Acum citesti:
Biblioteca Astra inaugurează la Cisnădie prima filială din județ
Intreg articolul 2 minute de lectura

Biblioteca Astra inaugurează la Cisnădie prima filială din județ

Biblioteca Astra Sibiu lansează vineri, 16 martie, la ora 13:00 prima sa filială în județ. Ceremonia de deschidere are loc în incinta Casei de Cultură a orașului Cisnădie. Biblioteca publică de aici va funcționa într-un spațiu amenajat din cadrulacestei intituții.
„Vedem reducerea disparităților din județ ca pe o prioritate, așa că accesul la educație și cultură ne dorim să fie cât mai larg. Pentru elevii și cititorii de toate vârstele din Cisnădie, deschiderea unei filiale a Bibliotecii Județene ASTRA va însemna că vor avea mai aproape un fond important de carte. În același timp, comunitatea locală câștigă un nou generator de evenimente educative și culturale, care sperăm să ajungă cât mai iubit de publicul larg”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
De asemenea, directorul Bibliotecii Silviu Borș speră la o susținere și pe mai departe în înființarea unei rețele de biblioteci publice la nivel județean, prin înființarea de filiale coordonate direct de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Acest fapt, consideră el, ar duce la dezvoltarea de programe culturale și educative, a colecției de carte, fără diferență între filialele municipale și cele teritoriale.
„Înființarea Filialei din Cisnădie demonstrează că acest obiectiv este fiabil și eficient, atunci când toată părțile implicate, în cazul de față Consiliul Județean Sibiu, Autoritările publice locale și conducerea Casei de Cultură din localitate, acționează laolaltă, în folosul comunității.”, a încheiat Silviu Borș.
La ceremonia de deschidere vor fi prezenți autorități ale instituțiilor implicate atât din Sibiu, cât și din Cisnădie,  profesori, formatori, elevi și membri ai comunității.
Biblioteca Județeană a deschis filiala cu sprijinul Primăriei Orașului Cisnădie, a Consiliului Local Cisnădie și a conducerii Casei de Cultură din localitate.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.