Acum citesti:
Expoziție specială la Biblioteca Astra Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Expoziție specială la Biblioteca Astra Sibiu

În luna decembrie, Compartimentul Periodice al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, propune expoziția având ca temă Sărbătorile de iarnă în paginile revistei „Universul copiilor”. Pasionații de lectură sunt invitați să admire câteva din numerele apărute în lunile de iarnă, care surprind o tematică diversă, însoțită de numeroase ilustrații. În paginile revistei regăsim povești („Darurile lui Moș Crăciun”, Copiii și păsările”), curiozități din lumea animală, jocuri și anagrame („Distracții instructive”), șarade, proverbe, prezentarea copiilor premianți din școli, recomandări de lectură pentru copii, povești și poezii ilustrate, scurte prezentări ale unor scriitori, exploratori sau compozitori, reproduceri din domeniul picturii și sculpturii.

„Universul copiilor”, supliment al Ziarului Universul – București, este una dintre cele mai citite publicații pentru copii din perioada interbelică. Inițiatorul revistei a fost publicistul și editorul Stelian Popescu, proprietarul ziarului Universul. Din perspectiva acestuia, copiii trebuie deprinși ca „în ceasurile de răgaz, între jocuri și învățătură pentru școală, să citească. Să se distreze și să învețe. Să prindă gustul de carte, de cuvântul scris. Să fie ispitiți de dorul de a ști cât mai multe, potrivite cu mințile lor și cu inimioarele lor.”

Publicațiile expuse și întreaga colecție a Revistei „Universul Copiilor” (1925-1948) pot fi admirate și consultate în intervalul 9-17, la Sala de Lectură a Compartimentului Periodice, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, str. George Barițiu, nr. 5, et. I, Corp A.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.