)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (6)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (5)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59 (2)
WhatsApp Image 2021-09-17 at 10.55.59

CITEȘTE MAI MULT

Info utile

Bulgaria, Franța și Republica Moldova au intrat în zona galbenă. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de joi seara, hotărârea privind actualizarea listei ţărilor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba şi Liechtenstein au intrat în zona roşie de COVID-19.

În zona roşie în funcţie de rata de incidenţă COVID la mia de locuitori se află următoarele state/ zone/ teritorii: Grenada, Israel, Guam, Polinezia Franceză, Muntenegru, Dominica, Mongolia, Bermuda, Georgia, Serbia, Cuba, Saint Lucia, Suriname, Malaezia, Saint Kitts şi Nevis, Kosovo, Sint Maarten, Marea Britanie, Seychelles, Anguilla, Palestina, Antigua şi Barbuda, Statele Unite ale Americii, Costa Rica, Aruba, Slovenia, Insula Man, Elveţia, Albania, Bahamas, Azerbaidjan, Botswana, Iran, Irlanda, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Bonaire, Saint Eustatius şi Saba, Estonia, Macedonia de Nord, Lituania, Belize, Brunei Darussalam, Maldive, Turcia, Jersey, Norvegia, Barbados, Guyana, Fiji, Grecia, Cipru, Jamaica, Liechtenstein, Sri Lanka, Kazahstan, Africa de Sud, Brazilia, Nepal, India.

Conform documentului, în zona galbenă au intrat:

* din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini şi Guernsey;

* din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent şi Grenadine şi Gibraltar.

În zona galbenă se află: Curacao, Thailanda, Noua Caledonie, Bulgaria, Austria, Insulele Turks şi Caicos, Guernsey, Gibraltar, Croaţia, Letonia, Guatemala, Armenia, Filipine, Mauritius, Belarus, Franţa, Libia, Belgia, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Monaco, Puerto Rico, Bosnia şi Herţegovina, Olanda, Tunisia, San Marino, Portugalia, Irak, Trinidad şi Tobago, Republica Moldova, Vietnam, Liban, Federaţia Rusă, Germania, Eswatini, Japonia, Saint Vincent şi Grenadine, Timorul de Est, Islanda şi Honduras.

CNSU precizează că în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc şi Montserrat.

Tot în zona verde se află şi: Suedia, Canada, Finlanda, Malta, România, Italia, Emiratele Arabe Unite, Groenlanda, Slovacia, Australia, Ucraina, Cehia, Republica Dominicană, Ungaria, Noua Zeelandă, Polonia, Vatican. (AGERPRES)

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE