Acum citesti:
Concerte aniversare, la Biserica Evanghelică
Intreg articolul 2 minute de lectura

Concerte aniversare, la Biserica Evanghelică

Ministerul culturii al Luxemburgului organizează în 17 și 24 septembrie, în colaborare cu Biserica Evanghelică din Sibiu, câte un concert de orgă.

Cele două evenimente sunt prilejuite de aniversarea a 10 ani de colaborare între Luxemburg și Sibiu, și de la numirea acestora ca fiind capitale culturale europene în anul 2007.

Pe 17 Septembrie la ora 18:00 Laurent Felten cântă la orga Sauer a Bisericii Evanghelice din Sibiu. Încă de dinaintea vremii formării sale de organist la mai multe instituții de renume, începând cu vârsta de 14 ani era organist la mai multe biserici din Luxemburg. Pe lângă activitatea lui pedagogică, lucrează și ca producător pentru emisiuni de orgă la Radio Luxemburg. Unul dintre principalele lui interese muzicale este să integreze componiști locali în programele lui de concert.

„Din acest motiv ne bucură în mod deosebit faptul că aduce muzică din patria sa, pe care o combină cu tonuri mai cunoscute”, transmit organizatorii.

Pe 24 Septembrie la ora 18:00 va cânta Gilles Leyers. A studiat în Luxemburg iar mai apoi la alte centre de formare europene. După mai mulți ani în care a lucrat ca organist în biserici din Luxemburg (atât oraș cât și țară) el devine muzician liber profesionist.

„Iubirea lui muzicală îi aparține barocului. Cântă cu plăcere în special la instrumente istorice și se va simți deci din acest motiv cu siguranță bine la orga Sauer”, mai spun organizatorii.

Concertele durează cca. 1 oră. Intrarea costă 10 RON pentru adulți. Pentru studenți, seniori și copii până la 12 ani, biletul costă 5 RON. Inclusă este și o urcare în turnul bisericii.

 

Sibiu 100% nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate pe site. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

SC SON Management SRL - Ziarul Sibiu 100% - nu poate fi tras la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.