fbpx
Connect with us

PUBLICITATE

Audiolux le redă sibienilor auzul și oferă Gratuit aparate auditive prin CAS si audiogramă gratuită

Publicitate

Published

on

Hipoacuzia este o suferință ascunsă care în majoritatea cazurilor se instalează treptat și afectează serios viața. Cât de mult ne bazăm pe auzul nostru? Putem răspunde doar știind că auzul este primul simț care se dezvoltă înainte de naștere, cu ajutorul auzului învățăm să comunicăm și să cunoaștem lumea în care trăim. Auzul împreună cu văzul sunt cele mai de preț simțuri cu care un om este înzestrat. Aceste două simțuri ne însoțesc pas cu pas, dar chiar mai mult de atât. Spre deosebire de văz, auzul este în alertă non-stop și datorită auzului ne simțim în siguranță inclusiv în timpul somnului.

Dar, chiar când înțelegem rolul major al auzului, nu luăm măsuri pentru protejarea urechilor noastre, iar din acest motiv s-a ajuns la o creștere alarmantă a persoanelor cu hipoacuzie.

Advertisement

Mai mult decât această creștere înregistrată, din nefericire, persoanele cu deficiență de auz așteaptă în medie 5-7 ani până decid să ia măsuri în privința deficienței de auz, uneori îndemnați de persoanele dragi, alteori observând că amprenta hipoacuziei este din ce în ce mai evidentă, le afectează relațiile de familie,de muncă și chiar provoacă anxietate, depresie sau îi expune la pericole.

Acesta este momentul când avem nevoie de specialiștii care să determine cu ce tip și grad de hipoacuzie ne confruntăm. Cabinetul de testare și protezare auditivă este locul în care o echipă de specialiști reabilitează auzul prin testare și protezare auditivă. Aici vi se va realiza audiograma tonală și vocală, iar rezultatele vor fi baza recomandărilor realizate de specialiști cu privire la aparatele auditive compatibile.

Dar ce pași trebuie să parcurgem? Primul pas – testarea auzului. La Audiolux serviciile de consult și testare sunt 100% gratuite. Testarea auzului constă în realizarea unei audiograme, un test noninvaziv, nedureros, care durează 30-45 minute. Cu audiograma mergeți la medicul de familie și medicul specialist ORL. Medicul specialist va stabili diagnosticul și vă eliberează o recomandare de protezare auditivă. Pasul al 2-lea – depunerea dosarului CAS. Cu recomandarea de la medic, audiograma, adeverința de salariat sau talonul de pensie și cerere tip asociată județului, veți depune dosarul pentru obținerea sumei de 1008.35 ron pentru 1 aparat auditiv sau dublul sumei la copii, pentru 2 aparate auditive.

În timp ce așteptați decizia casei de asigurări începeți să cercetați oferta cabinetelor de protezare auditivă – informații despre aparatele auditive, serviciile disponibile și ofertele în vigoare.

La Audiolux puteți opta pentru aparate auditive marca Signia (Siemens) sau A&M. Prin CAS puteți beneficia în prețul compensat de un aparat auditiv gratuit sau dacă puteți alege un aparat auditiv mai performant, va trebui să achitați o diferență care pornește de la 200 ron. Tehnologia aparatelor auditive Signia este recunoscută global, aceste aparate auditive fiind printre cele mai performante din lume.

Advertisement

Dar, pentru știm că îți dorești să faci achiziții sigure, oferim în probă orice aparat auditiv – GRATUIT – timp de 15 zile. Nimic mai simplu și vei ști exact ce beneficii îți va aduce aparatul auditiv ales.

Pentru că încurajăm protezarea bilaterală pentru un auz cât mai natural, acordăm reducere de 40% la al 2-lea aparat auditiv.

Legătura cu specialistul Audiolux nu se termină odată cu ieșirea din cabinet. Cu ajutorul serviciului special de asistență audiologică disponibil pentru gama premium Signia veți putea păstra legătura cu specialistul nostru din cabinet prin intermediul aplicației Signia instalate pe telefon.

Audiolux are o experiență de 21 de ani și în prezent în mai multe cabinete la nivel național. Vă așteptăm și pe dumneavoastră în cea mai apropiată locație. Dacă locuiți în Sibiu cabinetul Audiolux este situat pe strada Andrei Șaguna, numărul 3, la aproximativ 200 de m de Hotel Ramada.

Advertisement

Pentru mai multe detalii despre serviciile și aparatele auditive Audiolux, puteți accesa site-ul Audiolux pe www.audiolux.ro/contact sau puteți apela numărul 0745 076 983.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE

Atenție maximă în îngrijirea ochilor tăi!

Publicitate

Published

on

CLINICA ARCADA

Dr. Adrian Teodoru, medic primar oftalmolog, șef de lucrări la disciplina Oftalmologie, din cadrul Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, doctor în științe medicale, este fondatorul și managerul Clinicii ARCADA. Provenind dintr-o familie cu tradiție în ramura oftalmologiei, Adrian Teodoru profesează cu pasiune de mai bine de 15 ani în domeniul oftalmologiei, bazându-se pe experiență și profesionalism.

Advertisement

Implicat în meseria sa și cunoscând necesitățile exercitării profesiei de medic și chirurg oftalmolog, dr. Adrian Teodoru a înființat o clinică medicală, pe care a dotat-o după modelul marilor clinici europene văzute în decursul stagiilor practice efectuate în străinătate.  

Clinica ARCADA este una dintre cele mai moderne clinici din Sibiu în domeniul chirurgiei oftalmologice.  Dispune de aparatură de ultimă generație, complexă și necesară pentru principalele intervenții chirurgicale oculare. Aici dr. Adrian Teodoru se ocupă personal, cu atenție și meticulozitate, de fiecare pacient.

Examinarea oftalmologică începe prin vizualizarea membranelor oculare prin BIOMICROSCOPIE și OFTALMOSCOPIE.

TONOMETRIA COMPUTERIZATĂ este absolut necesară pentru depistarea unui eventual glaucom, boală ce poate evolua mult timp silențios, dar cu afectare ireversibilă a nervului optic.

AUTO-KERATO-REFRACTOMETRIA COMPUTERIZATĂ și experiența medicului oftalmolog sunt esențiale în egală măsură pentru stabilirea diopriilor – ochelarii fiind un accesoriu permanent care trebuie sa ofere pacientului confort, vedere optimă la toate distanțele și, uneori (la vârste mici), constituie cheia dezvoltării normale a aparatului vizual.

Advertisement

Trăim într-o perioadă în care modernizarea aparaturii permite diagnosticarea mult mai exactă și în stadii incipiente a diverselor afecțiuni oculare.  

PERIMETRIA COMPUTERIZATĂ înregistrează si redă grafic aspectul câmpului vizual. Modificările observate sunt sugestive pentru boli de retină sau de nerv optic (glaucom, neuropatii, scleroză multiplă, tumori cerebrale).

TOMOGRAFIA ÎN COERENȚĂ OPTICĂ (OCT) este efectuată cu ajutorul aparatului REVO 60, un aparat OCT de ultimă generație, vârf de gamă în domeniul spectral, care îl ajută pe medic să scaneze, cu tehnologie laser, retina, nervul optic, corneea, camera anterioară cu mare precizie, complet automat și neinvaziv, în câteva secunde. Această tehnică modernă este extrem de utilă în diagnosticul corect al glaucomului, al degenerescenței maculare, al retinopatiei diabetice și a altor afecțiuni oculare.

ECOGRAFIA OCULARĂ este o metodă imagistică prin care se analizează structurile oculare și ajută la diagnosticarea unor afecțiuni ca dezlipirea de retină sau tumorile oculare.

Advertisement

BIOMETRIA efectuată prin metoda optica sau prin ultrasonografie  stabilește cu mare precizie dioptria necesară implantului de cristalin artificial.

TOPOGRAFIA CORNEEI, efectuată prin interferometrie, poate pune diagnosticul de keratocon (o afecțiune gravă a corneei)  încă din stadii infraclinice.

Adresabilitatea mare în clinică, din toată țara, este în mod special pentru partea de CHIRURGIE OCULARĂ. Majoritatea operațiilor efectuate aici sunt pentru CATARACTĂ. Încețoșarea vederii din cauza opacifierii cristalinului natural constituie principalul simptom care aduce pacientul la consultație în aceste cazuri. Vindecarea afecțiunii se face doar chirurgical. Aparatura modernă și experiența chirurgului conduc la efectuarea operației în siguranță în câteva minute. La confortul pacientului contribuie și anestezia topică (cu picături, fără injecție).

Advertisement

Operația de cataractă este bine să fie efectuată încă de la debutul bolii pentru rezultate funcționale optime.

Cristalinele artificiale moderne pot fi o opțiune și pentru rezolvarea unor vicii de refracție. Pacienții purtători de ochelari cu dioptrii mari pot opta pentru implantul unor cristaline artificiale premium multifocale care le conferă independență față de ochelari.

BLEFAROPLASTIA este operația prin care se reduce excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare, dând un aspect întinerit feței, cu rezultate deosebite, apreciate de pacienți.

Advertisement

PTERIGIONUL, GLAUCOMUL, XANTELASMA, TUMORILE PALPEBRALE sunt alte intervenții pe care dr. Adrian TEODORU le efectuează cu răbdare și profesionalism.

OPTICA MEDICALĂ din cadrul Clinicii Arcada se preocupă continuu să ofere pacienților cele mai variate rame de ochelari, cu un design modern și plăcut pentru toate gusturile, cu prețuri minimale la rame și lentile. Nu lipsesc nici produsele pentru îngrijirea ochilor, lacrimi artificiale, vitamine, trofice oculare, șervetele antibacteriene oculare.

Clinica ARCADA, prin dr. Adrian Teodoru, cadru universitar la disciplina Oftalmologie, sprijină și contribuie la formarea generațiilor viitoare de medici.Studenții mediciniști găsesc în clinică, răspunsuri și explicații la multe dintre întrebările practice pe care și le-au pus în timpul cursurilor. Experiența medicului formator, dar și plăcerea cu care acesta își face meseria, sunt exemple pentru studenți.

Advertisement

Dr. Adrian Teodoru a pus la baza Clinicii Arcada dragostea pentru medicină, dorința de face bine, încercarea de a rămâne aproape de cei care au nevoie de ajutor. A căutat mereu soluții care să vină în sprijinul pacienților. Una dintre aceste soluții este efectuarea de consultații gratuite, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Așadar Clinica ARCADA, prin profesionalism, aparatură de ultimă generație, medici cu experiență, asigură atenție maximă în îngrijirea ochilor tăi!

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Lucrări la rețeaua de apă a localității Șelimbăr

Publicitate

Published

on

          Apă Canal Sibiu SA anunță că marți, 27 iulie ac, între orele 09,00 – 12,00, vor fi executate lucrări de montare a unor hidranți pe strada Țebea din Șelimbăr.

          Intervenția este asigurată de firma ”Nord Construct” SRL, iar în intervalul orar menționat se va sista furnizarea apei potabile pentru consumatorii de pe străzile Țebea și Bobâlna, Cartierul ”Tineretului” cu străzile învecinate Stejarului, Pinului, Arinului, precum și pentru firmele de pe DN 1 – zona Renault – Tess – Sifee.

Advertisement

          Abonații sunt rugați să-și asigure rezervele necesare de apă potabilă.

          Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777.

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Sfaturi pentru zilele caniculare

Publicitate

Published

on

Vara și-a intrat în drepturi și temperaturile sunt din ce în ce mai crescute. Este perioada la care visăm tot anul și care ne duce cu gândul la: vacanță, mare, soare și seri răcoroase în natură alături de cei dragi.

Însă, până la vacanță, sunt zile în care trebuie sa ne continuam activitățile zilnice și să muncim, chiar dacă termometrele merg spre zona roșie. Aceste zile nu trebuie sa ne spulbere bucuria acestui anotimp. Dacă suntem atenți la câteva detalii simple și avem grijă de noi, vom putea profita de beneficiile acestui anotimp în fiecare zi. Iată ce poți face pentru a te simți mai bine într-o zi călduroasă.

Advertisement

Ai grijă de corpul tău

Hidratează-te suficient. Apa te ajută să te răcorești și îți va ajuta organismul să funcționeze corespunzător. Când vrei să te hidratezi, bea apă. Băuturile dulci și cele carbogazoase nu te vor ajuta să te hidratezi corespunzător.

Bea apă chiar și atunci când nu îți este sete. Poți combate disconfortul și deshidratarea în zilele călduroase, doar dacă bei suficientă apă. Hidratarea te ajută să te concentrezi mai bine și îți oferă energia necesară în zilele caniculare. Poartă mereu în geantă sau în rucsac o sticlă cu apă, iar pe birou găsește-i un loc special unei sticle sau unei carafe cu apă. O poți aromatiza cu frunze de mentă, lămâie, busuioc, rozmarin, sau orice altă plantă aromatică preferi. Va arăta foarte bine și te va îndemna să te hidratezi mai des.

Alege mâncare care să îți ofere senzația de răcoare

Advertisement

În timpul zilei, consumă cât mai multe fructe și legume, salate sau o supă la temperatura camerei.

O porție de fructe proaspete, de la frigider, te va ajuta să te răcorești și să îți recapeți energia într-o după amiază călduroasă.

Îmbracă-te corespunzător

Advertisement

Alege haine ușoare, care să îți ofere confort și să te protejeze de soare. Optează pentru culori deschise și materiale de calitate.

Încălțămintea lejeră, din materiale textile, care lasă piciorul să se aerisească, este alegerea perfectă pentru vară. Pe Fashion Days găsești foarte multe modele de pantofi potriviți pentru vară.

Stai la răcoare în perioada caniculară

Dacă trebuie să ieși afară, încearcă să mergi pe alei cu cât mai mulți copaci și fă des popasuri la umbra lor pentru a te hidrata și a te răcori.

Advertisement

În interior, optează pentru o temperatură moderată. Nu seta aparatul de aer condiționat pe  temperaturi foarte scăzute chiar dacă simți nevoia de răcoare. Diferența foarte mare dintre căldura de afară și răcoarea din casă nu este benefică pentru organism.

Protejează-te de soare

Ai grijă de pielea ta. Folosește creme cu factor de protecție de fiecare dată când mergi prin soare. Pentru a evita insolația, acoperă-ți capul cu o pălărie sau cu o șapcă și nu uita ochelarii de soare.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE