8 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Workshopul de restaurare a icoanelor pe sticlă, finalizat cu succes la Muzeul ASTRA

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Săptămâna trecută a avut loc festivitatea de încheiere a Workshopului de restaurare a icoanelor pe sticlă, susţinut în perioada 16-27 iunie, de dr. Alina Genina Ionescu, expert-restaurator pictură în cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA.
Programul evenimentului a cuprins înmânarea diplomelor de participare, prezentarea expoziţiei cu icoanele restaurate, vizionarea filmului ştiinţific-educaţional realizat pe durata workshopului şi lansarea catalogului. Într-o formulă grafică foarte bună, catalogul prezintă o documentare completă a procesului de restaurare, cuprinzând specificaţiile tehnice referitoare la starea de conservare a obiectului, investigaţiile fizice, chimice şi biologice şi descrierea operaţiilor specifice fiecărei piese în parte.
Cu acelaşi prilej, a avut loc şi lansarea cărţii în format tipărit şi în format electronic „Icoane pe lemn.icoane pe sticlã • cercetare – restaurare –valorificare, autor”, semnată de dr. Alina Geanina Ionescu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Victorie mare pentru FC Hermannstadt, 2-0 cu Petrolul

FC Hermannstadt a câștigat clar, 2-0, partida de joi seara disputată pe teren propriu cu Petrolul Ploiești.Sibienii au testat...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect