Connect with us

Comunicate de presa

VENITURI DIN ACTIVITĂŢI AGRICOLE, SILVICULTURĂ SI PISCICULTURĂ

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

VENITURI DIN ACTIVITĂŢI AGRICOLE, SILVICULTURĂ SI PISCICULTURĂ

 

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 8/2013 s-a revizuit semnificativ sistemul de impozitare a veniturilor din activităţi agricole pentru persoanele fizice, începând cu data de 1 februarie 2013.

Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute, individual sau într-o formă de asociere, de către persoanele fizice, din:

•cultivarea produselor agricole vegetale;

•exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;

•creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală;

•silvicultură şi piscicultură.

Pentru veniturile din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea, creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală, impunerea se face conform normelor de venit stabilite pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine

Veniturile din silvicultură şi piscicultură se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.  

Nu sunt venituri neimpozabile din activităţi agricole veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice din judeţul Sibiu sau de la Biroul de Metodologie şi Asistenţă Contribuabili, telefon 0269/238496, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu – Activitatea de Metodologie şi Administrarea Veniturilor Statului.

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *