4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Liceenii reiau practica la Marquardt

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

După un an de pauză, elevii de la liceele din județul Sibiu și-au reînceput stagiile de practică la Marquardt începând din data de 15 februarie, reluând astfel interacțiunea cu mediul industrial și de business multinațional în cadrul unor proiecte care au ca obiectiv dobândirea de cunoștințe și competențe care să îi ajute în definirea opțiunilor profesionale pe viitor.

Stagiile de practică organizate în cadrul proiectului cu finanțare din fonduri europene „Orientare – Aducem școala la locul de muncă” au fost inițiate de elevii de la Liceul Economic Sibiu și de liceenii de la Școala Națională de Gaz Mediaș.
Este al șaptelea an în care Marquardt organizează practica pentru elevii liceelor din Sibiu, însă în acest an parteneriatele au fost extinse și în județ. Anul acesta și anul viitor, vor beneficia de creșterea relevanței formării profesionale liceenii de la Colegiul Tehnic „Independența” Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Liceul Tehnologic „Ilie Măcelaru” Sibiu, Liceul Tehnologic Johannes Lebel Tălmaciu, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș. Peste 200 de elevi vor face practica la marquardt în 2021 și 2022.
În funcție de domeniul pentru care se pregătesc, liceenii practicanți sunt repartizați în diferite departamente și au acces la echipamente de ultimă generație, primind sprijin de la tutorii, experții și personalul calificat din companie, luând contactul cu cerințele unei viitoare cariere și având parte de consiliere și orientare profesională adaptată cerințelor reale ale pieței muncii.
Practica începe cu instructajul de protecția muncii și PSI, urmat de un tur al fabricii. Începând din a doua zi, liceenii sunt repartizați pentru activități specifice în diverse departamente ale companiei: Industrializare, Financiar, Logistică, Mentenanță. La finalul stagiului, activitatea liceenilor va fi evaluată și integrată în consilierea de orientare în carieră, iar proiectele acestora vor concura în competiții dotate cu premii.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect