16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

„Noi suntem ai României”, concert extraordinar dedicat Centenarului la Sibiu

Cele mai citite

Marți 24 aprilie 2018, la ora 18 în Sala Thalia, iubitorii de artă sunt așteptați la un spectacol deosebit, deddicat anului Centenar „Noi suntem ai României” – un concert extraordinar de folclor şi muzică patriotică în interpretare coral-instrumentală. Intrarea este gratuită. Își dau concursul Corala Bărbătească „Armonia” și Orchestra Folclorică „Muzica Divertis” pe o orchestrație a cunoscutului Valeriu Caşcaval și a lui Ion Croitoru sub conducerea artistică a lui Anton Slavici. Bacheta dirijorală se va afla în mâna arhid. lect. univ. dr. Ion IulianDumitru. Concertul este organizat de Mitropolia Ardealului, Consiliul Județean Sibiu și Asociația culturală Pictor Octavian Smigelschi.
Corala bărbătească “Armonia” a fost înființată în anul 2001 la inițiativa Arhid. Asist. Univ. Drd. Ion-Iulian Dumitru, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea. Anul 2001 reprezintă un moment important în evoluția Coralei “Armonia”, pe perioada acestuia bucurându-se de o vastă activitate muzicală. În perioada 2006-2011, corala Armonia are parte de numeroase invitaţii în afara graniţelor ţării. De asemenea, în aceeași perioadă a existat o fructuoasă colaborare cu Institutul Cultural Român, concertâd în cele mai mari orașe al Europei (Dublin, Londra, Strasbourg, Nurnberg, Lisabona, Barcelona, Paris, Roma). În 2009 corala concerteaza la mormântul Sfântului Nicolae din oraşul Bari – Italia. Este invitată deasemenea în 2011 în Insula Lesbos, Grecia. În acelaşi an corala este invitată la Patriarhia Ecumenică din Istanbul pentru a săvârşi Sfânta Liturghie iar după aceasta corala se bucură de binecuvântarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, în urma unui concert extraordinar. În iulie 2014 la Riga, Letonia, participă la World Choir Games unde este laureată cu medalie de aur la secțiunea „Artă Sacră” și cu medalie de aur și Marele Premiu la sectiunea „Cor Bărbătesc de Cameră”. Anul acesta în cadrul competițiilor European Choir Games & Grand Prix of Nationes, desfășurate la Magdebourg – Germania, Corala obține medalie de Aur la secțiunea „Coruri de Cameră”.
În prezent, Corala ‘Armonia’ este compusă din 25 de membri. Repertoriul acesteia este foarte diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice și monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale românești şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. Muzica Divertis a fost înfiinţată de către Anton Slavici – violonist, profesor universitar şi solist instrumentist – pentru a oferi prestaţii artistice şi divertisment la cele mai înalte standarde, atât în spiritul tradiţiei folclorice şi culturale româneşti, cât şi internaţionale. Exigenţa sporită privind calitatea interpretării muzicale, eleganţa şi rafinamentul reprezintă valori fundamentale pentru Muzica Divertis, oferind unui eveniment o notă de nobleţe şi distincţie, pentru un public iubitor de artă şi cultură.Având în palmares numeroase evenimente mondene, concerte în ţară şi în străinătate, recepţii, precum şi o vastă experienţă acumulată de-a lungul anilor, Muzica Divertis transformă un eveniment într-un spectacol de înaltă ţinută, dar şi un prilej de petrecere, dans şi voie bună, printr-un repertoriu ce cuprinde o arie vastă de lucrări, de la muzica clasică, uşoară, jazz sau café-concert, până la folclor stilizat românesc şi internaţional.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect