Acum citesti:
PSD Sibiu: A început conlucrarea cu factorii de decizie pentru realizarea noului spital
Intreg articolul 3 minute de lectura

PSD Sibiu: A început conlucrarea cu factorii de decizie pentru realizarea noului spital

În urma vizitei pe care premierul Mihai Tudose a efectuat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Sibiu, şi la care a anunţat faptul că Guvernul României va finanţa costrucţia unui nou spital judeţean, Prefectul Judeţului Sibiu, Adela Muntean i-a convocat vineri, la solicitarea reprezentanţilor partidului de guvernământ, pe câţiva dintre factorii de decizie de pe plan local, pentru o primă şedinţă de lucru pe această temă. La discuţii a luat parte o echipă a reprezentanţilor partidului de guvernământ, condusă de Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, Gl. Bg. Ghiţă Bârsan, Rectorul (comandantul) Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi Vasile Spinean, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Tema abordată a fost identificarea unei locaţii potrivite pentru amplasarea noului spital. Au fost identificate mai multe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale, care ar îndeplini toate cerinţele legale şi care ar putea fi uşor transferate cu titlu gratuit în proprietatea Ministerului Sănătăţii sau în cea a Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

Apreciem drept iresponsabile declaraţiile reprezentanţilor PNL Sibiu, în speţă Turcan Raluca şi Cîmpean Daniela, care au afirmat că locaţia stabilită de ele nu poate fi schimbată, fără a veni cu argumente în sensul acesta.
Precizăm că locaţia stabilită de Turcan Raluca şi Cîmpean Daniela, locaţie aflată în prezent în proprietatea Consiliul Judeţean Sibiu, ca urmare a transferului efectuat din proprietatea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), este amplasată în vecinătatea:
– DEPOZITULUI DE DEŞEURI CE DESERVEŞTE JUDEŢUL SIBIU, EXISTÂND RISC MAJOR DE POLUARE CU HIDROGEN SULFURAT (gaz dăunător sănătăţii care determină şi un puternic disconfort olfactiv);
– AEROPORTULUI INTERNAŢIONAL SIBIU (zgomot puternic determinat de turarea motoarelor la maxim la decolarea avioanelor);
Precizăm faptul că infrastructura stradală cuprinde doar două sensuri de circulaţie, existând riscul de ambuteiaje care ar putea determina blocarea ambulanţelor în trafic, în condiţiile în care fiecare minut poate face diferenţa între viaţă şi moarte pentru pacient.

Pornind de la cele expuse mai sus, având în vedere faptul că CJ Sibiu NU DISPUNE de suma necesară în buget pentru a putea finanţa un asemenea proiect, facem apel către preşedintele PNL Sibiu, TURCAN RALUCA, SĂ RENUNŢE MĂCAR DE ACEASTĂ DATĂ LA POLITICA DE TIP BOLŞEVIC care îi place atât de mult şi să înţeleagă importanţa urgentării demersurilor pentru construirea noului spitalul judeţean. Este necesar ca toate partidele politice, să uite de rivalităţi şi să lucreze împreună pentru realizarea acestei investiţii importante pentru judeţul nostru. Este nevoie de conlucrare, de analiză (inclusiv a locaţiei), astfel încât să fie identificată şi adoptată soluţia optimă.

Sibiu 100% nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate pe site. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

SC SON Management SRL - Ziarul Sibiu 100% - nu poate fi tras la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.