Acum citesti:
Cele mai bune filme ale anului se vad de miercuri la TIFF Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cele mai bune filme ale anului se vad de miercuri la TIFF Sibiu

Incepand de miercuri Sibiul devine capitala filmului in cadrul editiei cu numarul 12 a Festivalului International de Film Transilvania. Evenimentul va avea loc in perioada 20-24 iunie.

Editia din acest an vine cu premiere mondiale, proiectii in aer liber si invitati de marca. Deschiderea festivalului se face in Piata Mare cu „Insula cainilor/Isle of Dogs”, productie regizata de catre Wes Anderson.

Iubitorii sporturilor de iarna au un eveniment dedicat.

„Vineri seara la ora 22.00 provocam o intalnire neobisnuita intre pionierii snowboardingului din Norvegia si cei din Romania. Trei dintre protagonistii filmului documentar „There`s Always Next Season”, printre care si regizorul Carl Christian Lein Stormer, s-au decis sa isi impartaseasca in premiera povestea inceputurilor snowboardingului in Tromso, chiar comunitatiii iubitorilor de sporturi de iarna din Sibiu.”, spun organizatorii.

„Charleston”, filmul verii, se vede de asemenea la TIFF. Din distributia peliculei face parte si Ana Ularu, una dintre cele mai cunoscute actrite romance la momentul de fata. de curand tanara a prins un rol intr-un film in care joaca celebrul Keanu Reevs.

Editia din acest an a Transilvania International Film Festival se incheie cu o seara de gala in care actorul Florin Piersic va fi invitatul special al serii de 24 iunie. De la ora 22.00 in Piata Mare va rula filmul „Parasutistii” care il are ca personaj central pe indragitul actor.  Intrarea la toate evenimentele din Piata Mare si Parcul Cetatii este libera.

Evenimente in aer liber vor avea loc si la barajul de la Gura Raului, la Palatul Brukenthal din Avrig respectiv in Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Cele mai populare titluri vor putea fi vizionate la Teatrul Gong(„The Guilty”, „Touch Me Not”, „Secretul Fericirii”, „Cateva conversatii despre o fata foarte inalta”, „Povestea unui pierde vara”, „Marita”) dar si la Sala Astra unde vor fi proiectate o serie de filme  semnate de Ingmar Bergman.

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.