Connect with us

Economie

Bani mai multi pe apa

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Din 1 august la robinetele sibienilor va curge apa mai scumpa. Consilierii municipali au aprobat hotararea de crestere a preturilor la apa si la serviciile de canalizare. In acelasi timp a fost constituita „Asociatia de Apa” care a inceput demersurile pentru accesarea fondurilor in vederea modernizarii si extinderii retelelor de apa. Solicitarea societatii Apa-Canal de a majora tariful apei potabile si a serviciilor de canalizare pentru municipiul Sibiu si statiunea Paltinis a fost aprobata cu majoritate de voturi si fara prea multe comentarii. Doar reprezentantii democrat-liberalilor s-au opus considerand ca o astfel de scumpire a venit prea devreme, in conditiile in care ultima crestere a pretului s-a inregistrat la sfarsitul anului trecut.

Din 1 august la robinetele sibienilor va curge apa mai scumpa. Consilierii municipali au aprobat hotararea de crestere a preturilor la apa si la serviciile de canalizare. In acelasi timp a fost constituita „Asociatia de Apa” care a inceput demersurile pentru accesarea fondurilor in vederea modernizarii si extinderii retelelor de apa. Solicitarea societatii Apa-Canal de a majora tariful apei potabile si a serviciilor de canalizare pentru municipiul Sibiu si statiunea Paltinis a fost aprobata cu majoritate de voturi si fara prea multe comentarii. Doar reprezentantii democrat-liberalilor s-au opus considerand ca o astfel de scumpire a venit prea devreme, in conditiile in care ultima crestere a pretului s-a inregistrat la sfarsitul anului trecut.

PUBLICITATE

„Ultima majorare a pretului la apa a fost in noiembrie 2007 si de atunci conditiile de furnizare nu s-au schimbat. Sunt impotriva adoptarii acestei hotarari si consider ca scumpirea ar trebui amanata pana la sfarsitul anului”, a declarat Constantin Trihenea. Contrar opozitiei, de luna viitoare sibienii vor plati 2,01 lei pentru un metru cub de apa, cu 13 bani mai mult decat pana acum, iar pentru canalizare-epurare, noul pret este de 0,90 de lei pentru metrul cub de apa reziduala, mai mare cu sase bani. In ceea ce ii priveste pe locuitorii din Paltinis, acestia vor scoate de la 1 august 2,30 lei pentru apa potabila si 0,93 lei pentru cea reziduala. Conform reprezentantilor S.C. Apa-Canal S.A., solicitarea de majorare a preturilor vine ca rezultat al inflatiei. Tot in aceasta perioada, la nivelul judetului a fost constituita Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara – „Asociatia de Apa Sibiu”, organizatie care a delegat S.C. Apa-Canal S.A. ca operator regional pentru administrarea retelei de apa si canalizare in localitatile din sudul judetului. In urma acestei constituiri si a delegarii operatorului, membrii asociatiei, primariile localitatilor din zona de sud, au sanse reale sa obtina fonduri structurale din partea Uniunii Europene pe Axa Prioritara 1 – POS Mediu, in vederea reabilitarii retelelor de apa existente si pentru extinderea acestora. „Municipalitatea Sibiu a inceput demersurile legale pentru a accede la aceste fonduri si speram sa cooptam in Asociatia de Apa Sibiu si alte unitati administrative din judet”, a declarat primarul Klaus Iohannis in cadrul unei intalniri de lucru a asociatiei de saptamana trecuta. B.A.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economie

Uber își începe activitatea pe piața din Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

A doua companie de mobilitate care intră în Sibiu, cea mai cunoscută la nivel global, Uber a anunțat că își începe activitatea în Sibiu. Este al treisprezecelea oraș din România în care sunt disponibile mașinile companiei.

Una dintre companiile cele mai cotroversate, atât în România, cât și la nivel global, din cauza concurenței pe care o face sistemelor clasice de taximetrie, Uber și-a deschis începând de astăzi operațiunile pe piața din Sibiu, cu prețuri speciale de lansare.

„Începând din această după-amiază, Uber va fi disponibil în Sibiu, unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, cunoscută destinație turistică și fostă capitală culturală europeană”, transmit reprezentanții companiei de transport.

PUBLICITATE

De remarcat că în Sibiu, la momentul lansării, vor fi disponibile serviciile UberX, mai scumpe, dar care garantează un timp de așteptare mai scurt.

Având în vedere controversele de-a lungul anilor, privind necesitatea ca șoferii Uber să parcurgă aceleași proceduri de autorizare precum în cazul firmelor de transport persoane, Uber anunță că toți șoferii sunt licențiați pentru această activitate.

Uber lansează cursele din Sibiu în „ziua internațională fără mașini”, în timpul „Săptămânii Europene a Mobilității”, fără a avea neapărat vreo legătură cu scopul acestor evenimente, în care este promovată deplasarea fără autovehicule, cu biciclete sau cu transportul în comun.

PUBLICITATE

Călătoriile cu Uber pot fi plătite în aplicație, cu cardul, sau cash, direct la șofer. Pentru comanda unei călătorii este obligatorie aplicația pe telefon și un cont deschis în această aplicație.

În Sibiu există deja mașinile Bolt, o companie care oferă același tip de serviciu, transport de persoane.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Economie

Noi investiții imobiliare în Sibiu: cartier nou în vestul orașului și mall în Cisnădie

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Unul dintre investitorii în parcuri industriale din România, care are sediul principal în Sibiu, a anunțat că a vândut o parte din portofoliul de parcuri și va investi în spații rezidențiale, inclusiv în Sibiu.

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria, care are sediul în Sibiu, a anunțat că a vândut patru parcuri logistice către unul dintre competitori, CTP, urmând ca fondurile obținute să fie reinvestite în spații rezidențiale, dar și comerciale.

„În ceea ce privește planurile noastre imediate, vom continua dezvoltarea de noi parcuri industriale, în primă fază în Sibiu și Pitești și, mai mult, vom accelera construcția ansamblurilor rezidențiale, având deja câteva terenuri pregătite. În același timp, infuzia de capital va fi direcționată și către noi linii de business pe care dorim să le deschidem în România, îndeosebi în sectorul de retail”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

PUBLICITATE

Compania a îânceput să deruleze mai multe investiții, între care una în Sibiu, într-un proiect rezidențial. „În ultimele luni am lucrat intens pentru a putea demara cât mai rapid trei proiecte rezidențiale, în Sibiu, Craiova și București. Eforturile au dat rezultate și suntem încântați că putem începe lucrările în perioada imediat următoare, astfel că vom scoate pe piață aproximativ 550 de apartamente la standardul de calitate demonstrat deja prin proiectele anterioare”, a mai spus șeful companiei.

Oficialul companiei mai spune că în ultimele luni s-a lucrat la trei proiecte rezidențiale care ar urma să fie demarate la Sibiu, Craiova și București. Dezvoltatorul va scoaste pe piață circa 500 de noi locuințe în perioada imediat următoare.

Proiectul din Sibiu va demara în luna octombrie și va cuprinde 3 blocuri și 121 de apartamente „în imediata vecinătate a viitorului spital județean”. Vânzările vor începe în aceeași lună.

PUBLICITATE

Zacaria intenționează să se extindă și în segmentul de spații comerciale, după ce achiziția și transformarea spațiului din zona Metro – Șos. Alba Iulia a fost una reușită. De data aceasta, planurile prevăd un mall deschis, similar cu cel dezvoltat în zona Hornbach de cei de la Oasis Retail.

„Compania a hotărât să dezvolte un nou proiect de tip strip mall, în centrul orașului Cisnădie. Securizând deja Lidl ca ancoră de food, dezvoltatorul intenționează să construiască două clădiri cu o suprafață închiriabilă de aproape 9.000 mp. Cisnădie Retail Park va reprezenta primul proiect de acest tip din oraș”, mai spun cei de la Zacaria.

„Ne dorim ca acest proiect să devină principalul centru de shopping și de relaxare pentru populația din Cisnădie”, a declarat Marius Moga, director de vânzări și marketing.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Economie

Klaus Iohannis a semnat decretele privind numirea noilor miniștri interimari

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Monitorul Oficial a publicat decretele semnate de preşedintele Klaus Iohannis prin care se ia act de demisiile din Guvern ale reprezentanţilor USR PLUS, precum şi decretele pentru desemnarea miniştrilor interimari.

Lista decretelor semnate de Klaus Iohannis:

PUBLICITATE
 1. Decretul prin care se ia act de demisia lui Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului
 2. Decretul prin care se ia act de demisia lui Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului
 3. Decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, interimar
 4. Decretul prin care se ia act de demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului
 5. Decretul de desemnare a lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor, ca ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, interimar
 6. Decretul prin care se ia act de demisia lui Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului
 7. Decretul de desemnare a lui Virgil-Daniel Popescu, ministrul Energiei, ca ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, interimar
 8. Decretul prin care se ia act de demisia lui Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului
 9. Decretul de desemnare a lui Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, ca ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, interimar
 10. Decretul prin care se ia act de demisia Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătăţii, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului
 11. Decretul de desemnare a lui Cseke Attila Zoltan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, ca ministru al Sănătăţii, interimar.

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE