Acum citesti:
Comuna Jina îmbracă straie de sărbătoare, în primul weekend al lunii august
Intreg articolul 2 minute de lectura

Comuna Jina îmbracă straie de sărbătoare, în primul weekend al lunii august

Cel mai vechi festival al satelor sibiene își va desfășura cea de-a 48-a ediție în primul weekend al lunii august. Evenimentul „Sus pe muntele din Jina” va avea loc în perioada 4-5 august și își propune să adune, ca în fiecare an, localnici și turiști veniți din toate colțurile țării și nu numai, să celebreze tradițiile zonei.

”Purtăm răspunderea a aproape o jumătate de veac de când acest festival, cu rădăcini în nedeile de altădată, are loc la noi. Acest lucru, precum și bucuria întâlnirii cu atât de mulți prieteni ai comunei, ne îndeamnă în fiecare an să pregătim un program care să facă cinste așezării noastre și care să-i mulțumească pe cei care urcă la Jina. Profesioniști ai dansurilor populare, interpreți care poartă Mărginimea Sibiului în suflete sau chiar în cantece, iubitori ai tradițiilor noastre culinare – cu toții participă la evenimentul Jinei. De asemenea, Primăria comunei Jina este onorată să anunțe continuarea colaborării cu regizorul Dumitru Budrala, fondatorul și directorul festivalului ASTRA FILM, cel mai longeviv festival de film documentar din România”, spune Vasile Gheorghe Beschiu, primarul comunei Jina.

Evenimentul se va desfășura în perioada 4-5 august și, timp de două zile, îi va aduce în fața publicului pe tinerii artiști ai comunei, dar și pe dansatorii și interpreții Ansamblului ”Cindrelul Junii Sibiului”. Alături de ei, vor fi prezente și alte nume ale muzicii populare din Banat și Maramureș.

În cadrul Festivalului, va fi proiectat și unul dintre filmele celebrului regizor Dumitru Budrala.

„Sus pe muntele din Jina” este un eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Jina și cofinanțat în anul 2018 de Consiliul Județean Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.