fbpx
Connect with us

Educatie

Au început înscrierile pentru noua clasă Continental în sistem de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic “Independența” din Sibiu!

Publicitate

Published

on

  • Continental Sibiu și Liceul Tehnologic “Independenta” înființează, începând cu anul școlar 2021-2022, clasa Continental, specializarea Electronică. Aparate și Echipamente, în sistemul de învățământ profesional dual
  • 30 de locuri sunt disponibile
  • În cei 3 ani de cursuri, elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei, transport și cazare

Sibiu, 5 iulie 2021. Continental, companie tehnologică, împreună cu Liceul Tehnologic “Independența”, din Sibiu, înființează o nouă clasă Continental, specializarea „Electronică. Aparate și Echipamente” în sistemul de învățământ profesional dual. Clasa Continental va avea 30 de locuri în anul școlar 2021-2022 și se adresează absolvenților de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic.

Înscrierile vor avea loc în perioada 5-14 iulie la Liceul Tehnologic ”Independența” din Sibiu (Str. Gladiolelor), iar cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon *4000 și 0269 221806 sau la adresa de e-mail scoala.duala@continental-corporation.com.

Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

Advertisement

În ceea ce privește pachetul de beneficii, acesta include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului “Independența”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician la Continental Sibiu.

Începând cu anul 2018, Continental Sibiu și-a asumat un rol activ activ în dezvoltarea unei școli profesionale duale atractive, atât pentru elevi, cât și pentru părinții care îi susțin în această alegere. În prezent, peste 100 de elevi învață în Clasele Continental la Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu, în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, la specializările Electronică și Electromecanică, iar pentru anul școlar 2021-2022, vom înființa o nouă clasă a IX-a, cu specializarea Electronică – Aparate și Echipamente. Continuăm acest proiect cu impact în sistemul de învățământ local în comunitate, oferind elevilor posibilitatea de a se alătura sistemului de învățământ  dual, vocațional, un sistem de mare succes în alte țări, ca de exemplu Germania. Fiind cel mai mare angajator din regiune, ne asumăm această responsabilitate de a crește și califica forța de muncă locală, acesta fiind unul din obiectivele noastre strategice”, a declarat directorul de resurse umane al Continental Sibiu, Lăcrămioara Dărăban.

Advertisement

Începând cu luna august 2021, 29 de elevi vor intra în compania Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni, fiind prima generație de absolvenți ai clasei Continental din Sibiu, specializarea „Electromecanică”, care își începe cariera în cadrul companiei.

Continental Sibiu face parte din Asociația Româno – Germană, cea care a pus bazele învățământului profesional dual de la Liceul Tehnologic “Independența” din Sibiu, contribuind activ la dezvoltarea unei școli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți.

La Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 35 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are în prezent aproximativ 4000 de angajați care combină cunoștințele în dezvoltare software și hardware, experiența în design și simulare, inovația în domeniul inteligenței artificiale, big data și procesele de producție.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a

Advertisement

oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure,

eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în

2020 o cifră de afaceri de 37,7 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 235.000 de angajați în 58 de

Advertisement

țări și piețe. În 2021, compania aniversează 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999-2020, Continental a investit circa 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele

5 arii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie

Advertisement

și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Compania este partener într-un

joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul

anului 2020 peste 20.100 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va

Advertisement

continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Press contact


Lăcrămioara Dărăban

Head of Human Relations Continental Sibiu

Advertisement

Continental Automotive Systems Sibiu

Strada  Salzburg, nr. 8

550018 Sibiu / Romania

Advertisement

Tel: +40-742-204-817

E-Mail: lacramioara.daraban@continental-corporation.com

Miodrag Hojda
Purtator de cuvant

Advertisement

Continental Romania
Strada Siemens, nr. 1, Timisoara / Romania
Tel: +40 256 25 1985
E-Mail: miodrag.hojda@continental-corporation.com

Advertisement

Educatie

Ministrul Educaţiei: Şcoala începe în format fizic în 13 septembrie. Fără scenarii de funcţionare

Avatar

Published

on

Noul an şcolar va începe în 13 septembrie, iar toţi elevii vor participa fizic la cursuri. Este anunţul făcut marţi de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, la această oră, nu sunt luate în calcul niciun fel de scenarii, astfel că toţi elevii se vor întoarce în bănci.

