Acum citesti:
FOTO – Solartis Quartet, spectacol de exceptie la Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

FOTO – Solartis Quartet, spectacol de exceptie la Sibiu

Al doilea concert al Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca Astra, susținut de Solartis Quartet, s-a dovedit a fi un nou succes la public. Luni, 12 februarie, Simina Croitoru – vioara I, Ana Maria Marian – vioara a II-a, Theodor Andreescu – violă și Andrei Nițescu – violoncel au interpretat cu naturalețe, entuziasm și virtuozitate Cvartetul op. 64, nr. 5, „Privighetoarea” de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 11, op.95, „Serioso” de Ludwig van Beethoven și Cvartetul „American” op. 96, nr. 12 de Antonin Dvořák.

Tinerii muzicieni au adus pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu bucuria interpretării și claritatea sunetelor instrumentelor de coarde, a căror poveste o spun de fiecare dată prin intermediul repertoriului pe care îl abordează cu precizie, maturitate și profunzime. Recunoscut național și internațional, Solartis Quartet și-a demonstrat încă o dată luni seară, în fața sălii pline, viziunea interpretativă inovatoare și dorința de a aborda și promova valorile muzicii de cameră, pentru a apropia inclusiv publicul mai tânăr de frumusețea muzicii clasice.
În deschiderea concertului, din partea organizatorilor, Sebastian Gheorghiu, director de proiect ICon Arts, a vorbit despre stagiunea inițiată de UCIMR, ICon Arts și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu: „Vă mulțumim tare mult că ați venit în număr atât de mare și la al doilea eveniment. ICon Arts va ajunge anul acesta la ediția cu numărul 16 și ne bucurăm foarte mult că în misiunea noastră de a promova tinerii artiști, artele noi și patrimoniul Transilvaniei s-a alăturat Biblioteca Județeană Astra Sibiu, una dintre cele mai vechi instituții de cultură din România. Vă așteptăm cu drag și la următoarele concerte ale Stagiunii, dar și la Festivalul ICon Arts din această vară și vă spunem de pe-acum că la ambele evenimente vă așteaptă numeroase surprize.”

După concert, iubitorii de muzică au avut ocazia să viziteze expoziția „De la gramofon la media digitală.01”, care a pus în lumină discuri de vinil și de gramofon imprimate cu muzica de excepție a compozitorilor abordați de cvartet: Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven și Antonin Dvořák. Documentele audio se găsesc în colecția Compartimentului Arte, al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. La final, publicul a fost invitat să deguste preparatele locale ale producătorilor din Rîu Sadului și vinurile oferite de Villa Vinea, partenerii evenimentului.

Următorul concert al Stagiunii, intitulat „«Stories of a heart» în manieră jazz” va avea loc miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 18:00 și va fi susținut de Viorica Pintilie & Friends, una dintre cele mai apreciate voci ale noului val de jazz românesc. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastrasibiu@gmail.com

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca Astra este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „Oportunități la tine acasă” destinat tinerilor muzicieni români care pot găsi oportunități reale de afirmare aici, acasă, în România.

Adrian Nour Trio, Cvartetul Solartis, Viorica Pintilie & Friends, Duo Kitharsis și Blue Noise sunt protagoniștii stagiunii pe care o propune UCIMR în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Concertele se vor desfășura în perioada 29 ianuarie – 26 martie 2018 proiectul fiind conceput pentru a crea punți de comunicare și spații de dialog între publicul larg, muzicieni, melomani, profesioniști din domeniul gastronomiei și oenologiei și, nu în ultimul rând, iubitorii de carte.

Solartis Quartet la Sibiu 1
Solartis Quartet la Sibiu 2
Solartis Quartet la Sibiu 3
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.