13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Expoziție omagială cu prilejul Zilei Armatei Române

Cele mai citite

Cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 octombrie, Compartimentul Periodice al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu vă propune o expoziție care aduce în atenția publicului trei publicații a căror tematică surprinde armata și mediul militar românesc.
Lumea Militară Ilustrată, apărută la 1 februarie 1935, organ al Asociației Scriitorilor și Autorilor Militari Români, o revistă cu un specific cuprinzător, care include subiecte de cultură generală (istorie, artă, literatură), știință militară și educație națională, promovează instituția armatei și rolul esențial al acesteia pentru apărarea intereselor națiunii.
Lumea Militara
Frontul Mărășești Ilustrat, apărut în 1939, sub îndrumarea generalului G. Drăgănescu, este o publicație menită să comemoreze războiul de întregire a neamului și să încurajeze menținerea legăturilor dintre foștii luptători în Primul Război Mondial.
Frontul Marasesti
România Eroică omagiază eroismul și devotamentul ostașilor români pe câmpurile de luptă. A fost organ de cultură și propagandă națională a Societății „Cultul Eroilor” și a apărut în 1919, sub înalta ocrotire a M. S. Regina Maria.
Toate cele trei publicații se remarcă prin grafică, ilustrație și conținut. Acestea reflectă viața militarilor, activitatea și obiectivele Armatei Române din perioada interbelică.
Expoziția este organizată la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Compartimentul Periodice (Str. G. Barițiu, nr. 5, corpul A, et. I) și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Vremea în aprilie: temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei

Pe tot parcursul lunii aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.Săptămâna 1-8 aprilieValorile termice...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect