Acum citesti:
Maestrul Victor Rebengiuc, decorat de președintele Iohannis cu „Steaua României”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Maestrul Victor Rebengiuc, decorat de președintele Iohannis cu „Steaua României”

Președintele Klaus Iohannis i-a conferit miercuri actorului Victor Rebengiuc Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, informează Agerpres.

„De peste șase decenii, activitatea dvs se împletește cu bucuriile și cu tristețile românilor, cu speranțele și cu aspirațiile românilor. (…) Prin personajele cărora le-ați dat viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant. Ați dovedit în numeroase rânduri că vedeți și că apărați mai clar și mai bine ca mulți alții valorile pe care construim parcursul european al țării noastre. (…) În jurul lui, stimate domnule Victor Rebengiuc, ați strâns studenți și tineri actori, fiind răsplătit de recunoașterea criticii, dar mai ales de devotamentul unui public care vă iubește. Vă apropiați de un frumos jubileu, însă misiunea dumneavoastră în societatea românească și în lumea artei dramatice este departe de a se fi încheiat. Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național ‘Steaua României’ este ‘In Fide Salus’ — ‘În credință este salvarea’. Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței”, a afirmat președintele Iohannis, la ceremonie.

Șeful statului a amintit că Festivalul Național de Teatru este dedicat anul acesta actorului Victor Rebengiuc și are drept motto — „Teatrul schimbă lumea”, arătând că acest lucru exprimă într-un mod fericit încrederea în forța modelatoare a artei. „Am acordat Înaltul Patronaj acestei ediții a Festivalului Național de Teatru pentru că vă sunt alături în crez!”, a precizat Iohannis.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.