Connect with us

Economie

BNR confirmă: Viorica Dăncilă va fi consultant pentru adoptarea monedei euro. Fostul președinte PSD va câștiga aproximativ 16.000 de lei pe lună

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Oficialii BNR au confirmat faptul că fostul premier Viorica Dăncilă va face parte din echipa Băncii Naționale care se va ocupa de adoptarea monedei euro. Primele date arată că, de fapt, rolul Vioricăi Dăncilă este mai mult unul decorativ, cel mai probabil fiind o recompensă politică, însă salariul pe care îl va încasa, cel de consultant de strategie, va fi unul generos.

Viorica Dăncilă este considerată unul dintre cei mai slabi premieri ai României, ea fiind demisă printr-o moțiune de cenzură într-un moment în care partidul din care face parte nu mai avea susținere parlamentară, iar președintele de partid care o susținuse era deja în pușcărie, pentru fapte de corupție. Cu toate acestea, aranjamentele politice care se fac la finalul fiecărui mandat de premier s-au făcut și în cazul celei care a și condus PSD pentru o vreme. Potrivit informațiilor obținute de hotnews.ro, cel care a tras sforile pentru angajarea Vioricăi Dăncilă în BNR a fost Florin Georgescu, fost ministru de finanțe din partea PSD și reprezentant al acestui partid în conducerea Băncii Naționale a României. Potrivit acelorași surse, salariul pe care îl are în statul de plată BNR, corespunzători funcției pe care Dăncilă o va ocupa, este de aporximativ 15.800 de lei lunar, adică 190.000 pe an.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, a explicat pentru digi24.ro care ar fi motivele pentur care Dăncilă a fost angajată. „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

PUBLICITATE

BNR va înființa cinci birouri specializate având ca scop trecerea României la moneda euro. Aceste birouri se vor alătura Comitetului de trecere la moneda euro, care este în funcțiune din 2007. Viorica Dăncilă va face parte din Biroul de Economie Verde, celelalte birouri fiind Euro, Economia Reală, Banca Centrală și Monede Digitale.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Economie

Premiile Google pentru HoReCa: O pensiune din Sibiu și o cafenea din Mediaș, premiate în Regiunea Centru

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Review-urile pe care clienții le fac pe Google Maps s-au transformat într-o competiție organizată de cei de la Google, care acordă premii pentru cele mai bune recenzii, pentru zona de hoteluri și restaurante. Anul acesta, două afaceri din județul Sibiu au fost câștigătoare pentru Regiunea Centru.

Google a anunțat premierea celor mai apreciate afaceri din domeniul HoReCa, de pe Google Maps, pe criterii strict legate de numărul și nivelul recenziilor făcute de clienți. În ierarhia din acest an au fost premiate 31 de afaceri din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României și 4 domenii de activitate, cu cel mai mare rating pe Google Maps în regiunea și sectorul din care fac parte. Fiecare afacere câștigătoare primește trofeul „Recenzia de Aur” din partea Google, ca apreciere a calității serviciilor și produselor oferite, reflectate în recenziile clienților. Pe Regiunea Centru, cea mai apreciată afacere din domeniul hotelier a fost în acest an Vila Bohemia, iar cea mai apreciată cafenea a fost The Bean Specialty Coffee, din Mediaș. tot în regiunea noastră au mai fost premiate La Birou Bistro, din Brașov, pe zona de restaurante, și Masaj Salina, tot din Brașov, pe zona de Spa.

Pentru a se calificat în acest concurs, companiile trebuie să fie înscrise pe „Compania mea” (Google My Business), să aibă profilul actualizat și să fie active prin publicarea de actualizări constante. De asemenea, trebuie să aibă cel puțin 100 de recenzii pe Google Maps și un minim de 4,5 stele. Iată care au fost în aceast an cele mai apreciate restaurante, hoteluri, centre spa și cafenele din România:

Afacerile listate pe Compania Mea sunt afișate pe Google Maps, la orice căutare a unui utilizator al acestei aplicații.

PREMIILE GOOGLE HORECA 2021

„A fi online este o condiție critică în lumea de astăzi. Google Compania Mea oferă afacerilor posibilitatea de a ieși în întâmpinarea potențialilor clienți, cu toate informațiile de care aceștia au nevoie (site, adresă, orar, telefon, etc.). Am decis să premiem afacerile care au cele mai bune recenzii pe Google Maps, deoarece un rating mare reflectă aprecierea pentru produsele și serviciile lor din partea celei mai mari părți a clienților. Recenzia de Aur este un premiu al publicului, al clienților mulțumiți. Vom continua să acordăm anual această distincție, pentru a evidenția importanța prezenței online și a susține afacerile românești” – Dan Oros, Head of Marketing Google România.

Potrivit celor de la Google, pe Google Maps există, în România, peste 200.000 de afaceri verificate, care și-au validat locația pe hartă. Aceste afaceri sunt din domenii diverse, de la turism si HoReCa, domenii unde prezența pe Google Maps este critică, la servicii specializate, precum saloane de cosmetică sau frizerii, instituții financiar – bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical sau auto. O statistică oficială a Google Maps spune că există peste 8,000 de restaurante – din care 1.000 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii, peste 7.000 de hoteluri/ unități de cazare – din care aproape 1.000 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii, peste 1.700 de cafenele – din care 350 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii, peste 200 de spa-uri – din care 20 au rating peste 4,5 și mai mult de 100 de recenzii.

CITEȘTE MAI MULT

Economie

Uber își începe activitatea pe piața din Sibiu

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

A doua companie de mobilitate care intră în Sibiu, cea mai cunoscută la nivel global, Uber a anunțat că își începe activitatea în Sibiu. Este al treisprezecelea oraș din România în care sunt disponibile mașinile companiei.

Una dintre companiile cele mai cotroversate, atât în România, cât și la nivel global, din cauza concurenței pe care o face sistemelor clasice de taximetrie, Uber și-a deschis începând de astăzi operațiunile pe piața din Sibiu, cu prețuri speciale de lansare.

„Începând din această după-amiază, Uber va fi disponibil în Sibiu, unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, cunoscută destinație turistică și fostă capitală culturală europeană”, transmit reprezentanții companiei de transport.

De remarcat că în Sibiu, la momentul lansării, vor fi disponibile serviciile UberX, mai scumpe, dar care garantează un timp de așteptare mai scurt.

Având în vedere controversele de-a lungul anilor, privind necesitatea ca șoferii Uber să parcurgă aceleași proceduri de autorizare precum în cazul firmelor de transport persoane, Uber anunță că toți șoferii sunt licențiați pentru această activitate.

Uber lansează cursele din Sibiu în „ziua internațională fără mașini”, în timpul „Săptămânii Europene a Mobilității”, fără a avea neapărat vreo legătură cu scopul acestor evenimente, în care este promovată deplasarea fără autovehicule, cu biciclete sau cu transportul în comun.

Călătoriile cu Uber pot fi plătite în aplicație, cu cardul, sau cash, direct la șofer. Pentru comanda unei călătorii este obligatorie aplicația pe telefon și un cont deschis în această aplicație.

În Sibiu există deja mașinile Bolt, o companie care oferă același tip de serviciu, transport de persoane.

CITEȘTE MAI MULT

Economie

Noi investiții imobiliare în Sibiu: cartier nou în vestul orașului și mall în Cisnădie

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Unul dintre investitorii în parcuri industriale din România, care are sediul principal în Sibiu, a anunțat că a vândut o parte din portofoliul de parcuri și va investi în spații rezidențiale, inclusiv în Sibiu.

Dezvoltatorul imobiliar Zacaria, care are sediul în Sibiu, a anunțat că a vândut patru parcuri logistice către unul dintre competitori, CTP, urmând ca fondurile obținute să fie reinvestite în spații rezidențiale, dar și comerciale.

„În ceea ce privește planurile noastre imediate, vom continua dezvoltarea de noi parcuri industriale, în primă fază în Sibiu și Pitești și, mai mult, vom accelera construcția ansamblurilor rezidențiale, având deja câteva terenuri pregătite. În același timp, infuzia de capital va fi direcționată și către noi linii de business pe care dorim să le deschidem în România, îndeosebi în sectorul de retail”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

Compania a îânceput să deruleze mai multe investiții, între care una în Sibiu, într-un proiect rezidențial. „În ultimele luni am lucrat intens pentru a putea demara cât mai rapid trei proiecte rezidențiale, în Sibiu, Craiova și București. Eforturile au dat rezultate și suntem încântați că putem începe lucrările în perioada imediat următoare, astfel că vom scoate pe piață aproximativ 550 de apartamente la standardul de calitate demonstrat deja prin proiectele anterioare”, a mai spus șeful companiei.

Oficialul companiei mai spune că în ultimele luni s-a lucrat la trei proiecte rezidențiale care ar urma să fie demarate la Sibiu, Craiova și București. Dezvoltatorul va scoaste pe piață circa 500 de noi locuințe în perioada imediat următoare.

Proiectul din Sibiu va demara în luna octombrie și va cuprinde 3 blocuri și 121 de apartamente „în imediata vecinătate a viitorului spital județean”. Vânzările vor începe în aceeași lună.

Zacaria intenționează să se extindă și în segmentul de spații comerciale, după ce achiziția și transformarea spațiului din zona Metro – Șos. Alba Iulia a fost una reușită. De data aceasta, planurile prevăd un mall deschis, similar cu cel dezvoltat în zona Hornbach de cei de la Oasis Retail.

„Compania a hotărât să dezvolte un nou proiect de tip strip mall, în centrul orașului Cisnădie. Securizând deja Lidl ca ancoră de food, dezvoltatorul intenționează să construiască două clădiri cu o suprafață închiriabilă de aproape 9.000 mp. Cisnădie Retail Park va reprezenta primul proiect de acest tip din oraș”, mai spun cei de la Zacaria.

„Ne dorim ca acest proiect să devină principalul centru de shopping și de relaxare pentru populația din Cisnădie”, a declarat Marius Moga, director de vânzări și marketing.

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE