Acum citesti:
FOTO – Adrian Nour, concert cu sala plină la Biblioteca ASTRA
Intreg articolul 3 minute de lectura

FOTO – Adrian Nour, concert cu sala plină la Biblioteca ASTRA

Cunoscutul actor și finalist la Vocea României, Adrian Nour, a susținut în seara zilei de luni, 29 ianuarie, concertul de deschidere al Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca Astra. Cu un program „de la Beatles la standarde jazz”, Adrian Nour a oferit publicului sibian un spectacol complet care a cuprins numeroase momente de step și actorie. Sala Festivă a Bibliotecii a devenit neîncăpătoare, toate locurile fiind rezervate încă de la primele ore ale zilei de luni. Alături de Adrian Nour au urcat pe scenă alți doi muzicieni de renume ai scenei jazz din România: Ciprian Pop – chitară și Alexandru Borșan – pian. Toți cei prezenți s-au putut bucura atât de concertul excepțional, cât și de expoziția „Jazz pe vinil” oferită de Biblioteca Astra unde nume de marcă ale istoriei muzicii românești au putut fi puse din nou în lumină: Aura Urziceanu, Marius Popp sau Johnny Răducanu.

Oficiile de gazdă au fost făcute de Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. La eveniment au luat cuvântul Maximilian Drăgan, directorul programului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, și Diana Gheorghiu, compozitor și organizator ICon Arts. Desfășurat sub motto-ul „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi”, evenimentul a cuprins în partea a doua un elegant moment dedicat vinurilor transilvănene și specialităților gastronomice locale. Toți cei prezenți au fost invitați să descopere tipicitatea aparte a vinurilor de la Jidvei – partenerii evenimentului și continuatorii unei istorii începute cu peste 2000 de ani în urmă. Au fost prezenți, de asemenea, producători locali din Rîu Sadului care au oferit spre degustare brânzeturi tradiționale realizate ca pe vremuri de către: Georgeta – Maria Cândea, Georgeta Cerciu, Minea Nicolae Cornel.

Maximilian Drăgan, directorul programului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019” a subliniat importanța continuității în promovarea imaginii Sibiului, lucru care poate fi posibil prin dialogul deschis și cooperarea dintre operatorii culturali și a celor din industria gastronomică, în perspectiva anului 2019. Orașul Sibiu a fost întotdeauna un spațiu istoric, artistic și arhitectural unde tradițiile au fost păstrate timp de generații. Astfel, este important ca în perioada care urmează, acestea să fie în continuare reliefate.

Diana Gheorghiu, din partea organizatorilor, a vorbit despre prestigiul Festivalului ICon Arts dobândit de-a lungul anilor în străinătate. Desfășurându-și cele mai multe ediții în Sibiu, ICon Arts a găzduit muzicieni multi premiați internațional care au venit aici de pe toate continentele, oferind inspirație tinerilor aflați la începutul carierei. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar cei tineri au ajuns acum pe marile scene din lume. „ICon Arts va atinge anul acesta ediția cu numărul 16. După atâtea ediții și tot atâția ani, acest pas a apărut firesc: apariția unei stagiuni de sine stătătoare.Ne bucurăm foarte mult că ideea Stagiunii ICon Arts este o inițiativă comună, realizată împreună cu una dintre cele mai importante instituții culturale din Sibiu și din Transilvania – Biblioteca ASTRA. ”

Următorul concert va avea loc luni, 12 februarie, de la ora 18:00 și va fi susținut de Cvartetul Solartis – una dintre cele mai apreciate formații camerale formate în ultmii ani. Concertul lor va cuprinde lucrări de Haydn, Beethoven și Dvořák, „revizitați”. Intrarea va fi liberă și la acest eveniment, numai prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastrasibiu@gmail.com.

Adrian Nour 1
Adrian Nour 2
Adrian Nour 3
Adrian Nour 4
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.