Acum citesti:
Multe noutăți la ediția din acest an a „Este Film Festival”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Multe noutăți la ediția din acest an a „Este Film Festival”

Festival fiml

În perioada 2 – 6 mai începe cea de-a treia ediție a manifestății „Este Film Festival”. Anul acesta sunt propuse mai multe evenimente, dar și cinci zile de festival, cu o zi în plus față de edițiile anterioare. Peste 60 de proiecții de film se vor vedea în 4 săli: Aula Magna ULBS, Teatrul Gong, Librăria Habitus și Sala Oglinzilor din incinta Forumulului German.

Anul acesta, festivalul propune 5 secțiuni dedicate promovării celor mai bune filme europene lansate în ultimii doi ani, dar și alte producții care s-au remarcat de-a lungul anilor. Acestea sunt: „Best of Europe”, secțiunea principală a festivalului; secțiunea „Film Românesc” care își dorește să pună în valoare cele mai noi producții românești; secțiunea „In Frame” care se concentrează anul acesta pe regizorul Anca Damian, câștigător a numeroase premii internaționale; secțiunea „Experiențe” vine cu noi feluri de a vedea filme și cu 5 evenimente inedite și secțiunea CinExplorez, lansată anul trecut. Această ultimă secțiune vine cu noi proiecții dedicate copiilor și adolescenților ce vor fi urmate de discuții pe tema filmelor.
Prețul biletului pentru o proiecție va fi de 10 lei. La evenimentele CineBrunch și Dormitorul cu filme prețul biletului va fi de 40lei pe eveniment, de persoană. O altă noutate de anul acesta este și posibilitatea de a-și face abonament pe întreaga perioadă a festivalului. Acesta costă 100 de lei și este valabil pentru toate proiecțiile din cadrul festivalului, mai puțin CineBrunch și Dormitorul cu filme. Biletele și abonamentele se pun în vânzare luni, 16 aprilie, la Librăria Habitus din Sibiu. De asemenea, acestea se vor putea achiziționa și înainte de proiecții, în fiecare spațiu în parte, în limita locurilor disponibile.

Programul complet va fi publicat pe site-ul festivalului, pe pagina Facebook.com/EsteFilm, precum și în format fizic disponibil în cadrul Librăriei Habitus, cu o săptămână înaintea începerii festivalului.

„Este Film Festival a crescut spectaculos în numai doi ani, confirmând astfel nevoia publicului sibian de a viziona filme europene de calitate. Numărul de spectatori a crescut cu aproape 60% la a doua ediție față de prima și anul acesta ne așteptă multe noutăți”, spun organizatorii.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.