Connect with us

Fapt Divers

Comandamentul NATO din Sibiu, complet operațional în 2024

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) al NATO va fi complet operaţional în 2024, acesta fiind mutat pe 1 iulie de la Bucureşti la Sibiu, a anunţat joi, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

“Noi avem în plan ca în anul 2024 să declarăm capacitatea operaţională completă, ceea ce înseamnă că în următorii trei ani se vor derula toate fazele pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Nicolae Ciucă.

PUBLICITATE

Potrivit ministrului, în prezent în comandamentul NATO de la Sibiu există militari români care îi au ca mentori pe cei străini.

Comandamentul NATO de la Sibiu se află în două cazarme militare, una situată pe strada Calea Dumbrării, iar cealaltă pe Calea Poplăcii.

În prezent, se reface infrastructura.

PUBLICITATE

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) al NATO şi-a început, de la 1 iulie, activitatea în garnizoana Sibiu, prilej cu care comandantul acestei capabilităţi militare, generalul-locotenent Tomiţă Cătălin Tomescu, a anunţat că aici vor fi prezenţi câteva sute de militari, iar începând cu 2022 vor veni şi străinii din structurile Alianţei.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a participat joi la ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer absolvenţilor promoţiei 2021 – “Regele Mihai I – 100” de la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. (AGERPRES – Izabela Paulescu)

PUBLICITATE

Fapt Divers

Sibian accidentat după o traversare neregulamentară

Avatar

Publicat

pe

Un sibian în vârstă de 71 de ani a fost rănit, vineri seara, pe strada Ion Neculce din municipiul Sibiu în urma unei traversări neregulamentare.

Potrivit poliţiştilor sibieni, bărbatul s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, fiind accidentat de un autoturism condus de un sibian în vârstă de 53 de ani. În urma impactului, pietonul a suferit un traumatism cranio cerebral şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe Sibiu de către un echipaj SMURD.

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

FOTO Bărbat fără permis de conducere, în stare gravă după ce a provocat un accident rutier

Avatar

Publicat

pe

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier, vineri seara, în municipiul Sibiu.

Pe Calea Guşteriţei, şoferul unui autoturism a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un microbz de marfă, iar microbuzul a fost lovit din spate de un alt autoturism. Şoferul care a pătruns pe contrasens nu ar deţine permis de conducere şi este singura persoană rănită în urma accidentului.

La locul evenimentului rutier au intervenit echipaje de la Ambulanţă, Descarcerare şi SMURD Sibiu. Bărbatul rănit a fost descarcerat, acesta fiind în stare gravă. Potrivit personalului medical de la Ambulanţă, acesta a prezenta traumatism facial grav şi fractură la picior.

Poliţiştii rutieri au demarat o anchetă în acest caz.

Accident grav Sibiu 1
Accident grav Sibiu 2
Accident grav Sibiu 3

CITEȘTE MAI MULT

Fapt Divers

Dosar penal pentru o femeie prinsă fără permis la volan. Cercetat penal este şi soţul femeii

Avatar

Publicat

pe

Doi soţi au dosare penale după ce au făcut schimb de locuri la volan. Femeia nu avea permis de conducere, a fost lăsată de soţ la volan, iar când au văzut poliţiştii au încercat să schimbe locurile.

Joi seara, pe strada Târgului din localitatea Apoldu de Sus, conducătoarea unui autoturism a oprit brusc la vederea echipajului de polițiști din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, a coborât de la volan și a făcut schimb de locuri cu un bărbat aflat pe locul din dreapta.

Polițiștii au constatat că este vorba despre o tânără în vârstă de 27 de ani, localnică, ce nu are permis de conducere. Aceasta era însoțită de soț, în vârstă tot de 27 de ani, care i-a încredințat autoturismul soției deși ştia că aceasta nu are permis de conducere.

În acest caz, poliţiştii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui autoturism unei persoane despre care cunoaşte faptul că nu are permis de conducere.

CITEȘTE MAI MULT
PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE