Acum citesti:
Procurorul General al României pe urmele aurului transilvănean la AFF 2017
Intreg articolul 2 minute de lectura

Procurorul General al României pe urmele aurului transilvănean la AFF 2017

Prim-procurorul României, Augustin Lazăr, va participa la proiecția filmului Pe urmele aurului transilvănean, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, marți, ora 16:00, la Thalia. Tot marți, AFF aduce pe marele ecran Omul care știa 75 de limbi, regizat de Anne Magnussen și Paweł Dębski, difuzat în cadrul secțiunii Documentare norvegiene, la ora 19:00. Proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu regizorii.

Pe urmele aurului transilvănean este o poveste-thriller care va ține spectatorul țintuit în scaun, cu suspans, umor și dramă, ce pune accent pe investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice. Filmul oferă informații inedite despre traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. La proiecția de marți va participa și Augustin Lazăr, procurorul general al României, cel care a coordonat investigația și a luat urmele aurului dacic furat.

Omul care știa 75 de limbi este o reconstituire animată care redă povestea vieții unui poliglot și a iubirii sale de o viață pentru prințesa Elisabeta de Wied, devenită mai târziu regină a României, pentru care a fost tutore și cu care a păstrat legătura în timpul vieții. Este o dramă psihologică despre un om genial și complex, un lingvist care s-a implicat intens în lupta pentru drepturile minorităților. La proiecția de marți va fi prezent și un descendent al familiei regale din România, Nicolas Medford Mills, nepotul Regelui Mihai.

Gala de deschidere AFF și concertul Luiza Zan vor fi difuzate în livestream pe www.astrafilm.ro și pe pagina de facebook a evenimentului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.