Acum citesti:
Martie plin de evenimente, la Mediaș
Intreg articolul 3 minute de lectura

Martie plin de evenimente, la Mediaș

În luna martie, Primăria Municipiului Mediaș a pregătit o serie de evenimente adresate tuturor medieșenilor. În data de 10 martie 2018, începând cu ora 18:00, medieșenii sunt așteptați la Sala Traube, la spectacolul „Ești o minune, femeie!” dedicat Zilei de 8 Martie. Atmosfera va fi întreținută de către trupa medieșeana de teatru „Noi si…Atât”, de către interpretul de muzică ușoară Gabriel Dorobanțu precum și de membrii clubului „Magic of the Dance“  și de tinerele talente de la Clubul Copiilor.

Sâmbătă, în data de 24 martie 2018, se va desfășura Marșul pentru Viață, eveniment organizat de Protopopiatul Mediaş în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaş. Toți cei care susțin inițiativa sunt așteptați la ora 16 la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, urmând marșul pe traseul Piața Andrei Șaguna – Spitalul Municipal Mediaș – strada I. Gh. Duca – Piața Regele Ferdinand I. Marșul pentru viață va fi urmat de o conferință susținută la Sala Traube de către Pr. Prof. Uni. Dr. Stelian Tofană.

Vineri, în data de 2 martie 2018, începând cu ora 18 la Sala Traube are loc un spectacol folcloric dedicat Centenarului Marii Unirii. Spectacolul este susținut de către Ionuț Fulea, Costel Popa, Bogdan Toma, Cătălin Hasa și Ansamblul de dansuri al Școlii Generale Hermann Oberth Mediaș. Intrarea este libera.

Muzeul Municipal Mediaș găzduiește în perioada  29 martie – 27 aprilie 2018 o expoziție temporară de artă plastică intitulată „Materie, spirit și culoare în arta medieșeană contemporană.” Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” Mediaş a organizat, în 1 martie, acțiunea „Mărțișoare pline de candoare” – mărțișoare și felicitări handmade, motive populare românești cusute pe etamină. Acțiunea face parte din proiectul  „Șezătoare printre cărți – Atelier de cusături populare românești”, organizat la Bibliotecă, în parteneriat cu Școala „Mihai Eminescu” Mediaş pe întregul an școlar 2017 – 2018. Expoziția este deschisă publicului larg pe toată perioada lunii martie.   Între 1 și 16 martie,la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” va avea loc o expoziție de carte tematică intitulată „Femei în literatură.”

În perioada 19-30 martie, Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” găzduiește o expoziție de carte intitulată „Martie aniversar.” Între 26 și 30 martie, tot la Biblioteca Municipală Mediaș se va desfășura „Şcoala Altfel”, unde se vor organiza următoarele ateliere: „Primăvara naturii şi a copiilor”, „Atelier de pictură pe sticlă” și „Un ceai cu aromă de carte”, invitaţi Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, clasa I B, îndrumaţi de profesor învăţământ primar Emilia Muntean. Sala Traube va gâzdui în16 martie 2018, începând cu ora 19, piesa de teatru „Pe placu’ lumii nu poți face niciodată” cu Ioan Isaiu și Elena Ivanca.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.