Advertisement

Sorin Cîmpeanu a spus că în unităţile de învăţământ din ţară au fost respectate normele sanitare impuse de pandemia de COVID, iar nivelul de vaccinare în cazul personalului didactic este unul ridicat.

De asemenea, şeful de la Educaţie spune că se au în vedere şi acţiuni viitoare pentru creşterea procentului de cadre didactice vaccinate. Toate aceste lucruri îl fac pe Sorin Cîmpeanu să afirme că noul an şcolar va începe în format fizic în 13 septembrie.

“Mă pronunţ, cât se poate de clar, în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest acest optimism, luând în considerare orice alte variante vor apărea din evoluţia epidemiologică.

Advertisement

Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”, au foat declaraţiile făcute, marţi, de Sorin Cîmpeanu.

Advertisement
Continue Reading

Educatie

Sorin Cîmpeanu: creșterile salariale ale pofesorilor se vor face în funcție de performanță

Avatar

Published

on

Ministrul educației a declarat că salariile profesorilor vor crește odată cu transpunerea în legislație a prevederilor din proiectul România Educată.

Odată cu examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională din acest an, au apărut multe discuții în domeniul educației. Marea problemă din acest an a fost modul în care unii profesori au evaluat lucrările și diferența foarte mare dintre nota inițială și cea de după contestații. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat încă de atunci că se vor lua măsuri pentru a îndepărta pe viitor orice altă problemă de acest fel.

Advertisement

,,Pentru o educație de calitate este necesară implementarea unor mecanisme care să facă atractivă profesia de dascăl. Aceste mecanisme vor face parte din noul pachet legislativ care urmează proiectului România Educată, care are ca prim termen 1 august – constituirea grupului de lucru interministerial, apoi 10 septembrie – planul de implementare, apoi 1 octombrie un pachet legislativ din care vor trebui să facă parte și măsuri de susținere a activității carierei didactice, creșteri salariale care să se facă în funcție de performanță și de asemenea, pentru a susține echitatea. Mă refer îndeosebi la sistemul de salarizare și de finanțare al școlilor în mediul rural, dar nu numai”, a declarat acesta la Digi24.

Chiar dacă pachetul legislativ are ca termen data de 1 octombrie, ministrul spune că este o dată extrem de ambițioasă. Astfel, în acea dată, conform spuselor sale, abia vor avea loc consultările.

,,Aceste propuneri vor fi lansate în consultare publică și politică și în măsura în care vom ajunge la un nivel comun, ele vor face obiectul unei Legi a educației, o lege care să prevadă inclusiv această salarizare atractivă pentru acei dascăli care își aduc contribuția la îmbunătățirea și transformarea sistemului românesc al educației”, a completat acesta.

Advertisement

În ceea ce privește procentajul majorării salariale și data din care se vor lua aceste măsuri, Cîmpeanu nu a vrut să dea un răspuns. Acesta consideră că ar fi iresponsabil să dea un răspuns în legătură cu asta înainte de a se consulta cu cei îndreptățiți să se pronunțe în acest sens.

În acest an salariile profesorilor ar trebui să ajungă la nivelul prevăzut in grila de salarizare pentru anul 2022. Aceștia au primit de la 1 ianuare 2020 două tranșe de ¼ din diferența dintre salariul de bază prevăzu de lege pentru 2022 și cel din luna decembrie 2018. Ministrul educației a afirmat faptul că din cauza birocrației excesive, în acet moment o parte dintre profesori nu și-au primit banii pentru orele remediale.

Advertisement
Continue Reading

Educatie

Universitatea Babeș-Bolyai, restricții pentru studenții nevaccinați

Redactia Sibiu 100%

Published

on

Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat că din toamnă studenții pot participa fizic la cursuri numai dacă s-au vaccinat, prezintă un test Covid negativ sau au trecut prin boală. Pentru studenții care nu se încadrează în aceste categorii, fiecare facultate va veni cu soluții alternative. 

Decizia a fost adoptată joi de Senatul Universității, în urma discutării cu studenții a unei propuneri lansate de Consiliul de Administrație. Consiliului de Administrație al Universității, propunere formulată în urma consultărilor cu reprezentanții studenților.

Advertisement

Vor putea participa fizic la cursuri studenții care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Potrivit deciziei UBB, studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile, în timp ce examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu.

Aceeași decizie se aplică și pentru cazarea studenților în căminele universității.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE