Acum citesti:
Centenarul uneste lumea intr-o expozitie marca Dan Perjovschi
Intreg articolul 2 minute de lectura

Centenarul uneste lumea intr-o expozitie marca Dan Perjovschi

Renumitul artist Dan Perjovschi marcheaza Centenarul si aniversarea a 25 de ani de festival de teatru la Sibiu printr-o expozitie inedita, compusa din magneti donati de catre sibieni sau de catre artisti care au participat in anii trecuti la FITS.

Intitulata „Cerul de magneti”, expozitia poate fi vizualizata, si imbogatita pe „peronul” de la intrarea pentru public in Teatrul National Radu Stanca.

„Sunt cateva sute. Eu am facut un proiect cu magneti anul trecut in Bucuresti. S-a chemat World Atraction. Si erau magneti de la toate institutiile din lumea asta de unde am expus eu in ultimii 20 de ani. Si pe urma, pentru ca a fost discutia asta cu Centenarul…acesta este un proiect pentru Centenar. Este ideea de a sarbatori Romania cu lumea toata fara sa cer bani de la statul roman. E o contributie mica de la cetatenii statului roman. Am 500 de sponsori, fiecare cate 5 euro, sau 3… Nu sunt dator la nicio banca. Sunt dator la cetateni.”, spune artistul Dan Perjovschi.

Acesta da asigurari asupra faptului ca va lucra la completarea „cerului”. Si face apel la sibieni, sau la cei care trec prin oras, sa ii ofere o mana de ajutor, donand un magnet.

„Eu oriunde ma duc in lume iau un mafnet. Si cer sibienilor sa lase un magnet acolo si celor care trec prin Sibiu de oriunde ar fi din lume sa isi aduca magnetul din orasul de unde sunt. (…)Traim intr-o lume foarte deschisa, foarte legata, aproape orice familie din Romania are o ruda in strainatate, sau pe cineva care trimite bani din strainatate, acum trimit si magneti.”, mai spune semnatarul  „Cerului de magneti”.

Expozitia va ramane pe tavanul holului de la intrearea in teatru cel mai proabil pana in iarna. Dupa aceea va fi mutata la Fabrica de Cultura.

Pana atunci, cei care vor sa contribuie la extinderea expozitiei sunt rugati sa trimita magneti adusi din calatoriile lor pe adresta teatrului din Sibiu, Bulevardul Corneliu Coposu numarul 2, cu mentiunea „Cer de magneti.

Cei care ajung in Sibiu pot lasa personal magnetii in cutia postala amenajata la intrarea in teatru.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.