Connect with us

Educatie

Biblioteca din Vasile Aaron s-a redeschis pentru public

Avatar

Publicat

pe

Filiala din Vasile Aaron a Bibliotecii Astra va primi din nou vizitatori, începând din această săptămână. Procesul de modernizare al bibliotecii a durat câteva luni, iar finanțarea a vinit din fonduri de la Consiliul Județean. 

Începând de joi, 6 februarie, Filiala Vasile Aaron a Bibliotecii Județene Astra Sibiu așteaptă cititorii într-un spațiu modernizat și utilat cu echipamente electronice. Astfel, serviciile bibliotecii vor fi aduse mai aproape de publicul care locuiește în această zonă a orașului. Filiala a fost reabilitată printr-o finanțare primită de la Consiliului Județean Sibiu.

PUBLICITATE

Pasionații de lectură vor avea acces la peste 11.000 de documente de tip enciclopedic, în limbile română, engleză și germană. Acestea vor include literatură beletristică pentru toate grupele de vârstă, literatură științifică, science-fiction, enciclopedii, dicționare, cărți de istorie, psihologie, filozofie, medicină, artă, mitologie etc. Un domeniu foarte bine reprezentat în colecțiile filialei este cel al literaturii pentru copii și adolescenți – ficțiune, bibliografie școlară, critică literară.

În cadrul Filialei Vasile Aaron a Bibliotecii ASTRA, publicul va putea beneficia de o serie de servicii oferite prin intermediul permisului de bibliotecă. Aceste includ împrumutul de documente tipărite și materiale audiovizuale la domiciliu sau pentru consultare în sala de lectură, acces la informații din catalogul electronic al bibliotecii; rezervare, la cerere, a titlurilor care nu sunt disponibile în momentul solicitării; acces la documentele electronice de pe platforma Cloud Library; acces la evenimente, activități și acțiuni cu caracter cultural, educațional, creativ și recreativ; acces la Internet în scopul informării și/sau cercetării.

„În ultimele luni, Filiala Vasile Aaron a Bibliotecii ASTRA a trecut printr-un amplu proces de reamenajare tocmai din dorința noastră de a oferi publicului experiența lecturii într-un ambient funcțional, primitor și bine organizat. Ne bucurăm că suntem din nou alături de comunitate, punând la dispoziția utilizatorilor servicii de bibliotecă prin care aceștia să poată regăsi informații relevante pentru proiectele proprii. Îi așteptăm cu drag și pe copii, alături de părinți sau profesori, pentru a se documenta și participa la diverse evenimente organizate aici.”, spune Magdalena Iacob, bibliotecar și responsabil al Filialei Vasile Aaron a BJ ASTRA Sibiu.

PUBLICITATE

Înregistrarea utilizatorilor pentru emiterea permisului de acces se realizează în cadrul filialei bibliotecii, în baza actului de identitate și achitării taxei pentru eliberarea cardului (15 lei, pentru adulți și 10 lei, pentru copii), pensionarii, șomerii și persoanele cu nevoi speciale beneficiind de permise gratuite.

Publicul poate accesa serviciile Filialei Vasile Aaron, pe strada Semaforului, numărul 19, în timpul programului de funcționare (luni, miercuri și vineri 8.00 – 16.00; marți și joi 11.00 – 19.00) sau la numărul de telefon 0369 807 052.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

În atenția elevilor: Tursib schimbă, de luni, orarul traseelor școlare, din cauza aglomerației din trafic

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Tursib a decis să schimbe programul de circulație pentru două dintre traseele școlare pe care le-a introdus din 13 septembrie, pentru a se conforma cu programul școlilor la care trebuie să ajungă elevii și cu aglomerația din trafic.

Compania de transport local Tursib a modificat programul de funcționare pentru traseele școlare E5 și E7, care transportă elevii din zonele Broscărie, pe traseul spre centru, și din zona Mihai Viteazu spre centru.

tursib trasee scolare

„După o analiză a timpilor de sosire în stație realizată de societatea Tursib, Primăria Sibiu și Poliția Locală Sibiu, începând de luni, 20 septembrie se vor implementa modificări în orarul a două dintre trasee”, precizează reprezentanții Tursib.

PUBLICITATE

Modificări trasee școlare TURSIB:

Pe traseul E5 (cartier Broscărie – școala Regina Maria) ora de plecare din stația de capăt de linie – IRMES 1, se modifică. Autobuzul va pleca mai devreme, la ora 07.14.

Pe traseul E7 (bulevardul Mihai Viteazu – școala Regina Maria) ora de plecare din stația de capăt de linie – Lămâiței se modifică. Autobuzul va pleca la ora 07.14.

PUBLICITATE

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura sosirea în timp util în stațiile de la Colegiul Octavian Goga și respectiv Școala Regina Maria, având în vedere întârzierile înregistrate de autobuze în săptămâna care se încheie cauzate de aglomerația din zona celor două unități de învățământ la ora intrării la cursuri a elevilor”.

Tursib va continua să urmărească traseele școlare pentru optimizarea operării autobuzelor pe aceste rute.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Educatie

Tot mai multe cazuri de COVID în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Creşte numărul cazurilor de COVID în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu.

Vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a anunţat că 11 profesori şi elevi au fost pozitivi la COVID în unităţi şcolare din municipiile Sibiu şi Mediaş. În şapte dintre unităţile şcolare unde au fost descoperite cazurile de coronavirus, elevii din clasele respective vor trece în scenariul online.

PUBLICITATE

De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 18 cadre didactice și 24 elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorii şi elevii infectaţi cu COVID sunt de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Mediaș, grupa maghiară, Școala Gimnazială ”Bathory Istvan” Mediaș, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu., Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu şi Liceul de Artă Sibiu.

Începând de astăzi, în județul Sibiu un număr de 514 preșcolari și elevi vor desfășura orele în sistem online.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Educatie

Încă 7 cazuri de COVID în rândul elevilor şi cadrelor didactice sibiene

Avatar

Publicat

pe

Şapte cazuri noi de coronavirus au fost descoperite în unităţile de învăţământ sibiene în cursul zilei de joi.

Au fost raportate cazuri de preșcolari, elevi sau cadre didactice depistate pozitiv la virusul SARS-CoV-2 la Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu, clasa a IX-a C, unde un elev a fost confirmat pozitiv, iar alţi 24 de elevi vor desfășura orele în sistem online sau la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu, în clasa a VII-a A, unelev fiind confirmat pozitiv, iar 32 elevi vor desfășura orele în sistem online.

PUBLICITATE

La Școala Gimnazială 3 din Cisnădie 3 cadre didactice au fost confirmate pozitiv, iar în acest caz cursurile nu se suspendă. La Grădinița cu Program Prelungit ”Bucuria Copiilor” Mediaș, la grupa mijlocie, cadru didactic a fost confirmat pozitiv, iar 25 de preșcolari vor desfășura orele în sistem online. În sfârşit, la Centrul de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu un cadru didactic este confirmat pozitiv. În acest caz, cursurile nu se suspendă.

De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 15 cadre didactice și 16 elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Astăzi, în județul Sibiu un număr de 343 preșcolari și elevi din unitățile de învățământ, desfăşoară orele în sistem online.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE