Connect with us

Comunicate de presa

Ce înseamnă apa pentru fiecare dintre noi?

Publicitate

Publicat

pe

Explozie de bucurie și culoare în grădinițe și școli din județele Sibiu și Brașov, unde sute de copii au sărbătorit rolul pe care apa îl are pe Pământ. Sub îndrumarea educatorilor, învățătorilor sau profesorilor, micii artiști au reușit să surprindă ”lichidul vieții” așa cum este el: curat, aducător de viață și speranță dar și în nuanțe întunecate, copleșit de poluare și nepăsarea semenilor. Mesajul copiilor este simplu: ”Fără apă, viață nu există!”

            ”Este un efort neîntrerupt pe care-l facem în a furniza o apă sigură și suficientă. Acest lichid, ce întruchipează însăși viața, a devenit un agent de relaționare interumană  în această perioadă dificilă pe care omenirea o traversează. Avem restricții în contactul cu cei din jurul nostru însă apa este elementul comun la care apelăm cu toții spre a ne proteja și menține sănătoși. Ar trebui ca fiecare dintre noi să reflectăm la felul în care utilizăm și protejăm ”lichidul vieții”, fie chiar și preț de… o picătură”, a directorul general al Apă Canal Sibiu SA, ing. Vasile Maier.

PUBLICITATE

Activitățile din săptămânile premergătoare Zilei Mondiale a Apei, marcată în fiecare an pe 22 martie, fac parte din Proiectul educațional ”Prietenii Apei” pe care Apă Canal Sibiu SA îl derulează în parteneriat cu instituțiile de învățământ, scopul principal al acestuia fiind educare a tinerei generații cu privire la utilizarea corectă și protejarea resurselor de apă.

La ediția din acest an au dorit să participe copii de la Grădinițele nr. 15, 16 și 22 din Sibiu, Grădinița nr. 1 Cisnădie, Grădinița Agnita, Grădinița Șercăița, Grădinița ”Mateiaș Brâncoveanu” Făgăraș, precum și Grădinița ”Piticot” din Mediaș, dar și elevi de la Școlile Gimnaziale nr. 6, 13, 21, ”Regina Maria” și ”Ioan Slavici” din Sibiu, Școala ”G.D. Teutsch” Agnita, Școala ”Mihai Viteazul” Șelimbăr, Școala Gimnazială Movile – Iacobeni, Școala Gimnazială Viștea de Jos, Școala Gimnazială ”Ovid Desușianu” Făgăraș, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnologic Mârșa și Colegiul ”Aurel Vijoli” Făgăraș.

Creioanele colorate și pensulele sunt ”armele” cu care copiii militează pentru dreptul la o apă sigură și suficientă dar și la un mediu sănătos în care pot crește în siguranță. ”Ne preocupă în mod constant dialogul cu beneficiarii serviciilor noastre, le suntem alături prin campaniile de educare și conștientizare pe care le derulăm în localitățile aflate în aria noastră de operare. Fie că sponsorizăm persoane aflate în dificultate medicală, că sprijinim excelența în educație sau sport, fie că arătăm oamenilor cum ar trebui să utilizeze corect apa potabilă sau rețeaua de canalizare, Apă Canal Sibiu SA își asumă și rolul de formator în comunitățile deservite. Este o misiune normală pentru o companie de utilitate publică aflată într-o continuă modernizare”, a subliniat directorul general al companiei, ing. Vasile Maier.

PUBLICITATE

O lucrare aparte aparține unui elev din clasa a II-a A din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 13 Sibiu, David – Andrei Vlad, care a realizat o instalație de filtrare mecanică a apei. ”Mă bucură interesul pe care copiii îl au față de tot ceea ce înseamnă gestionarea apei în procesul de potabilizare, distribuție și epurare. Implicarea lor în astfel de proiecte este garanția că vom avea în viitor o generație de utilizatori responsabili ai rețelelor de apă și canalizare”, a mai precizat directorul general, ing. Vasile Maier.

Toți copiii au primit, în format electronic, Diploma de ”Prieten al Apei”, restricțiile sanitare nepermițând acordarea de premii.

Grija pentru apă, pentru gestionarea eficientă a acesteia, este definitorie pentru activitatea Apă Canal Sibiu SA. Cu o populație deservită de aproximativ 300.000 de locuitori, compania a demarat cel mai ambițios proiect investițional din întreaga sa existență de 126 de ani: 225,5 milioane de Euro pentru infrastructura de apă și canalizare, majoritatea fondurilor provenind de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

PUBLICITATE

Pentru municipiul Sibiu sunt prevăzute lucrări de extinderi și reabilitări de rețele apă potabilă și colectoare de canalizare, reabilitarea aducțiunilor din sursele Gura Râului și Sadu, îmbunătățirea tratabilității Uzinei de apă ”Dumbrava”, modernizarea Laboratorului central de analize apă, precum și îmbunătățiri ale proceselor Stației de epurare Mohu, unde va fi extinsă treapta mecanică de reținere a deșeurilor și construită o instalație de uscare a nămolului tehnologic. Practic, este vorba de cea mai mare investiție în infrastructura de apă și canalizare a Sibiului, ce va genera o creștere a nivelului calitativ al serviciilor din municipiu si localitățile limitrofe.

La nivelul județului Sibiu, noul program investițional va permite alimentarea cu apă a zece noi localități (Miercurea Sibiului, Dobârca,  Apoldu de Sus, Roșia, Daia, Nou, Cașolț, Cisnădioara, Săcădate și Ruși), canalizarea din comuna Poplaca va deveni funcțională prin construirea unui colector de transport apă uzată până în Sibiu, iar în orașul Miercurea Sibiului vor fi construite rețele noi de apa potabilă si de canalizare precum și o stație de epurare ape uzate.  Acestora li se adaugă construirea de noi aducțiuni – cele mai importante fiind Sibiu – Tilișca și Sibiu – Șura Mare – Slimnic – Ruși, reabilitarea de uzine de tratare și stații de epurare, a rezervoarelor de înmagazinare a apei potabile, a rețelelor de apă și canalizare.

În județul Brașov vor fi construite rețele pentru apă potabilă în  localitățile: Voila, Dridif, Ludișor, Voievodeni, Mândra, Toderița, Recea, Berivoi, Dejani și Gura Văii. Municipiul Făgăraș va beneficia de reabilitarea aducțiunii Pojorta, iar Stația de epurare va fi modernizată și adusă la standardele actuale vizând protecția mediului. De asemenea, vor fi construite și reabilitate rezervoare de înmagazinare apă potabilă, stații de pompare apă potabilă și apă uzată, stații de clorinare etc, toate pentru a asigura cadrul necesar unui serviciu continuu și de calitate.

PUBLICITATE

Semnat în luna ianuarie a acestui an, Contractul de finanțare permite deja evaluarea lucrărilor în înlocuire a unui segment de aducțiune apă DN 800 în zona Calea Dumbrăvii din Sibiu, urmând ca în perioada imediată să fie publicate Contractele de lucrări pentru Reabilitarea aducțiunii Sadu – Sibiu și Reabilitarea Stației de epurare Făgăraș.

 

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comunicate de presa

Noaptea cercetătorilor, în 24 septembrie

Publicitate

Publicat

pe

Pe 24 septembrie sibienii sunt așteptați la „Noaptea cercetătorilor”, unde îi așteaptă zeci de activități destinate minților curioase de toate vârstele – zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice și a curiozității.

Ca și în edițiile precedente, pe data de 24 septembrie 2021, oaspeții vor fi primiți în locaţiile Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu și ale Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Pe harta evenimentelor sunt înscrise activități atractive desfășurate de Biblioteca ASTRA și în Ramada Business Center – SC Marquardt Schaltsysteme SCS.

PUBLICITATE

Fiind un an în care se impun cu condiții speciale de organizare, Facultățile ULBS au pregătit un program adaptat situației deosebite prin care trece întreaga comunitate, o mare parte a activităților fiind desfășurate și transmise on line, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse. Publicul va avea acces în spațiile destinate expunerilor directe ale rezultatelor științifice, dar și posibilitatea de a opta pentru vizionarea prezentărilor on line. În acest an sunt programate filme cu tematică științifică, webinarii și transmisii livestream, misiunea asumată în acest an de cercetători fiind aceea de a demonstra că situațiile speciale nu reprezintă un impediment în promovarea eforturilor științifice.

Evenimentul Noaptea Europeană a Cercetătorilor din 2021 își propune să celebreze știința, cea care a facilitat progresul și deschiderea lumii. Dacă anul 2020 poate fi definit prin cuvântul „Lockdown”, sperăm să definim anul 2021 prin conceptul „Opening Up”. Atribuim cercetării o contribuție semnificativă pentru întoarcerea la normalitate. Niciodată în istoria umanității impactul științei asupra vieții noastre nu a fost mai clar și mai rapid. Subliniem astfel rolul cheie pe care îl va juca cercetarea într-o recuperare sustenabilă post-Covid, un proces care va permite societăților să avanseze către un viitor mai curat, mai durabil, neutru din punct de vedere al „amprentei carbonului”.

Prin „Opening Up Science” înțelegem și ce înseamnă încrederea publicului în știință, o responsabilitate mai mare pentru cercetători de a comunica și de a se deschide publicului. Noaptea Cercetătorilor, cea mai mare manifestare de știință destinată publicului larg din România, este un exemplu de bune practici prin care evidențiem importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința mai atractivă și pentru a-i motiva pe tineri să își dorească o carieră în cercetare.

PUBLICITATE

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor se înscrie în linia de finanțare a Comisiei Europene prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie în cadrul Programului Orizont 2020. Proiectul „Noaptea Cercetătorilor” se află pe agenda evenimentelor culturale finanțate de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, precum și de Ministerul Educației Naționale.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu continuă și în 2021 colaborarea cu redutabile centre universitare și instituții de cercetare din România în cadrul unui consorțiu prin care este implementat cu finanțare europeană Proiectul #OpeningUpScience -MSCA-NIGHT-2020bis, contractul 101036006. Din consorțiu fac parte universități din București, Suceava, Galați sau Cluj, Federația Fundațiile Comunitare din România și Fundația Comunitară București, reunite în consorțiul ReCoN-nect – The Green Deal.

Partenerii naționali ai evenimentului sunt: British Council, Ambasada Franței în România,  Institutul Francez din România, EU Direct și Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă.

PUBLICITATE

În cadrul activităților de organizare am considerat prioritară siguranța și bunăstarea participanților, a echipei, a partenerilor și a tuturor celor implicați în Noaptea Cercetătorilor. În funcție de evoluția ratei îmbolnăvirilor de Covid-19, implementarea și derularea evenimentului va avea loc în conformitate cu prevederile legale impuse de autorități, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse. Evenimentele vor respecta toate normele impuse de către autorități în această perioadă: limitarea numărului de participanți, respectarea distanței fizice, dezinfectare și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Sibiul se alătură ca în fiecare an celor 340 de centre științifice din întreaga Europă. Vom arăta din nou că știința este minunată și poate fi descoperită în cele mai originale modalități. Deveniți împreună cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu parte a unui  eveniment european de anvergură prin care toți vom învăța, într-o manieră non-formală, cum știința, cercetarea și cercetătorii ne fac viața mai frumoasă.

Programul complet al manifestărilor va putea fi consultat accesând:

PUBLICITATE

Program

https://www.facebook.com/events/189372979931749

AFIS_NC_2021

 

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Lucrări la rețeaua de apă din zona Calea Dumbrăvii – str. Ioan Slavici

Publicitate

Publicat

pe

Apă Canal Sibiu SA anunță că marți, 21 septembrie 2021, între orele 8,00 – 14,00, vor avea loc lucrări de cuplare a rețelei de apă de pe strada Ioan Slavici la noua rețea de distribuție de pe Calea Dumbrăvii.

În decursul intervalului menționat, vor rămâne fără apă locuitorii străzilor Bahluiului, Al. Vlahuță, Goethe, Vasile Alecsandri, Ion Catina, Argeșului (inclusiv Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale”) și Calea Dumbrăvii, între străzile Bahluiului și Al. Vlahuță.

PUBLICITATE

Abonații de pe străzile menționate sunt rugați să-și asigure rezervele necesare de apă potabilă. Apă Canal Sibiu SA va pune la dispoziția consumatorilor afectați apă de utilizare menajeră, prin intermediul unei autocisterne ce va staționa pe strada Argeșului, în apropierea Școlii Gimnaziale ”I.L. Caragiale”. La reluarea furnizării este posibil ca apa să fie ușor tulbure.

Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777.

 

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Comunicate de presa

Anunț angajare – Apă Canal S.A.

Publicitate

Publicat

pe

ANunt angajare apa canal

APĂ CANAL SIBIU  S.A – Angajează pentru Serviciul  Resurse Umane:

Specialist resurse umane

PUBLICITATE

cod COR 242314– 2 posturi

Cerinţe:

  • – studii superioare în domeniul economic;
  • – cursuri speciale: legislația muncii, psihologia muncii.
  • – cunoștiinte temeinice de politici, procese, proceduri de lucru în domeniul resurselor umane;
  • – experiența în domeniu HR de minim 3 ani- cerința obligatorie.
  • – cunoștiinte operare SAP- modul HR-Payroll , constituie avantaj
  • – cunoștințe operare PC (pachetul MS Office) la un nivel avansat;
  • – competenţe transversale: comunicare eficientă și leadership, adaptabilitate în rezolvarea de probleme neprevazute, gândire critică cu atenție la detalii, inteligență emoțională, etică pozitivă a muncii, atitudine pro-activă și responsabilă, spirit de inițiativă, interese întreprinzătoare.

Cererile tip de participare la concurs se completează și se depun la sediul societăţii,  str. Eschil nr.6, Serviciul resurse umane, împreună cu CV actualizat, copia diplomei de studii şi adeverinţa medicală de la medicul de familie (în original), până la data de 27.09.2021, ora 12.00.

Relaţii suplimentare la tel. 0269/ 222916, interior 117.

PUBLICITATE

 

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE