Acum citesti:
Astra Film Festival 2017 – un omagiu adus Sibiului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Astra Film Festival 2017 – un omagiu adus Sibiului

Astra Film Festival revine la Sibiu cu o nouă ediție. Filmul Sibiu 825, în regia lui Dumitru Budrala, va avea premiera în această seară, de la ora 19:00, în cadrul Galei de deschidere a AFF 2017. 

Documentarul Sibiu 825 este o cronică istorică a Sibiului, care înaintează prin timp, radiografiind etapele înfloritoare, dar și pe cele de mare cumpănă pe care le-a traversat orașul de pe Cibin, de la începuturi până în prezent, de-a lungul celor aproape 9 secole de existență.

„În nici un caz filmul nu poate acoperi istoria veche de peste 825 de ani a orașului în 26 de minute. Am dorit cu acest film să trezim interesul față de bogata poveste a acestui spațiu urban minunat, care s-a păstrat de sute de ani si pe care îl iubim si îl prețuim. E timpul să fie descoperit si cunoscut de noi toti!” a declarat Dumitru Budrala, regizorul filmului.

Concerte de excepție la Sibiu, în cadrul AFF

Cântăreață, compozitoare, textier și interpretă de înaltă clasă, Luiza Zan este una dintre cele mai proeminente figuri din jazz-ul românesc. La Astra Film va concerta împreună cu Peter Sarik Trio al multipremiatului artist Peter Sarik, într-o întâlnire muzicală excepțională, tot în această seară, de la ora 21.00, la Sala Thalia.

Sâmbătă 21 octombrie ora 21.00 este programat concertul de muzică de cameră  SonoRo, într-un recital care se înscrie în preocupările grupului de a crea o simbioză între muzică și “spații impresionante, cu trecut de poveste”, după cum spune Răzvan Popovici de la Sonoro. Spațiul va fi Sala Thalia, iar muzicienii sunt Răzvan Popovici (violă), Ella Bokor (violoncel), Diana Ketler (pian) și Thorsten Johanns (clarinet).

Biletele se găsesc pe www.eventbook.ro

Spot-ul festivalului poate fi urmarit aici: https://youtu.be/am5NNS4SeF4

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.