Acum citesti:
Expoziția HR GIGER – Dark Scene o premieră în Europa de Est
Intreg articolul 2 minute de lectura

Expoziția HR GIGER – Dark Scene o premieră în Europa de Est

expozitie Brukenthal

Peste 30 de lucrări de grafică, desen, sculptură și postere HR GIGER, aparținând genului fantastic pot fi văzute de astăzi în cadrul expoziției „HR GIGER – Dark Scene”. Evenimentul este un proiect inclus în Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2018. Verzizajul are loc de la ora 17:00, la Muzeul de Artă Contemporană de pe Str. Tribunei, Nr. 6, iar expoziția va rămâne deschisă publicului până în 30 iunie.
Totul a început cu anul 2016, odată cu tributul internațional „Creatorii legendelor”, care a cuprins manifestări desfășurate în Mexic, Germania și, mai ales, în muzeul HR Giger din Gruyéres, Elveția, când promotorii artei lui Hans Ruedi Giger (1940-2014) au întreprins proiecte ample, dedicate diseminării operei sale artistice.
Pe 23 iunie 2018, Muzeul HR GIGER din Elveția, fondat de artist, sărbătorește cea de-a 20-a aniversare a înființării sale. Instituția este păstrătoarea celei mai importante colecții și a moștenirii multidisciplinare a acestuia. În acest context, organizatorii proiectului „Creatorii legendelor” se alătură acestei celebrări cu o expoziție semnată HR GIGER, în premieră pentru Europa de Est.
Construit pentru tiparele a două importante festivaluri internaționale de artă, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu în România și Festivalul Internațional Cervantino din Mexic, proiectul curatorial va fi itinerat, după Muzeul de Artă Contemporană din cadrul MNBrukenthal, la Sala Principală a Universității Autonome Guanajuato.
Expoziția a ajuns la Sibiu cu sprijinul colecționarului elvețian Marco Witzig și contribuția curatorilor mexicani César Oropeza Ramirez, Ioana Kirculescu și George Christen.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.