Connect with us

Administrație

Bugetarii cer mai multe zile libere

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Dacă leafa le este oricum la cheremul guvernanţilor, bugetarii sibieni vor, cel puţin, mai multe zile libere. Angajaţii din Casa de Pensii şi Direcţia de Muncă au semnat pentru un proiect de lege care ar trebui să oblige autorităţile să acorde zile libere în zilele lucrătoare, drept compensare pentru sărbătorile care cad în weekend. �cest lucru e o practică în Uniunea Europeană� motivează liderul sindical Aurelia Pădurean. Pe principiul �ecât să muncim degeaba, mai bine stăm degeaba� bugetarii strâng rândurile şi le cer aleşilor să compenseze zilele de sărbătoare care nu pot fi respectate din motive obiective. În numele celor 120 de membri ai sindicatului din Casa Judeţeană de Pensii şi Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie, preşedinta Aurelia Pădurean a semnat o petiţie pentru ca zilele declarate libere să fie acordate în timpul săptămânii lucrătoare sau ca zile de concediu. �acă reuşim să ne mobilizăm, am putea influenţa crearea unui proiect de lege care să susţină această cauză. Este un drept al nostru, pentru care putem lupta împreună� susţin iniţiatorii documentului, care au refuzat să-şi decline identitatea, dar au demonstrat că solicitarea lor se bazează pe practici întâlnite şi în alte ţări, cum ar fi Marea Britanie şi Japonia. Direct de la CNPAS Potrivit Aureliei Pădurean, petiţia a pornit pe internet, la propunerea unei organizaţii non-guvernamentale, apoi s-a răspândit cu repeziciune în rândul potenţialilor ei semnatari. Oficial sau nu, sibienii au aflat despre iniţiativa legislativă chiar de la instituţia pentru care lucrează. �etiţia este iniţiată de o organizaţie, parcă un ONG, dacă îmi amintesc bine. Mie mi-a spus cineva din Germania că aşa e şi acolo. Este o practică la nivelul Uniunii Europene. Ideea e că de la început trebuia prevăzut lucrul acesta, aşa cum e şi în Uniunea Europeană. E o scăpare a legii. Noi prin Casa Naţională de Pensii, de la colegi, am primit link-ul acesta. Mi s-a spus: semnaţi şi urmăriţi!� povesteşte reprezentanta sindicaliştilor. Ea este de părere că, dacă se strâng destul de multe semnături, iniţiativa ar putea avea succes începând cu anul viitor, în momentul în care Guvernul va stabili zilele libere de care beneficiază angajaţii. �untem optimişti. Nu putem fi pesimişti, suntem de la sindicat!� conchide Pădurean. Deocamdată, documentul electronic a adunat aproape 11.300 de semnături şi zeci de comentarii. Este drept, nu toate pozitive… Calendarul nu ţine cu angajaţii Anul acesta este, într-adevăr, sărac în �ibere� doar patru zile, din 11 posibile. 2 ianuarie a picat într-o zi de sâmbătă, 1 mai a fost tot sâmbătă, iar Sfânta Maria, de pe 15 august, se va sărbători duminica. Prima zi de Crăciun, 25 decembrie, este sâmbătă, iar a doua zi de Crăciun pică duminică. Noroc cu Ziua Naţională �anul acesta, 1 Decembrie se va sărbători miercurea. Cu actualele prevederi legale, nici la începutul anului viitor bugetarii nu ar petrece prea mult timp cu cei dragi. Aurelian Banu

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Datele sibienilor privind serviciul de salubrizare, accesibile online

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Sibienii au de-acum la dispoziție o platformă online pe care pot urmări în timp real informațiile la taxa de salubrizare și la cantitățile de deșeuri colectate. Informațiile sunt aceleași cu cele folosite de serviciul de salubrizare pentru taxare.

Primăria Municipiului Sibiu a lansat, în colaborare cu operatorul de salubrizare SOMA, o platformă electronică pe care sibienii vor avea posibilitatea să consulte în timp real informațiile referitoare la gestionarea deșeurilor pe care le generează în gospodării și cu privire la taxa de salubrizare pe care o datorează.

Accesarea platformei se face direct din site-ul primăriei, pe adresa salubrizare.sibiu.ro

PUBLICITATE
Ara_002

Informații online Salubrizare Sibiu 

Creând un cont pe această platformă, în câțiva pași simpli, sibienii pot beneficia de următoarele instrumente electronice:

  • Vizualizarea numărului de colectări a pubelelor pentru deșeuri reziduale (negru) pentru locul de consum respectiv
  • Consultarea tipului de abonament activ în prezent pentru locul de consum respectiv
  • Vizualizarea costului lunar al pachetului de servicii selectat
  • Depunerea declarațiilor pentru taxa de salubrizare, fie noi, fie rectificative
  • Comunicarea directă, electronică, cu operatorul de salubrizare Soma prin accesarea secțiunii CERERI ȘI AJUTOR. De asemenea, la dispoziția cetățenilor stă adresa management.salubrizare@sibiu.ro pentru comunicarea cu Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului.

