Acum citesti:
Filmul ”Mari Clasici: Liviu Rebreanu” va fi lansat la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Filmul ”Mari Clasici: Liviu Rebreanu” va fi lansat la Sibiu

Joi, 7 decembrie 2017, la ora 12, în Sala Festiva a Biblioteacii Judetene Astra, corp A, va avea loc lansarea filmului documentar ”Mari Clasici: Liviu Rebreanu”, o producție 2017 a Muzeului în colaborare cu Life Vision Films. Scenariul filmului este semnat de Lavinia Moldovan, imaginea de Vasile Stejerean, consultant de specialitate este Andrei Moldovan, iar vocea îi aparține lui Florin Moldovan.

În 27 noiembrie 2017 s-au împlinit 132 de ani de când, la Târlișua, judeţul Bistriţa-Năsăud, a văzut lumina zilei Liviu Rebreanu. Era primul dintre cei 14 copii ai învăţătorului Vasile Rebreanu şi ai Ludovicăi din Beclean, născută Diugan, amândoi decendenţi din familii de ţărani de pe Valea Someşului.

Despre opera și viața acestui mare scriitor roman, cu urcușurile și coborîșurile ei, s-a scris de-a lungul vremii numeroase cărți. Liviu Rebreanu a lăsat urmașilor o operă copleșitoare: romane devenite celebre, traduse în mai multe limbi europene, volume de povestiri și nuvele care s-au constituit în evenimente majore în epoca interbelică.
A fost un scriitor de succes care a desfășurat o amplă activitate publicistică, remarcându-se și în funcții importante la nivelul unor instituții publice precum Teatrul Național din București. În 1939, la propunerea lui Mihail Sadoveanu, devine membru al academiei Academiei Romane.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.