Acum citesti:
Vineri: Salonul Școlii de Fotografie, pentru sibieni
Intreg articolul 2 minute de lectura

Vineri: Salonul Școlii de Fotografie, pentru sibieni

Vineri după amiază, la ora 17, are loc vernisajul expoziției prilejuită de salonul Școlii de Fotografie, manifestare ajunsă la a 4-a ediție. Astfel, între 3 noiembrie și 31 decembrie, sibienii sunt așteptați la la Casa Albastră, aflată în imediata apropiere a Palatul Brukenthal, să îi cunoască pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a patra ediții a Salonului școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu.

Această ediție a salonului de fotografie este una deosebită deoarece se desfășoară în anul în care Muzeul Național Brukenthal sărbătorește 200 de ani de la deschiderea publică. „Selecția fotografiilor a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a pus bazele, alături de doamna Ana Vasiu, Școlii de fotografie ”Image Art” în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni. În urma selecției a rezultat un număr de 82 de imagini, aparținând a 33 de autori. Pentru a pune la încercare capacitatea fotografilor de a realiza imagini cât mai impresionante, dar și pentru a oferi unitate expoziției, acestora le-au fost impuse trei teme generale: Nudul, Cotidianul și o temă la liberă alegere. Imaginile ne vorbesc despre experiențele personale ale fiecărui autor în parte, arătându-ne în același timp principalele stiluri fotografice cu care aceștia relaționează”, spun organizatorii.

Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei, dar și celor care au dovedit deja că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.