Acum citesti:
Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” reprezinta Sibiul în Sicilia
Intreg articolul 1 minute de lectura

Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” reprezinta Sibiul în Sicilia

În perioada 6 – 12 martie, Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul”, din cadrul Casei de Cultură a Studenților Sibiu participă la cea de-a 73-a ediție a Festivalului „Almond Blossom” din Agrigento, Sicilia.
Membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Ardealul” vor etala pe scena siciliană diverse dansuri feciorești, incluse din anul 2015 de UNESCO pe lista patrimoniului imaterial al omenirii.
„Folclorul romȃnesc cu rădăcinile adȃnc ȋnfipte ȋn tărȃmul strămoșesc, pașii de dans culeși din cele mai frumoase locuri și cȃntecul popular veșnic tȃnăr călătoresc cu ajutorul acestor tineri ȋn cadrul unui eveniment care antrenează integrarea folclorului din diferite zone cu diferite valori, contribuind la un intens și necesar dialog intercultural”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.
Festival „Migdalilor Ȋnfloriți” este un eveniment UNESCO la care participă ansambluri folclorice din 19 țări. Evenimentul aduce pe scenă dansuri incluse ȋn Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, sărbătorind atȃt venirea primăverii, cȃt și frăția dintre diferite culturi ale diferitelor țări.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.