Acum citesti:
Film istoric făcut de sibieni. „141 A. D. – Misiune în Dacia” și-a lansat trailer-ul
Intreg articolul 2 minute de lectura

Film istoric făcut de sibieni. „141 A. D. – Misiune în Dacia” și-a lansat trailer-ul

A fost lansat trailer-ul celui mai recent film al Asociației de Artă „Nova Polaris” din Sibiu. Este vorba despre lungmetrajul de ficțiune istorică „141 A. D. – Misiune în Dacia”, care va fi lansat în vara acestui an. Filmul este o producție realizată în colaborare cu trupa de reconstiutire istorică antică „Veteres Milites”, tot din Sibiu. Este un film istoric, cu acțiune desfșurată în perioadă antică.

Filmul, o realizare independentă, nu poate fi caracterizat ca un film politic, propagandist , protocronist, ci încearcă să atinga interesul spectatorului prin mijloacele  clasice de exprimare cinematografică. Suspans, intrigă, interpretare, atmosferă, scenografie, fotografie, story“, spun inițiatorii.

Din distribuția filmului fac parte Augustin Ungureanu, Florin Nicula, Laura Petresc, Cristian Ciomaga, Cristian Stanca, Cătălin Neghină sau Paul Bondane.
Filmul se află încă în postproducție, însă aproximativ 80% din el este finalizat. Este scris și regizat de Octavian Repede, iar de imagine s-a ocupat Tudor Porumb.
„Deși o realizare  independentă, angrenată de un efort uriaș, echipa de producție speră că acest film va produce o surpriză plăcută în pesiajul cultural actual și va promova diversitatea temtatică în arta cinematogafică autohtonă”, adaugă reprezentanții Asociației „Nova Polaris” Sibiu.
Trailerul filmului este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=cEb4T3X_duU.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.