CUM VĂ CONECTAȚI PE PLATFORMĂ:

Pasul 1. Solicitarea credențialelor necesare pentru crearea contului.

Dacă aveți deja cont pe platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, trebuie să transmiteți un e-mail către management.saubrizare@sibiu.ro și veți primi ca răspuns credențialele necesare pentru crearea contului: un număr personal și un cod unic.

PUBLICITATE

Utilizatorii care nu sunt înregistrați pe platforma de E-administrație cu adresa de e-mail, pot solicita în baza actului de identitate credențialele la sediul Serviciului Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului (str.9 Mai, nr.16) sau la sediul Direcției Fiscale Locale Sibiu (str. Turismului, nr. 15A).  Deplasarea la ghișee este necesară pentru a proteja siguranța datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Pasul 2.Creați un cont pe  www.salubrizare.sibiu.ro

Folosiți adresa dumneavoastră de e-mail, urmați instrucțiunile și verificați contul creat. Veți primi un e-mail care vă permite printr-un simplu click să confirmați acest cont.

PUBLICITATE

Pasul 3. Indicați locul dumneavoastră de consum

După ce ați confirmat contul, folosind numărul personal și codul unic pe care le-ați primit pe e-mailul dumneavoastră, puteți indica locul de consum pentru care plătiți taxa de salubrizare.

Pasul 4. Verificați datele și validați codul pubelelor

PUBLICITATE

După ce ați definit locul de consum, este important să verificați acuratețea datelor înregistrate. În cadrul platformei digitale puteți să vă gestionați declarația de salubrizare,  să confirmați codul pubelelor alocate sau platforma unde sunteți arondat să depuneți deșeurile. Găsiți codul pubelelor înscris pe autocolantul lipit pe pubela neagră, iar codul platformei unde sunteți arondat și locația acesteia se pot vizualiza în cadrul declarației de impunere.

Subliniem că, în conformitate cu noul Regulament privind taxa de salubrizare în municipiul Sibiu, este obligatoriu să fiți conectat la serviciile de salubrizare, ceea ce presupune depunerea unei declarații de salubrizare, iar dacă ați depus deja declarația este obligatorie verificarea datelor introduse în sistem prin declarațiile depuse anterior pentru ca acestea să corespundă cu realitatea curentă.

Reamintim că plata taxei de salubrizare este posibilă și în format electronic. Fără a vă deplasa la ghișeele Primăriei, prin platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, puteți efectua plata sumelor datorate.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Acțiuni de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor, în Sibiu

Avatar

Publicat

pe

În perioada 24-25 septembrie este programată cea de-a șasea campanie din acest an împotriva țânțarilor și cea de a treia împotriva căpușelor de pe domeniul public al municipiului Sibiu.

Firma contractată de Primăria Sibiu va împrăștia substanțele în parcuri, spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, în Cimitirul municipal și Grădina Zoologică.

PUBLICITATE

“Deși substanțele folosite – Cymina Ultra și respectiv Deltatim Plus – sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu prezintă pericol pentru populație, cei cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, cele două acțiuni vor fi reprogramate”, transmit reprezentanții municipalității.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Administrație

Se distribuie pachetele cu produse alimentare pentru beneficiarii din Sibiu

Avatar

Publicat

pe

Începând de astăzi, 24 septembrie, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu va începe distribuirea celor 883 de pachete cu produse alimentare către persoanele cu venituri reduse din municipiul Sibiu.

Aceasta este a treia tranșă de produse primite în cadrul programului „Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare în cadrul POAD 2018-2020”, finanțat de Fondul de Ajutor European. Programul se adresează persoanelor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și de venit minim garantat.

PUBLICITATE

Fiecare pachet conține 5 kg făină de grâu, 4 kg de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 conserve de pateu de ficat de porc, 2 borcane de compot de fructe, 1 borcan de gem de fructe, 1 borcan gem de fructe dietetic.

Produsele vor fi preambalate într-o cutie de carton, însumând o greutate de aproximativ 25 kg. Alimentele vor putea fi ridicate de la Cantina Municipiului de pe Calea Gușteriței nr.22, în intervalul orar 8-15. Vineri, 24 septembrie, luni, 27 septembrie și miercuri 29 septembrie, pot ridica alimentele persoanele beneficiare de venit minim garantat, iar marți, 28 septembrie și joi, 30 septembrie, de către beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei.

Pentru ridicarea pachetelor beneficiarii trebuie să se prezinte cu cartea de identitate/buletinul/carte de identitate provizorie și certificatul de naștere pentru copiii sub 14 ani, în original

PUBLICITATE

“Persoanele care se prezintă pentru ridicarea pachetelor sunt obligate să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus, respectiv purtarea măștii de protecție, menținerea distanțării fizice în perioada de așteptare pentru preluarea produselor și utilizarea dezinfectantului pentru mâini, pus la dispoziție de Cantina Municipiului, au transmis reprezentanții municipalității.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE