Connect with us

Featured

Cei opt polițiști de la Rutieră, arestați la sfârșitul lunii mai, au fost eliberați de Curtea de Apel Alba Iulia

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Prelungirea măsurii de arest preventiv, solicitată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost respinsă de Curtea Apel Alba Iulia, după ce ea fusese admisă de Tribunalul Sibiu. Toți cei opt polițiști merg acasă.

Echipa de polițiști acuzați de luare de mită și alte fapte penale de procurori, în urma unei supravegheri care a durat aproximativ doi ani, a fost eliberată de judecătorii din Alba Ilia, după ce avocații polițiștilor au făcut contestație la măsura de prelungire. Aceasta fusese decisă de Tribunalul Sibiu, dar n-a rezistat în fața judecătorilor din Alba.

Iată decizia judecătorilor, în dosarul arestării celor opt polițiști de la Rutieră din Sibiu:

PUBLICITATE

„Admite contestaţiile declarate de inculpaţii Bălănoiu Ionuţ Daniel, Cruciatu Marius Giorgel, Opriş Horia Valerian, Panţîr Sorin Ionel, Paul Dumitru, Vîlcică Eugen, Tudosoiu Nicolae şi Voicu Alexandru împotriva încheierii penale nr. 76/CC din data de 14.06.2021, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1545/85/2021. Desfiinţează integral încheierea penală contestată şi soluţionând cauza: Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii

Bălănoiu Ionuţ Daniel,

Cruciatu Marius Giorgel,

PUBLICITATE

Opriş Horia Valerian,

Panţîr Sorin Ionel,

Paul Dumitru,

PUBLICITATE

Vîlcică Eugen,

Tudosoiu Nicolae

şi Voicu Alexandru.

PUBLICITATE

În baza art. 237 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 218-219 din Codul de procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpaţii Bălănoiu Ionuţ Daniel, Cruciatu Marius Giorgel, Opriş Horia Valerian, Panţîr Sorin Ionel, Paul Dumitru şi Voicu Alexandru prin încheierea penală nr. 63 din data de 20.05.2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu, în dosarul nr. 1335/85/2021, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.06.2021 până la data de 16.07.2021, inclusiv.

În baza art. 237 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 218-219 din Codul de procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpaţii Vîlcică Eugen şi Tudosoiu Nicolae prin încheierea penală nr. 65 din data de 21.05.2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu, în dosarul nr. 1336/85/2021, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.06.2021 până la data de 16.07.2021, inclusiv.

În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpaţilor contestatori obligaţia de a nu părăsi imobilele unde locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, după cum urmează: Bălănoiu Ionuţ Daniel – …; Cruciatu Marius Giorgel – …; Opriş Horia Valerian – …; Panţîr Sorin Ionel – …; Voicu Alexandru – …; Vîlcică Eugen – Apoldu …; şi Tudosoiu Nicolae – …..

PUBLICITATE

În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi; b) să nu comunice unul cu celălalt sau cu inculpaţii Natea Cristian Vasile, Cătăneţ Sîrbu Ovidiu, Mandan Petru Daniel, Arcaş Nicolae Ilie, Ciurea Florea Adrian, Raţiu Rareş Florin, Vasile Ioana şi Gheorghe Ştefan Giorgian, respectiv de suspecţii Vîlcică Cristian Marius, Popa Constantin Cătălin, Bulea Vasile, Beschiu Ciprian Dumitru, Moaghen Ion Daniel, Todoran Gheorghe Iulian, Micu Răzvan Vasile, Rădulescu Marius, Cerciu Ilie şi Roncea Cristian George. În baza art. 221 alin. 11 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii arestului la domiciliu sau a obligaţiilor care le revin ori există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, se poate dispune înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.

În baza art. 221 alin. 12 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că atunci când, cu rea-credinţă, încalcă obligaţia de a nu părăsi imobilul ori nu respectă itinerarul sau condiţiile de deplasare, stabilite potrivit legii, organul de supraveghere are dreptul de a-l prinde pe inculpat şi de a-l prezenta de îndată organului judiciar, pentru a proceda conform alin. 11.

PUBLICITATE

Supravegherea respectării obligaţiilor care le revin inculpaţilor pe durata arestului la domiciliu se va realiza de către organele de poliţie în a căror circumscripţie locuiesc inculpaţii. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu şi în faţa completului judecătorilor de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Alba Iulia rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 17.06.2021.”

PUBLICITATE
PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

HARTA Noi detalii despre închiderile de străzi din Sibiu, în „Săptămâna Europeană a Mobilității”

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Primăria Sibiu a revenit cu noi informații detaliate despre străzile din centrul Sibiului care vor fi închise în perioada 17 – 19 septembrie, adică în weekendul care urmează. Restricțiile vor fi valabile între 8.00 și 20.00.

Evenimentul care a condus la decizia închiderii unor artere de circulație din Sibiu este Săptămâna Europeană a Mobilității, o manifestare la nivel european în care s-a înscris și orașul nostru. Ea va fi marcată în Sibiu printr-o serie de evenimente stradale, la care sunt invitați toți sibienii.

Scopul principal al Săptămânii Europene a Mobilității este cel de descurajare a utilizării mașinii personale pentru transportul urban. Din acest motiv, accesul mașinilor pe unele străzi și în anumite parcări din centrul istoric va fi oprit, în zilele de 17,18 și 19 septembrie.

Spațiile închise, de vineri, 17 septembrie, ora 08.00 până duminică, 19 septembrie, ora 20.00, vor fi:

  • Piața Schiller,
  • strada Arhivelor,
  • Piața Mică,
  • str. Mitropoliei, de la str. Tribunei până la str. Al. Odobescu
  • str. Al. Odobescu, de la str. Mitropoliei până la intersecția cu str. Konrad Haas
  • str. Cetății.
  • strada Centumvirilor.

Primăria spune că locuitorilor de pe străzile Mitropoliei și Cetății li se va permite accesul cu mașina către proprietăți. De asemenea, excepție vor face microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde din centrul istoric, acestea fiind non-poluante și constituind o alternativă de deplasare.

De asemenea, strada Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru, dar doar sâmbătă, 18 septembrie, în intervalul orar  08.00 – 18.00.

închideri trafic Mobility Week

CITEȘTE MAI MULT

Eveniment

Comuna Şeica Mică intră în carantină în următoarele două săptămâni

Avatar

Publicat

pe

Cu o incidenţă a cazurilor de COVID de 11,15 la 1.000 de locuitori, comuna Şeica Mică intră în carantină din această noapte şi până în 26 septembrie. În acest context, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția locuitorilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea şi ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru ca poliţiştii şi jandarmii să verifice dacă locuitorii respectă toate măsurile de protecție sanitară. În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecția Drumului Naţional 14B cu Drumul Judeţean 142J.

Conducătorii auto folosi două rute ocolitoare. Este vorba despre Drumul Naţional 14B Micăsasa – Drumul Judeţean 106B Mândra – Drumul Judeţean 107B – Drumul Naţional 14 Slimnic, respectiv Drumul Naţional 14B Micăsasa – Drumul Naţional 14 Copșa Mică.

“Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

CITEȘTE MAI MULT

Featured

Noi reguli pentru anul școlar, toți elevii intră în online la o incidență de peste 6 la mie

Avatar

Publicat

pe

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au prezentat noile reguli care vor fi valabile în acest an școlar, conform Biziday.

Potrivit Ordinului aprobat de cele două ministere, în acest an școlar toate creșele, grădinițele și școlile își vor desfășura activitatea cu prezență fizică până la incidența de 6 la mie. Când incidența va fi mai mare, vor mai rămâne deschise doar creșele și grădinițele, toți ceilalți elevi, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, vor trece la cursuri online, cu excepția învățământului special.

PUBLICITATE

“După depășirea incidenței de 6 la mie, nu vor mai fi permise activitățile remediale. Ordinul este în formă finală și va fi semnat când CNSU ne va abilita pentru semnarea lui. Motivația pentru această decizie, are legătură cu limitările învățământului în sistem hibrid. Specialiștii în educație au recomandat să folosim mai degrabă învățământul online, decât cel hibrid. Inclusiv Consiliul Național al Elevilor a solicitat acest lucru.”, a transmis ministrul Educației.

De asemenea, sălile de clasă vor fi amenajate astfel încât să fie asigurată distanța dintre elevi de minim un metru. Purtarea măștii rămâne obligatorie în interior, iar autoritățile le recomandă pe cele de uz medical, chiar dacă sunt permise și măștile textile care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii. Sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc măștile, cu excepția vizierelor care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învățământul special. Masca nu va fi obligatorie în curtea școlii, cu excepția festivităților de deschidere a anului școlar.

“Măsurile de prevenție se mențin, vorbim de distanțare, purtarea măștii la interior. Am recomandat purtarea măștii de tip medical, pentru că este standardizată. Am revenit asupra măsurii anterioare, măștile de tip textil pot fi purtate, dar trebuie să acopere corect fața. Vizierele pot fi folosite doar de către profesori și doar în învățământul special”, a declarat ministrul Sănătății.

PUBLICITATE

Dacă vor exista cazuri pozitive, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VI-a, pot continua online timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a opta, prin testare rapidă, dacă rezultatele sunt negative. Pentru părinții care refuză testarea copiilor în cea de-a opta zi, elevii se vor întoarce la școală în ziua a 14-a. În ceea ce privește învățământul liceal și clasele mai mari de a VI-a, copiii care au fost vaccinați și au trecut prin boală, pot continua să învețe față în față, iar ceilalți copii trec în învățământ online, cu posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE