Acum citesti:
Mediașul va fi „capitala” folk-ului din România
Intreg articolul 2 minute de lectura

Mediașul va fi „capitala” folk-ului din România

Consiliul Local și Primăria Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, în parteneriat cu Asociația Culturală Mediaș-Cetate Seculară organizează în perioada 8-9 decembrie, a 34-a editie a Festivalului-Concurs de muzică Folk „Mediaș-Cetate Seculară”.

Prima zi a evenimentului, 8 decembrie, debutează cu concursul festivalului, de la ora 17, iar de la ora 19.30 sunt programate recitalurile semnate de Constelație Bizară, Virgil Suciu, Magda Puskas & Rares Suciu și Walter Ghicolescu.

Ziua a doua, duminică 9 decembrie, va fi deschisă de Gala Laureaților la ora 18 și continuă cu recitalurile Grupului Motto, Adrian Bezna, Daniel Iancu și Ducu Bertzi & Friends.

Început în anul 1974, Festivalul-Concurs „Mediaş-Cetate Seculară”  a reprezentant locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare sau Emeric Imre. Dupa o perioada de 9 ani de pauză festivalul a fost reluat de către Asociația Mediaș Cetate Seculară în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Mediaș ajungand în 2017 la ediția a 34-a.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.