16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Zilele Muzicale româno-americane se încheie în weekend cu un concert în Piața Mare

Cele mai citite

A unsprezecea ediţie a festivalului „Zilele Muzicale româno-americane“, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu se va încheia duminică, 29 iunie, cu un concert simfonic, în Piaţa Mare din Sibiu. Până atunci, melomanii sibieni sunt invitaţi la un alt eveniment de excepţie, un concert de muzică americană, în curtea Muzeului Naţional Brukenthal. Pe parcursul celor două săptămâni, iubitorii muzicii s-au putut bucura de o serie de evenimente care au inclus concerte simfonice şi recitaluri camerale cu muzică românească şi americană.
Ediţia din 2014 readuce în Curtea Muzeului Brukenthal acordurile muzicii americane, vineri 27 iunie, cu începere de la ora 19:00.

Muzicienii americani şi solişti ai Filarmonicii de Stat Sibiu reuniţi sub titulatura Chamber Festival Orchestra conduşi de dirijorul Cristian Oroşanu vor interpreta „A Fiddler`s Tale“ de Wznton Marsalis. Alături de orchestră se va afla şi actorul sibian Florin Coşuleţ. Preţul unui bilet pentru eveniment este de 16 lei. Biletele au fost pus în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.
Concertul din Piaţa Mare este un eveniment tradiţional pe care sibienii îl aşteaptă în fiecare an. „Peste 3000 de iubitori ai muzicii au fost prezenţi la acest concert în ediţia de anul trecut şi suntem convinşi că şi anul acesta numărul celor prezenţi în Piaţa Mare va fi cel puţin la fel de mare“ a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu. Concertul, programat duminică 29 iunie, cu începere de la ora 20,30, este intitulat „Russian Night“ şi îi va reuni pe scenă pe dirijorul Horia Andreescu, solistul Daniel Szasz (SUA), Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu şi Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca. Programul concertului are la bază extrase din lucrări ale unor compozitori ruşi precum P. Ceaikovski, D. Şostakovici, A. Haciaturian şi A. Borodin. Astfel publicul va putea asculta secvenţe din “Spărgătorul de nuci”, “Romeo şi Julieta”, “Lacul lebedelor” precum şi valsuri din suita “Masquerade” de A. Haciaturian sau “Suita de Jazz” de D. Şostakovici. Accesul spectatorilor la acest eveniment este gratuit.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect