Connect with us

Administrație

Baia Populară se închide

Diana Stancovici

Publicat

pe

baia populara sibiu

În data de 28 februarie, serviciul public care administrează Baia Populară Sibiu a semnat contractul pentru reabilitarea clădirii Băii Populare, un contract de lucrări în valoare de 12,1 milioane lei, finanțare asigurată din bugetul local al Sibiului.

De atunci și până acum s-a lucrat pentru alcătuirea documentațiilor tehnice și obținerea tuturor avizelor.

PUBLICITATE

Contractul prevede lucrări ample la structura de rezistență, lucrări de arhitectură, schimbarea instalațiilor, dar și recompartimentări.

Principalele lucrări sunt: 

  1. Rezistență: consolidarea fundațiilor, a zidurilor și stâlpilor, a coșului de fum, a bazinului și a mansardei; reamenajarea mansardei și construcția unei noi scări spre etaj; refacerea tencuielilor interioare și exterioare și înlocuirea tâmplăriei ferestrelor
  2. Arhitectură: se vor restaura toate elementele istorice (balustradele, ușile, compartimentările din lemn la cabinele de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna de la bazin) și se vor reface placările ceramice la bazin, vestiare, grupuri sanitare; se vor reface straturile hidroizolante de la bazin
  3. Instalații: modernizarea prin înlocuire a instalațiilor electrice, termice, de gaz, de apă și canalizare; montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală în băi; instalarea unui sistem de supraveghere video echipat cu senzori de mișcare; montarea de detectoare de fum și butoane de alarmare. Se vor înlocui și instalațiile sanitare precum cabinele de baie și duș și grupurile sanitare
  4. Instalarea unui sistem BMS (Building Management System) care va monitoriza și regla consumul de utilități pentru eficiență
  5. Recompartimentări, relocări și extinderi prin: amenajarea integrală a podului existent ce va fi transformat în mansardă cu spații administrative și o sală multifuncțională; înlocuirea acoperișului clădirii; relocarea centralei termice; amenajarea unei săli de fitness; montarea unui ascensor.

Baia Populară a fost cunoscută sibienilor sub mai multe denumiri de-a lungul a peste un secol de activitate. Concepută de arhitecţi germani, clădirea combină mai multe stiluri arhitectonice şi este în prezent una din cele mai vechi construcţii de interes public din Sibiu, fiind nominalizată pe lista monumentelor istorice din România.

PUBLICITATE

Pe parcursul unui an Baia Populară Sibiu are peste 85.000 de vizitatori care vin să beneficieze de serviciile care le sunt puse la dispoziţie: bazin de înot, saună romano-irlandeză – unică în ţară prin complexitatea dotărilor, duşuri, masaj, sală de fitness, dar şi o spălătorie de rufe.

 

 

PUBLICITATE

 

PUBLICITATE

Administrație

Mediașul se asociază cu localitățile din nordul județului pentru înființarea zonei metropolitane

Avatar

Publicat

pe

Consilierii locali din Mediaș vor discuta, miercuri, în cadrul unei ședințe ordinare un proiect de hotărâre care se referă la asocierea municipiului de pe Târnava Mare cu localitățile limitrofe în vederea constituirii unei asociații de Dezvoltare Intercomunitară-Zonă Metropolitană.

În acest moment, localitățile din jurul Mediașului colaborează în cadrul a trei asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniile transporturi, gestionarea deșeurilor și al apei și canalizării. O zonă metropolitană înseamnă în mod concret o asociere între municipii de rangul I și II cu localitățile urbane și rurale aflate în apropiere, la distanțe de până la 30 kilometri, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri. România are în acest moment 22 zone metropolitane.

PUBLICITATE

Avantajele unei zone metropolitane ar conduce la rezolvarea mai rapidă și facilă a problemelor municipiilor și localităților din vecinătate. Concret, unitățile administrativ teritoriale componente ar lucra împreună pentru soluționarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă și în egală măsură ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltare.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Reguli noi de acces la Baia Populară Sibiu după intrarea în zona roșie

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Baia Populară Sibiu aplică, de sâmbătă, reguli noi odată cu creșterea incidenței cazurilor de COVID și intrarea în zona roșie a municipiului.

Astfel, intrarea în Baia Populară Sibiu va fi posibilă numai după prezentarea certificatului digital european COVID (obținut în urma vaccinării, a unui test PCR valabil 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau în urma trecerii prin boală) și scanarea codului QR de pe aceasta, prin intermediul aplicației Check DCC, un instrument pus la dispoziție de autoritățile competente din România. Precizăm că prin scanarea certificatului nu se rețin informațiile din certificat, pentru protecția datelor cu caracter personal.

PUBLICITATE

Persoanele cu vârstă mai mică de 12 ani nu au obligația, conform legii, de a prezenta acest certificat digital european COVID.

Bazinul de înot al Băii Populare va putea fi utilizat în limita a 50% din capacitatea maximă și veți putea intra doar după ce ați prezentat certificatul menționat.

Accesul în sala de sport, parte din complexul Baia Populară Sibiu, este posibil de asemenea doar după prezentarea certificatului digital european COVID, menținându-se limita de 15 locuri disponibile pentru utilizare simultană.

PUBLICITATE

“Pentru a respecta toate aceste reguli menite să vă protejeze, vă rugăm să utilizați platforma de programări de pe baiapopularasibiu.ro / PROGRAMEAZĂ-TE. Acest mod de lucru va permite echipei Băii Populare să urmărească și să regleze activitatea pentru ca dumneavoastră să fiți în siguranță și vă puteți bucura de serviciile acestui obiectiv recent reabilitat și redeschis publicului”, au transmis reprezentanții municipalității sibiene.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Lucrări de întreținere pe strada N. Teclu. Circulație alternativă timp de 10 zile

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Primăria Sibiu a decis să înceapă lucrările de reparații și pe strada Nicolae Teclu, din Orașul de Jos, fără să oprească circulația.

O nouă stradă din zona centrală intră în reparații, în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, după cum anunță Primăria Sibiu. Începând de luni, 27 septembrie, traficul de pe str. Nicolae Teclu, inclusiv giratoriul de la intersecția dintre str. Ocnei și str. Târgu Fânului, va fi afectat de lucrările de asfaltare, ce se vor desfășura fără oprirea completă a circulației.

Primăria spune că se va circula alternativ pe una dintre cele două benzi disponibile pe această stradă cu sens unic. Lucrările presupun îndepărtarea stratului vechi de asfalt și asfaltarea cu un strat nou.

PUBLICITATE

„Șoferilor li se recomandă să aleagă rute ocolitoare, iar dacă trebuie să tranziteze zona în perioada lucrărilor, aceștia sunt rugați să circule cu atenție sporită și să dea dovadă de înțelegere”, transmite Primăria Sibiu.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE