Connect with us

Educatie

Bobocii ULBS au fost întâmpinaţi la Sibiu în “Aula oraşului”, Piaţa Mare

Loredana Neacsu

Publicat

pe

Studenții sibieni, părinți și cadrele didactice au participat, marți, 30 septembrie la deschiderea anului universitar 2014-2015 în Piața Mare a Sibiului, numită de primarul Klaus Iohannis, prezent la ceremonie, “Aula oraşului-un loc încărcat de istorie şi cultură”.

Peste 5000 de ”boboci„ de la Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, au fost întâmpinaţi de cadrele didactice care le vor deveni mentori în viaţa universitară, dar şi de oficialităţile oraşului, care le-au transmis mesaje de susţinere în faţa unei noi etape din viaţa lor.

PUBLICITATE

Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, le-a urat studenţilor ca ”ceea ce vor învăța de la cadrele didactice să folosească şi în viitor, în găsirea unui job adecvat”. Bondrea le-a mulţumit şi părinţilor care au avut încredere în alegerea copiilor de a veni la universitatea sibiană, dar şi companiilor care, de ani de zile, asigură stagii de practică şi formare a studenţilor din băncile Universităţii “Lucian Blaga”.

“Nu pot să nu mulţumesc companiilor pentru sprijinul pe care îl acordă universităţii, astfel încât acest parteneriat câştigător să dea rezultate: adică specialişti pentru viaţa reală”, a mai spus Ioan Bondrea.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, i-a sfătuit pe studenţi să studieze pentru competenţe şi nu pentru “o diplomă pe care să o pună în sufragerie”, asigurându-i că, în acest caz, Sibiul le garantează un loc de muncă.

PUBLICITATE

“Deschiderea anului universitar este, pentru Sibiu, de fiecare dată, o zi de sărbătoare. Astăzi este un eveniment special pentru că nu se face doar deschiderea anului universitar într-o Aulă, ci, în ceea ce am putea numi Aula oraşului, Piaţa Mare- loc încărcat de istorie şi cultură. Pentru Sibiu, universităţile au fost dintotdeauna poate cei mai importanţi parteneri şi, cu siguranţă, în ultimii 14 ani am dat o greutate deosebită acestui parteneriat. O naţiune nu poate să fie, pe termen mediu şi lung, mai bună decât sistemul ei de educaţie. Şi, o comunitate nu poate să fie, pe termen mediu şi lung, mai respectată decât îşi respectă ea şcolile şi universităţile … Studenţilor, sau celor care din această toamnă deveniţi studenţi, vă spun: Nu studiaţi pentru o diploma frumoasă de pus în sufragerie! Studiaţi pentru competenţele pe care doriţi să le aveţi la sfârşitul studiilor, pentru că veţi fi şi veţi dori să fiţi membri valoroşi ai societăţii noastre. Veţi dori şi veţi găsi un loc de muncă foarte bun atunci când vă concentraţi pe conţinut şi nu pe formă!”, a spus Klaus Iohannis.

Şi cei mai merituoşi boboci, după mediile cu care au devenit studenţi, au urcat pe rând pe scena special amenajată pentru acest eveniment şi le-au transmis colegilor de mâine gândurile lor la început de viață universitară.

“Acest moment reprezintă pentru noi un adevărat prag de trecere, de iniţiere spre o nouă perioadă a vieţii noastre, cea de studenţie – o perioadă însoţită de emoţii, dar şi de curiozitate şi speranţă. Ni se deschide în faţă un timp al formării, pe care ne-o dorim a fi deopotrivă profesională şi morală. Viitorul începe astăzi şi cred că fiecare dintre noi are potenţialul să devină un lider al zilei de mâine şi să concentreze în jurul său o lume întreagă”, au fost cuvintele adresate de Ileana Gorjan colegilor săi studenţi.

PUBLICITATE

La ceremonie au fost prezenţi şi Ministrul delegat pentru învățământul superior, Mihnea Costoiu, prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.
Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului studențesc ”Gaudeamus igitur!”, şi a urmat un concert susţinut de trupa Zdob și Zdub.

deschidere an universitar sibiu
10394051_851799884852921_465139585553639843_n
10409596_851799811519595_7737433372652569377_n
an universitar ULBS
10698401_851799861519590_7723716140996923991_n
10710657_851799864852923_2983202834697535398_n

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

Crește numărul cazurilor de COVID în școli. Încă 323 de elevi intră în online

Andra Marinescu

Publicat

pe

14 elevi și două cadre didactice au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, în județul Sibiu. Printre cazurile confirmate se numără încă un elev de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu – după ce ieri au fost depistați doi școlari – ,precum și elevi de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, școlile gimnaziale “I. L. Caragiale”, “Nicolae Iorga” și “Radu Selejan”.

Potrivit prof. Monica Munteanu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, începând de astăzi, 323 de elevi vor învăța de acasă, din cauza COVID, pentru următoarele 14 zile.
În unitățile de învățământ din județ, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 16 cazuri de coronavirus, după cum urmează: Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, clasa a XII-a E – elev confirmat pozitiv (30 elevi vor desfășura orele în sistem online); Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, clasa a IX-a I – elev confirmat pozitiv (26 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu, clasa a VI-a B – elev confirmat pozitiv (28 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, clasa a V-a C – elev confirmat pozitiv (27 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială ”Radu Selejan” Sibiu, clasa a II-a B, elev confirmat pozitiv (30 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, clasa a V-a A – elev confirmat pozitiv (29 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, clasa a VIII-a B – elev confirmat pozitiv (27 elevi vor desfășura orele în sistem online); Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio” Mediaș, grupa mijlocie germană – preșcolar confirmat pozitiv (24 preșcolari vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș, clasa a III-a B – elev confirmat pozitiv (20 elevi vor desfășura orele în sistem online); Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, clasa a XII-a C – elev confirmat pozitiv (17 elevi vor desfășura orele în sistem online); Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș, clasa a X-a Tehnician în activități economice – elev confirmat pozitiv (29 elevi vor desfășura orele în sistem online); Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Copșa Mică, grupa limba română – preșcolar confirmat pozitiv (13 preșcolari vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială Blăjel, clasa a VIII-a – elev confirmat pozitiv (12 elevi vor desfășura orele în sistem online); Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu, clasa a XII-a A Seral – elev confirmat pozitiv (cursurile nu se suspendă); Centrul Școlar de Educație Incluzivă, clasa a VII-a – cadru didactic confirmat pozitiv (11 elevi vor desfășura orele în sistem online); Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu – cadru didactic confirmat pozitiv (orele nu se suspendă);

PUBLICITATE

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu anunță că, de la începtul noului an școlar, nu mai puțin de 30 de profesori și 66 de elevi au fost depistați cu coronavirus.
De astăzi, în județul Sibiu, sunt 1.593 de elevi (2.35% din totalul acestora) ce vor desfășura ore în sistem online.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Educatie

Masca de protecție, obligatorie în apropierea școlilor din județul Sibiu

Andra Marinescu

Publicat

pe

Masca de protecție devine, de mâine, obligatorie în zona unităților de învățământ din județul Sibiu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, astăzi, în ședință, având pe ordinea de zi aprobarea unor măsuri suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu, măsurile aprobate vizează ca, pe o rază de 50 de metri, în preajma unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie pentru cei care staționează sau se află în tranzit.
În plus, conducerile unităţilor de învăţământ vor desemna persoane responsabile să gestioneze accesul şi fluxul elevilor, după un program bine stabilit, astfel încât să nu se producă aglomerare în faţa unităţii de învăţământ, inclusiv prin utilizarea curţii interioare a unităţii.
“Toate unităţile administrativ-teritoriale vor informa Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, privind orice activitate desfăşurată care presupune aglomerări de persoane, pentru a primi avizul epidemiologic în sensul sprijinirii acestor manifestări. Reprezentanţii desemnaţi din fiecare unitate de învăţământ, pentru comunicarea privitor la gestionarea în unitate a măsurilor antiepidemice, vor ţine permanent legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătatea Publică a judeţului Sibiu privitor la asigurarea materialelor de protecţie şi la evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul unităţii”, arată Prefectura Sibiu.
Rata de incidență raportată astăzi la nivelul județului Sibiu este 1.54 la mia de locuitori. La nivelul municipiului Sibiu, aceasta înregistrează 2.46/ mia de locuitori, fiind active 419 cazuri de coronavirus.
Măsurile vor intra în vigoare începând de miercuri, 22 septembrie.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Educatie

Două clase de la “Goga” și una de la “Brukenthal” intră în online, din cauza COVID

Andra Marinescu

Publicat

pe

Cazurile de coronavirus se măresc pe zi ce trece în unitățile de învățământ din județul Sibiu. Potrivit prof. Monica Munteanu, inspector școlar general al IȘJ Sibiu, printre clasele care se alătură celor ce studiază în mediul online se numără și două de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu și una de la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal” Sibiu, unde câte un elev a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

De astăzi, din cauza cazurilor de îmbolnăvire COVID, încă 275 de elevi vor învăța din fața calculatoarelor.

În ultimele trei zile, 11 preșcolari și elevi și două cadre didactice au fost confirmate pozitic cu virsului SARS-CoV-2, după cum urmează: Grădinița cu program Prelungit Nr.26 Sibiu, grupa mare D – preșcolar confirmat pozitiv (27 preșcolari vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială ”Radu Selejan” Sibiu, clasa a VI-a C – elev confirmat pozitiv (30 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, clasa a I-a B – elev confirmat pozitiv (27 elevi vor desfășura orele în sistem online); Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, clasa a IX-a A – elev confirmat pozitiv (28 elevi vor desfășura orele în sistem online); Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, clasa a II-a E – elev confirmat pozitiv (30 elevi vor desfășura orele în sistem online); Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, clasa a VIII-a B – elev confirmat pozitiv (29 elevi vor desfășura orele în sistem online); Liceul Teoretic ”Gustav Gündisch” Cisnădie, clasa a X-a A – elev confirmat pozitiv (27 elevi vor desfășura orele în sistem online); Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” Avrig, clasa a X-a A – elev confirmat pozitiv (27 elevi vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș, clasa a VI-a B – elev confirmat pozitiv (28 elevi vor desfășura orele în sistem online); Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio” Mediaș, grupa mijlocie – preșcolar confirmat pozitiv (cursurile nu s-au suspendat); Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș, clasa a XI-a filologie – elev confirmat pozitiv (cursurile nu se suspendă); Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15 Sibiu, grupa mijlocie A – cadru didactic confirmat pozitiv (22 preșcolari vor desfășura orele în sistem online); Școala Gimnazială Șaroș pe Târnave – cadru didactic confirmat pozitiv (cursurile nu s-au suspendat);
Potrivit IȘJ Sibiu, de la debutul anului școlar 28 de profesori și 52 de elevi au fost conformați cu coronavirus.
De astăzi, 1.241 de preșcolari și elevi, respectiv 1.83% din cei înscriși în unitățile de învățământ, vor învăța de acasă.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE