Acum citesti:
Campionul mondial la șah vine la Cinemateca Astra Film
Intreg articolul 2 minute de lectura

Campionul mondial la șah vine la Cinemateca Astra Film

Programul Cinematecii Astra Film continuăcu filmul Magnus, o producție de excepție care expune cinefililor evoluția impresionantă a unui campion, de la un puști introvertit preocupat de cifre, la un geniu al șahului. Povestea actualului campion la șah, Magnus Carlsen, va fi proiectată joi, de la ora 19:00, la Cinemateca Astra Film.

La 13 ani, un copil tăcut din Norvegia, un fenomen în lumea șahului, primește titlul de mare maestru și decide că vrea să devină campion mondial. Ambițios și autodidact, Magnus, urcă cu rapiditate în ierarhia șahului mondial, cu abilități și originalitate surprinzătoare, dar mai ales cu o intuiție de geniu. Mereu analizând mutări, cu ochii ațintiți pe tabla de șah, izolat social, dar întotdeauna susținut de familie, tânarul denumit Mozart al șahului devine campion mondial la 23 de ani.

Cu imagini din arhiva familiei, interviuri cu Magnus, momente tensionate din timpul meciurilor și o coloană sonoră remarcabilă, filmul este un tablou al copilului-geniu, o poveste de familie și succes ce poate fi vizionată joi la Astra Film Cinema.

Magnus, regia Benjamin Ree, Norvegia, 2016, 78 minute

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (PiațaMică 11, Sibiu).

Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

magnus-02

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.