fbpx
Connect with us

Eveniment

Concurs de șah “CUPA DE VARA SMART CHESS SIBIU”, Editia 1

Publicitate

Published

on

          In weekendul 10-11 iulie s-a desfasurat Concursul de sah “Cupa de Vara Smart Chess Sibiu, editia 1, organizat de catre ACS SMART CHESS SIBIU si cofinantat de PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU .

          Acest eveniment sportiv a fost gazduit de Hotel Ramada Sibiu si sustinut de  Boromir Ind SRL si Moara Cibin SA.

          Sistemul de joc a fost sah rapid, pe categorii de varsta U8, U10, U12, U14 si U16, fiind inregistrat la FIDE si omologat de catre Federatia Romana de Sah si arbitrat de Moldovan Corina.

          Au participat sahisti de la 16 cluburi de sah din tara din Alba-Iulia, Bacau, Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Deva, Cugir, Medias,  Resita, Tg.Jiu, Tg. Mures, Timisoara,Victoria si Sibiu.

          “Evenimentul a avut mai multe scopuri: promovarea si dezvoltarea sahului in judetul Sibiu, sustinerea si dezvoltarea sahului in randul copiilor si al tinerilor ca o alternativa de petrecere a timpului liber, valorificarea si evaluarea aptitudinilor individuale ale sahistilor din Sibiu in competitii cu participare nationala.” – a declarat pentru Ziar Sibiu 100% – Claudia Brîndușe,  reprezentantACS Smart Chess Sibiu.

          Castigatorii primei editii “Cupa de Vara Smart Chess Sibiu” au fost:

La U8 Baieti

Locul 1 : Simu Alex ( CSM Medias)

Locul 2: Țerbea Eric Andrei(ACS Smart Chess Sibiu)

Locul 3: Constantin Eduard Ștefan (ACS Smart Chess Sibiu)

La U8 Fete

Locul 1: Onea-Decean Antonia Maria (CSM Medias)

La 10 Baieti :

Locul 1: Parvu Razvan George (Oxygen Bucuresti)

Locul 2: Mihăescu-Duta Tudor Mihai (Clubul de sah Deva)

Locul 3: Coman Vlad Andrei (CSS Nr.1 Timisoara)

La U10 Fete:

Locul 1: Popa Sofia Maria (ACS Smart Chess Sibiu)

Locul 2: Ghersulescu Miriam (CSM Medias)

Locul 3: Mihăilă Maria (CSM Medias)

La U12 Baieti :

Locul 1: Simina Alexandru (CSM Alba-Iulia)

Locul 2 : Văduva Ion Valentin ( CS Talbot Resita)

Locul 3: Brîndușe Darius Ioan (ACS Smart Chess Sibiu)

La U12 Fete:

Locul 1: Filimon Teodora (ACS Smart Chess Sibiu)

Locul 2: Pescar Andreea (CS Chimia Victoria)

Locul 3: Țerbea Annelise Maria (ACS Smart Chess Sibiu)

U14 Baieti :

Locul 1: Stănescu Tudor-Stefan (ACS Smart Chess Sibiu)

Locul 2: Platschek Luca (ACS Logismart Sibiu)

Locul 3 : Bichiș Tudor (ACS Turnul Alb Sibiu)

U14 Fete:

Locul 1: Szasz Aida (CSS Targu Mures)

Locul 2: Stanea Madalina-Alexandra (CS Chimia Victoria)

Locul 3: Ghersulescu Elisabeta-Sefora (CSM Medias)

U16 G :

Locul 1: Ciocan Ariana-Roxana (CSS Tg Mures)

Locul 2: Schmidt Andrei-marian (CSO Cugir)

Locul 3: Tiloiu Darius-Lucian (Tinerii Spartani Tg Jiu)

U16 Fete:

Locul 1: Bădica Ariana (CSM Bucuresti)

Locul 2: Czika Stefania (CSM Medias)

Locul 3: Macarie Maia- Elisabeta (ACS Napocensis Activ Cluj Napoca).

“Ne bucuram ca evenimentul de sah a prezentat un mare interes pentru mulți jucători, le multumim pentru participare tutuor și ii mai așteptam și la alte concursuri la Sibiu”declara pentru Ziarul Sibiu 100%Ludovic Lazar,reprezentant A.C.S. Smart Chess Sibiu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Două mașini incendiate într-un accident pe autostradă, la ieșirea spre Veștem

Avatar

Published

on

Un accident în care au fost implicate trei mașini a avut loc în jurul orei 22 pe autostradă, la ieșirea dinspre Veștem. Două dintre vehicule au luat foc în urma impactului.

Pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în această seară la un accident produs pe autostradă la ieșirea dinspre Veștem. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD. De asemenea, la fața locului a venit în ajutor și un echipaj SAJ.

ISU Sibiu a transmis că persoanele implicate în accident nu au suferit răni grave și s-au autoevacuat. În urma coliziunii, două dintre cele trei mașini sunt cuprinse de incendii.

Din cele patru persoane implicate, două au necesitat transportul la spital. Un bărbat în vârstă de 29 de ani cu dureri cervicale și la piciorul stâng a fost transportat de către echipajul SMURD, iar un alt bărbat de 32 de ani a fost transportat la spital de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu.

Continue Reading

Administrație

Piața Mică rămâne fără locuri de parcare

Gabriel Dogaru

Published

on

Primăria Sibiu a înaintat Consiliului Local un proiect prin care sunt desființate alte locuri de parcare din Piața Mică, pentru a monta în locul lor rastele pentru biciclete. În urma acestei decizii, nu vor mai fi disponibile locuri de parcare pentru turiști sau cei aflați în trecere.

Piața Mică va mai permite accesul cu mașini doar celor care locuiesc în clădirile învecinate și vehiculelor aflate în situații speciale. Primăria a decis să elimine alte cinci locuri de parcare, astfel că numărul total al locurilor care mai rămân disponibile se reduce la 13, plus alte 10 care vor fi rezervate situațiilor speciale.

“Facem încă un pas în eliberarea Pieței Mici de mașini, mai ales că, în scurt timp, va deveni operațională Linia Verde de transport public care va asigura accesul spre centrul istoric. Cinci locuri de parcare vor fi desființate pentru a face loc rastelelor pentru biciclete. Alte 10 locuri vor putea fi utilizate doar în situații speciale. În total, în Piața Mică vor rămâne doar 13 parcări, destinate locatarilor. Prin urmare, cozile de la bariera de sub Podul Minciunilor vor deveni istorie pentru că Piața Mică nu va mai fi permis accesul cu mașina pentru publicului larg”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cele 10 locuri de parcare situate în fața imobilului cu nr. 3 nu vor mai fi disponibile publicului, ci vor fi rezervate situațiilor speciale, cum ar fi pentru tinerii care se cunună civil la Casa Căsătoriilor, autovehiculelor de aprovizionare, organizatorilor de evenimente avizate să se desfășoare în această locație, mașinilor instituțiilor de urgență, cele ale firmelor de utilități și a altor instituții publice, în interes de serviciu.

Restul de 13 locuri de parcare vor avea folosință exclusivă pentru rezidenții din Piața Mică. Persoanele care locuiesc în Piața Mică pot obține abonament de parcare pentru riverani și pe străzile 9 Mai, Ocnei și Faurului.

Automatele de taxare vor fi scoase din funcțiune și ulterior desființate, rămânând bariera prin intermediul căreia se va reglementa accesul.

Continue Reading

Eveniment

Legea a fost promulgată: cine se vaccinează primește zile libere

Avatar

Published

on

Legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de zile libere a fost promulgată de președinte. Zilele libere nu se includ în durata concediului de odihnă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care îi încurajează pe cetățeni să se vaccineze. Este vorba despre acordarea unor zile libere la cerere, aferente dozelor de vaccin. Astfel, pentru fiecare doză de vaccin pe care o face o persoană va primi câte o zi liberă la cerere. Aceste zile acordate nu vor fi incluse în perioada concediului de odihnă.

Zilele libere pentru vaccinare nu sunt valabile doar pentru angajați, ci și pentru studenți și elevi. Aceștia, la rândul lor, pot beneficia de zile libere la cerere după efectuarea vaccinului. Important este și faptul că aceste dispoziții nu se aplică dacă angajații se vaccinează la locul de muncă prin grija angajatorului. Dreptul la zile libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.

,,Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti” scrie în noua lege.

Legea adaugă prevederi și în ceea ce privește părinții sau reprezentantul legal al persoanelor cu dizabilități. Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE