fbpx
Connect with us

Judeţ

Concursul Intercultural Județean de Folclor Cununa Blăjelului și-a desemnat câștigătorii

Avatar

Published

on

După câteva săptămâni de competiție, Concursul Intercultural Județean de Folclor Cununa Blăjelului și-a desemnat câștigătorii.

Prima ediție a Concursului Intercultural Județean de Folclor Cununa Blăjelului a avut loc în perioada 24 mai – 13 iunie și s-a desfășurat online. Manifestarea a fost organizată de către Palatul Copiilor Sibiu, structura Clubul Copiilor Mediaș și Asociația Culturală “Cununa Blăjelului”, în parteneriat cu Primăria Comunei Blăjel, Primăria Municipiului Mediaș și Asociația ,,Domy Music Star”. Concursul s-a adresat soliștilor de muzică populară și dansatorilor amatori de toate etniile din întreg Județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani.

Advertisement

Marele Premiu a fost de câștigat de Maria Nicoleta Florea. La grupa de vârstă 7-9 ani, premiul 1 a fost obținut de David Grecu, premiul 2 de Livia Medieșanu, premiul 3 de Dumitru Iulian Hanea, iar mențiuni au primit Izabela Cătălina Handrea, Jessica Maria Matyas și Radu Maria Nicole. La grupa de vârstă 10-12 ani, Larisa Banciu a câștigat premiul 1, Natalia Antonia Matyas premiul 2, Adelina Gabriela Ghiliman premiul 3, iar Carmen Maria Antone, Dragoș Ivan, Antonia Alexandra Muntean, Maria Elena Popa, Andra Sîncrăian și Ștefania Zsold au obținut mențiuni.

La grupa de vârstă 13-17 ani, Nicoleta Mocan a obținut premiul 1, Valentina Fogoroș premiul 2, Andreea Cosmina Bebeșelea premiul 3, iar mențiuni au primit Alexia Violeta Ghiliman și Denisa Pastina.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

Ghinion teribil pentru Gaz Metan, egalată în prelungiri de FC Argeş

Avatar

Published

on

Gaz Metan Mediaş a terminat la egalitate, scor 2-2 partida de pe tern propriu cu FC Argeş, disputată vineri seara. Medieşenii au fost conduşi în debutul partidei, au revenit şi au condus pe tabelă, dar au fost egalaţi în ultimul minut al prelungirilor.

FC Argeș a reușit să deschidă scorul în minutul 7, atunci când Cristi Tănase a primit o minge în careul de 16 metri, a șutat și a reușit să înscrie. În minutul 25, portarul Alexandru Greab a reușit să pareze șutul lui Nasser Chamed. Peste doar un minut, Răzvan Grădinaru a executat un corner de pe partea stângă, iar Ioan Filip a reușit să egaleze cu o lovitură de cap. În minutul 60, portarul oaspeţilor, Alexandru Greab, a fost din nou la post la șutul lui Nasser Chamed.

Advertisement

În minutul 72, Ronaldo Deaconu a executat un corner de pe partea stângă, unul dintre apărătorii Argeșului nu a reușit să degajeze iar mingea a ajuns la Patricio Matricardi care a trimis-o în poartă. În minutul 84, portarul Octavian Vîlceanu a parat șutul lui Ișfan, iar apoi în al doilea minut al prelungirilor, FC Argeș a reușit o egalare norocoasă. Ioan Filip a respins cu capul în lateral o centrare iar mingea a ajuns la Diogo Viana care a pus latul și a reușit să îl lobeze pe portarul Gazului.

În urma acestui rezultat, Gaz Metan a acumulat 4 puncte după primele 3 etape de campionat, iar etapa viitoare medieşenii vor evolua în deplasare cu FCSB. Partida este programată duminică, 8 august, de la ora 21.30.

Advertisement
Continue Reading

Info utile

Se opreşte energia electrică în Mediaş

Avatar

Published

on

Pentru efectuarea unor lucrări programate, se va întrerupe furnizarea energiei electrice, după cum urmează:

MARTI 3 AUGUST

Advertisement

· între orele 8-16 în MEDIAS, strazile: SOSEAUA SIBIULUI, NR.63, BL.5.

În cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute, lucrările pot fi reprogramate. Informaţii actualizate despre întreruperile programate sunt disponibile şi pe pagina de web a societăţii: www.sdeets.ro rubrica „Întreruperi programate – SDEE Sibiu” sau la „Call Center”, telefon 0800-500-929.

Advertisement
Continue Reading

Fapt Divers

FOTO Bucătărie şi şură, distruse în urma a două incendii în Şelimbăr şi Slimnic

Avatar

Published

on

Pompierii sibieni au intervenit, joi după amiaza, pentru stingerea a două incendii, în Slimnic şi Şelimbăr. O şură a fost distrusă complet în urma unui incendiu, iar o bucătărie a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui aparat de gătit.

În Slimnic, două autospeciale ale pompieri sibieni, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Slimnic şi un echipaj SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şură. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul înainte să se extindă şi la casă.

Advertisement

O femeie în vârstă de 34 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui atac de panică. Incendiul a distrus întreaga şură pe o suprafaţă de aproximatriv 70 de metri pătraţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

În Şelimbăr, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie. Incendiul, care a afectat toată bucătăria casei pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătraţi, a avut drept cauză, potrivit ISU Sibiu, efectul termic al unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Nu au fost semnalate victime ci doar pagube materiale.

FOTO: ISU Sibiu

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE