Acum citesti:
„Centenarul femeilor din arta românească” la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

„Centenarul femeilor din arta românească” la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu

Miercuri, 8 noiembrie, la ora 14:00, la Muzeul de Artă Contemporană de pe Str. Tribunei nr. 6 se va deschide expoziția „Centenarul femeilor din arta românească”. Este un proiect compus, constând în expoziție-cercetare, dezbatere, masă rotundă și publicație, produs de PostModernism Museum.

Curator în cadrul evenimentului de miercuri va fi Cosmin Nasui, iar co-curator, din partea Muzeului Național Brukenthal va fi Robert Ștrebeli. Masa rotundă va avea loc în 26 noiembrie, cu ocazia lansării Centenarului României la Muzeul Național Brukenthal. Tot atunci va avea loc lansarea unei publicații ce conține o serie de studii și documentări dedicate pe subiectul cercetării „Centenarul femeilor din arta românească”.

Expoziția va fi deschisă în perioada 8 noiembrie – 28 februarie 2018. Din martie 2018 va fi găzduită de Muzeul de Artă Brașov.

Expoziția-cercetare „Centenarul femeilor din arta românească” este alcătuită din lucrări de artă originale, artefacte, memorabilia, cataloage, arhivă digitală, o serie de infografice care prezintă sub-temele cercetării și două proiecții video: una care cuprinde o generoasă selecție de interviuri video cu artiste contemporane și o alta care derulează o amplă arhivă de imagini cu opere de artă realizate de artiste femei în perioada centenarului.

Latura inedită este prezentarea, ca index și ca arhivă digitală, a peste 850 de artiste din România, dintre care unele mai puțin cunoscute, datorită faptului că nu au beneficiat încă de recuperare și reevaluare istorică.

Lucrările din expoziție fac parte din colecția Muzeului de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal, Colecția George Șerban și Nasui Collection & Gallery. Itinerarea la Muzeul de Artă Brașov în 2018 va aduce expoziției lucrări din colecția acestuia.

Expoziția „Centenarul femeilor din arta românească” de la Muzeul Național Brukenthal este realizată în cadrul programului „Invitați la Muzeul de Artă Contemporană” și face parte din Agenda culturală a aniversării Bicentenarului Brukenthal 2017. De asemenea, expoziția marchează și lansarea programului național al Centenarului.

Georgeta Neparus, Silueta, colectia Muzeului Brukenthal

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.