Acum citesti:
Trofeul „Mediaş- Cetate Seculară” a plecat la Săcele
Intreg articolul 2 minute de lectura

Trofeul „Mediaş- Cetate Seculară” a plecat la Săcele

Ediția 2017 a Festivalului-Concurs Național de Muzică Folk „Mediaș Cetate Seculară” și-a stabilit câștigătorii. Astfel, trofeul „Mediaş – Cetate Seculară” a fost câştigat de către Iulia Cristina Lupşa din Săcele. Premiul II a fost câștigat de către Florian Sprînceană din Pucioasa, iar premiul III de Florian Şerban Goşa din Alba Iulia. De asemenea, cel mai tânăr concurent, David Gojkovic, a câştigat atât premiul special al juriului, cât şi premiul de popularitate, votat de către spectatorii prezenţi în prima seară a competiţiei.

Vineri și sâmbătă seara, sute de medieșeni au fost prezenți la Sala Traube din Mediaș la edițai 2017 a Festivalului-Concurs Național de Muzică Folk „Mediaș Cetate Seculară”. Pe lângă cei 13 concurenți înscriși, medieșenii au avut ocazia să urmărească și câteva recitaluri de zile mari, susținute de Ducu Bertzi, Grupul Motto, Walter Ghicolescu,  Constelație Bizară, Virgil Suciu sau Magda Puskas și Rareș Suciu.

Început în anul 1974, Festivalul-Concurs „Mediaş-Cetate Seculară” a reprezentant locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare sau Emeric Imre. Dupa o perioada de 9 ani de pauză festivalul a fost reluat de către Asociația Mediaș Cetate Seculară în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Mediaș ajungând în 2017 la ediția a 34-a.

FOTO – Cosmin Berghean

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.