fbpx
Acum citesti:
120 DE MILIOANE DE EURO ÎN PLUS FAȚĂ DE ANUL TRECUT, CHELTUITE DE TURIȘTII STRĂINI ÎN ROMÂNIA
Intreg articolul 1 minute de lectura

120 DE MILIOANE DE EURO ÎN PLUS FAȚĂ DE ANUL TRECUT, CHELTUITE DE TURIȘTII STRĂINI ÎN ROMÂNIA

Turismul românesc a cunoscut creșteri pe toate planurile grație măsurilor luate de Executiv în ultimul an. Astfel, Institutul Național de Statistică a confirmat în mod oficial dezvoltarea turismului din perspectiva încasărilor și a numărului de turiști străini care au vizitat România.

În primele 9 luni ale anului, în medie, un turist străin a cheltuit 2367,7 lei în timpul sejurului în România, cu aproximativ 50 de euro mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În total, turiștii străini au cheltuit aproximativ 1,1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă încasări mai mari cu aproximativ 120 milioane de euro în plus pentru industria românească.

”De asemenea, un alt efect al măsurilor economice luate de guvernarea PSD în 2018 a fost creșterea cu peste 40% față de 2017 al numărului de autorizări (clasificări) a structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare, respectiv hoteluri, pensiuni, etc. În anul 2017 au fost emise 742 de clasificări noi, iar în anul 2018 – 1050 de clasificări.”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu.

Sursa: Biroul de Presă al PSD Sibiu

 

Sibiu 100% nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate pe site. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

SC SON Management SRL - Ziarul Sibiu 100% - nu poate fi tras la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.