fbpx
Connect with us

Judeţ

Axente Sever are un buget de 6,3 milioane de lei

Avatar

Published

on

Marţi a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Axente Sever în cadrul căreia a fost adoptat bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2021. La fel ca în anii, precedenţi, la ședință a participat și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2021 este de aproape 6.300.000 lei și este structurat astfel încât mare parte din sumă este direcționată spre investiții, în special pentru infrastructură. 577.000 lei sunt bani care au fost alocați de către Consiliul Județean Sibiu, iar pentru acoperirea investiţiilor planificate se vor utiliza şi fonduri care provin din excedentul bugetar al anilor precedenţi.

Advertisement

325.000 lei sunt alocaţi pentru capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională”, (echipamente şi dotări pentru SVSU Axente Sever şi pentru asigurarea serviciului de pază în comună), iar 551.000 lei sunt alocaţi pentru capitolul „Învăţământ” (în aceste cheltuieli sunt prevăzute cele necesare pentru renovarea exterioară a grădiniţei din localitatea Agârbiciu şi amenajarea locurilor de joacă). În ceea ce privește capitolul „Cultură, recreere și religie”, au fost alocaţi 822.000 lei, pentru amenajarea unei parcări la capela mortuară din localitatea Axente Sever, amenajarea a două locuri de joacă (în Axente Sever şi Agârbiciu), reabilitarea şi modernizarea terenului de sport din Agârbiciu şi realizarea unor reparaţii exterioare la Căminul Cultural din localitatea Şoala.

De asemenea, 20.000 lei au fost alocaţi pentru finalizarea picturii de la biserica ortodoxă din localitatea Axente Sever. 829.000 lei sunt alocați pentru cheltuielile de la capitolul „Asigurări şi asistenţă socială”, precum şi 891.000 lei pentru capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică” (în acestă sumă sunt incluse cheltuielile pentru realizarea de branşamente de apă şi achiziţionarea unei freze pentru întreţinerea spaţiilor verzi din comună).

Pentru capitolul „Protecţia mediului” au fost alocaţi 396.000 lei, care reprezintă în principal cheltuielile pentru serviciul de salubritate. 80.000 lei au fost alocaţi pentru capitolul „Agricultură, silvicultură şi piscicultură”, reprezentând cheltuielile de administrare ale fondului forestier al comunei Axente Sever. Nu în ultimul rând, aproape 1.260.000 lei au fost alocaţi pentru capitolul „Transporturi”, pentru modernizarea străzilor din Axente Sever şi Agârbiciu, urmând să fie realizate şi trotuarele şi rigolele, în completarea celor 17 străzi care vor fi modernizate cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

Advertisement

„Bugetul comunei Axente Sever pentru anul 2021 este axat pe investiţii. Ca în fiecare an, investiţiile sunt prioritatea noastră principală. Este un buget echilibrat, care a fost structurat în funcţie de cele mai importante investiţii care vor fi realizate în comună. Avem investiţii care se vor derula cu fonduri externe, în ceea ce priveşte străile din comună şi finalizarea reţelei de apă-canal, însă avem în plan şi investiţii importante, care se vor realiza cu fonduri de la bugetul local”, a declarat edilul șef al comunei Axente Sever, Marius Grecu.

„Comuna Axente Sever poate fi un reper în judeţ, pe care eu o dau ca exemplu de bune practici în administraţie, deoarece aici se vede că lucrurile se mişcă în direcţia bună”, a punctat Daniela Cîmpean.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info utile

FOTO Trafic blocat total pe DN 1 în zona Haltei Veștem

Avatar

Published

on

Traficul rutier este blocat complet la această oră pe Drumul Național 1 pentru ridicarea de pe șosea a unui TIR.

Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu informează că la această oră traficul rutier este blocat total în zona Haltei Veștem, pe Drumul Național 1, pe ambele direcțiidin cauza intervenției unui utilaj pentru ridicarea unui TIR răsturnat în această dimineață, pe direcția Sibiu – Vâlcea.

Advertisement

UPDATE ORA 11: Traficul rutier a fost reluat în ambele direcţii.

Continue Reading

Fapt Divers

Început de săptămână cu dosare penale pe șoselele din județul Sibiu

Avatar

Published

on

Doi șoferi băuți și un tânăr fără permis de conducere descoperit la volan. Sunt infracțiunile descoperite luni pe șoselele din județul nostru.

Luni după amiaza, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe Drumul Județean 106E, în comuna Orlat, de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule.

Advertisement

Polițiștii au mai aflat că proprietara autoturismului, o femeie în vârstă de 34 de ani, din județul Brașov, i-ar fi dat tânărului mașina, deși știa că acesta nu are permis de conducere. Polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințare.

Tot luni, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Hermann Oberth de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Brateiu. Polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 1,01 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Având în vedere cele constatate, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Advertisement

Luni seara, pe raza comunei Nocrich, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au descoperit un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, a cărui testare cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,49 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Se oprește furnizarea apei pe zeci de străzi din Mediaș

Avatar

Published

on

Un defect apărut pe o conductă de transport a apei va afecta zeci de străzi din Mediaș în cursul zilei de miercuri.

Astfel, operatorul de apă din municipiu, Apa Târnavei Mari anunţă sistarea apei potabile miercuri, 4 august, între orele 9-18 pe mai multe străzi din municipiu.   

Advertisement

Este vorba despre Șoseaua Sibiului – de la intersecția cu strada Hermann Oberth și până la ieșirea din oraș ( doar la imobilele situate pe partea stângă în sensul de mers către Sibiu), Hermann Oberth nr. 35, Ioan Slavici, Ep. Ioan Bob – parțial, Mestecăniș, Cosmin, Tudor Vladimirescu, Școlii, George Barițiu, Sticlei, Gravorilor – parțial, până la intersecția cu strada A.P. Cehov, Iuliu Maniu, Rubinului, Ștefan cel Mare, Iacob Pisso, Cibin, Sebeș, Vlădeasa, Blajului, Alba Iulia, Câmpeni, Libertății, Calafat, Lupeni, Rovinari, Călugăreni, Fântânele, Blajului, Dorobanți, Vaslui, Milcov, Vidraru, Sadu, cartier Ighișului, cartier Cartier Baron von Stromberg.

“Sistarea furnizării apei potabile se impune ca urmare a intervenției pentru remedierea unui defect pe conducta de transport apă potabilă DN 400, de la intersecția Șoselei Sibiului cu strada Tudor Vladimirescu”, au informat reprezentanții Apa Târnavei Mari Mediaș.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE